Fujifilm FinePix40i

0

Fujifilm FinePix40iA digitális fényképezőgépekhez kifejlesztett SmartMedia kártyák az elmúlt másfél évben sikeresen meghódították az MP3 lejátszók piacát is. Ennél szorosbb kapcsolat azonban nem nagyon alakult ki a zenehallgatás és a digitális fényképezés között. A Fuji a hét végén Európában is bejelentette, hogy a közeljövőben MP3 zeneszámok lejátszására alkalmas digitális fényképezőgépet fog piacra dobni.
A FinePix40i, mint neve is mutatja az elmúlt hónapokban megjelent új sorozat tagja. A gép CCD-je megegyezik a FinePix4700 2,4 megapixeles SuperCCD-jével, kezelői felületének egyszerűsége pedig kísértetiesen hasonlít a FinePix1400-aséra. Mindez megbolondítva MP3 lejátszási képességekkel. A fényképezőgép rendkívül apró (85,5 x 71 x 28,5 mm) és könnyű (210 gramm), ami persze abból is adódik, hogy zoom objektív helyett csupán egy nagylátószögű (36 mm) optikát kapott. A képek letöltése, illetve a zene feltöltése USB kábelen keresztül lehetséges. A szerzői jogok érvényesítése végett a gép használja a SmartMedia ID-t, illetve csak és kizárülag az USB kábelen feltöltött számok játszhatók le a géppel.
Fujifilm FinePix40iA képfelvételen és a zenelejátszáson kívül egy egyszerű videófelvételi módot is beépítettek, amivel 80 másodperces felvételeket lehet készíteni.
A FinePix 40i-t Japánban júliustól, a világ többi részén augusztus végétől forgalmazzák. Egyelőre nincs hír a magyarországi árusításról, de Amerikában várhatóan 900 dollár alatt lesz az ára.