Vanguard Veo Select 45M és 49 fotós és mindennapos háti és kézi táskák

0

Táskákból sokféle létezik, kis méretű válltáskák, nagyobb méretű „messenger” típusú válltáskák, egy pántos (átlós, sling) háti táskák, illetve két pántos háti táskák. Ezek közül általában a válltáskák azok, amiket kézben is kényelmesen szállíthatunk, a háti táskáknak ugyan van felső fogantyújuk, de hosszúkás méretük miatt ezeket így hordani nem kényelmes. Kivéve, ha eleve úgy alakítják ki, hogy fektetett állásban lehessen kézben vinni.

A Vanguard Veo Select 45M és 49 modellek koncepciója pont ez. Ezek ugyanis alapvetően két pántos háti táskák, amikbe fotós felszerelés is helyezhető és amelyek akár mindennapos használatra is átalakíthatók és ha kell, akkor kényelmes kézi táskaként is használhatók.

A két modell felépítését tekintve azonos, ezért nézzük meg őket együtt!

A zöld és fekete színben kapható hátitáskák közepes méretűnek tekinthetők, hiszen többnapos túrára már csak szűken elég a hely bennük, viszont egynapos túrára már elég helyet kínálnak.

A táskák eleje szinte teljesen homogén, csupán egy felső és két további oldalsó cipzár töri meg a letisztult külsőt. A felső zseb az oldalsó cipzárokig tart, tehát nem teljes méretű. A 10 cm mély és 15 cm széles zsebbe iratokat, vagy pénztárcát, esetleg telefont helyezhetünk.
Az oldalsó cipzárok egy közös zsebhez kínálnak hozzáférést, ahol az esővédő huzatot is találjuk.

A táska tetején szintén cipzárt találunk, amely 25×10×16 cm-es belső méretű rekeszt kínál általános jellegű holmiknak, élelemnek. Ez a belső rekesz tépőzárral rögzül a külső részhez, ha nem kell általános holmit magunkkal cipelni, ez a rész is kialakítható úgy, hogy ide fényképezőgép kerüljön.

A kényelmes hordást a hátsó szélesen párnázott vállpántok, valamint a mellkas elé húzható további pántok garantálják.

A vállpántok mögött lévő, a táska hátsó részén végig körbe futó cipzár kinyitásával lenyitható a hátlap, így a táska teljes tartalmához hozzáférhetünk. A képen jól látható a kivehető felső rész. Ha ezt használjuk, akkor a fényképezőgépet a táska oldalsó részén kialakított cipzáras ajtón keresztül húzhatjuk ki, ha nem kívánjuk ezt használni, akkor úgy is berendezhetjük a táskát, hogy fentről legyen elérhető a fényképezőgép. Ilyenkor az oldalsó ajtón egy objektív, vagy más kiegészítő lesz könnyen hozzáférhető.

Alapesetben egy DSLR gép objektívvel + 5 kisebb objektív (vagy 1 kisebb és két nagyobb objektív) fér el a táskában, de ha a felső rekesz helyét is objektív vagy fényképezőgép tárolására használjuk fel, akkor további objektívek, vagy váz is elfér a táskában.
A szivacsos térelválasztók természetesen szabadon rendezhetők, áthelyezhetők.

A belső tér mérete egyébként 25×25 cm a Select 45M modell esetében, a Select 49 ennél kicsit nagyobb: 30×30 cm-es, így nagyobb objektívek is elférnek benne.

A vállpántok mögötti lenyíló hátlap belső részén méretes párnázott zseb található, ahová notebookot helyezhetünk.

A táskát nem csak háton, hanem az oldalsó cipzáras fedél felől kézben is hordhatjuk, ehhez külön füleket alakítottak ki. A gép ekkor fentről lesz hozzáférhető. Már persze ha ilyenkor is fotós táskakánt akarjuk használni, hiszen a szabadon rendezhető belső tér miatt általános utazó táskaként is felhasználhatjuk a Select 45M és 49 modelleket.

A Vanguard Veo Select 45M fotós táska bruttó 45 ezer Ft-ért, a nagyobb Select 49 bruttó 50 ezer Ft-ért vásárolható meg.

A terméket a Triponttól kaptuk kölcsön. Köszönjük!

Ha a bemutatóink segítettek a kiegészítők kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!