SMaL Camera: a második

0

Az új gép legjelentősebb újítása, hogy a korábbi VGA felbontású érzékelőt 1,3 Mpixeles CMOS szenzorra cserélték. Ennek köszönhetően már jó minőségű 9×13 cm-es papírképek is létrehozhatók a fényképezőgéppel készített képekből. Természetesen a nagyobb felbontású érzékelőhöz jobb minőségű optika is szükséges, így az új géphez az optikát is átdolgozták.

A nagyobb felbontású fotók tárolásához természetesen nagyobb kapacitású memória is kell. Az eredeti változatban 8, míg a Logitech által forgalomba kerülő változatban 16 MB memória található. Ez néhány fotó tárolására elegendő. Szintén újítás, hogy ha ennél nagyobb memóriára van szükség, akkor használhatunk SecureDigital kártyát a bővítéshez.

A korábbi változathoz képest immár apró villanó is található a gépben, így kevés fény esetén is készíthetünk képeket, igaz, ennek a villanónak a hatótávolsága alig haladja meg az egy métert.

A működéshez szükséges energiát lítium-polimer akkumulátor szolgáltatja, amelyet a gépen belül helyeztek el, fix pozícióba, így cserére nincs lehetőség.

Az átdolgozott optika miatt kissé vastagabb lett az új gép, így az előzőleg elért Guinness rekordot sem megdönteni, sem beállítani nem sikerült, bár most nem is ez volt a cél.

Az 1,3 Mpixeles ultra-kompakt fényképezőgépet nem a SMaL Camera hozza forgalomba, ehelyett más, nevesebb cégeknek adja el termékét, melyek feliratozás után kerülnek a boltokba (pl. Logitech, Creative, stb.).