A Hewlett-Packard új fotószkennere

0

HP PhotoSmart 1200 Az új fotószkenner kis méretével hívja fel a leendő vásárlók figyelmét. A 10×15 cm-es fotók könnyedén, egyszerűen digitalizálhatók. A lapolvasót kis méretének köszönhetően akár táskánkban is hordhatjuk. A HP PhotoSmart 1200 körülbelül 100 áron kerül piacra.

Sajtóközlemény

A HP ma bemutatott kompakt és stílusos HP Photosmart 1200 asztali fotószkennerének felhasználói gyorsan és kényelmesen digitalizálhatják 10×15 cm-es fényképeiket. Az opcionális memóriakártya és akkumulátorok telepítésével az eszköz bárhol használható, mobil képolvasóvá alakítható. A mindössze négy – a digitális fényképezőgépekére emlékeztető – vezérlőgombbal ellátott, roppant egyszerűen használható képolvasó kiváló minőségű végeredményt biztosít.

A mobil használat esetén gond nélkül a felhasználó táskájába csúsztatható, fél laptopnyi méretű HP Photosmart 1200 új élményekkel gazdagítja a fotóikat azonnal megosztani kívánó hobbifotósok és családok életét. Kompakt mérete a használaton kívüli tárolást is jelentős mértékben megkönnyíti.

Ha az ember többekkel is szeretné megosztani valamelyik családtagja vagy barátja fényképalbumának egy-egy emlékezetes felvételét, aligha találhat a HP fotószkennerénél jobb megoldást. Többé nem kell noszogatnia barátait az eltűnt negatívok vagy az előhívott fotók utánrendelése miatt – ezzel az apró, innovatív eszközzel bárhol, közvetlenül a papírképről elvégezheti a beolvasást. A HP Photosmart 1200 fotószkenner mobil eszközként is épp olyan egyszerűen használható, mint a hagyományos, PC-re olvasó gépek – az egyetlen különbség az, hogy az új megoldás (a digitális fényképezőgépeknél megszokott módon) memóriakártyán rögzíti a beolvasott képeket.

A felhasználó ezt követően e-mail üzenethez csatolhatja vagy közvetlenül a webre töltheti a barátainak, családtagjainak szánt képeket. Ha a HP Instant Share funkcióval kijelöli a kívánt felvételeket, a szkenner a következő PC-s csatlakozás alkalmával – illetve a kártya kompatibilis memóriacsatlakozóval rendelkező nyomtatóba illesztésekor – automatikusan, azonnal elindítja a nyomtatást.

A HP Photosmart 1200 fotószkennerrel szórakozató, gyors és egyszerű a képolvasás. A képek – bemelegedési idő nélkül – alig 14 másodperc alatt a rendszerbe olvashatók. A digitális fényépezőkére emlékeztető, különleges gombok révén a felhasználó egyetlen gombnyomással 1200 dpi maximális felbontású, kiváló minőségű digitális fájlokat hozhat létre – anélkül, hogy ehhez előszkennelést vagy kiválasztást kellene végeznie.

A HP Photosmart 1200 fotószkenner ráadásul azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználó nagyobb dokumentumokat (pl. térképeket vagy újságcikkeket) több részletben olvasson be, majd az ArcSoft Panorama Maker szoftver segítségével újra egységes képpé állítsa össze a darabkákat.

A HP Photosmart 1200 csomagjában a HP Photo & Imaging és a HP Memories Disc Creator szoftverek is megtalálhatók. E programokkal a felhasználó CD-re mentheti felvételeit, és zenei aláfestéssel láthatja el az anyagokat – majd számítógép vagy tévékészülék csatlakoztatása esetén akár zenés diavetítést is rendezhet kedvenc fotóiból.

A PC-kompatibilis HP Photosmart 1200 fotószkenner várhatóan 2003. március végén jelenik meg a nagyobb kiskereskedelmi üzletek polcain, 99 eurós áron.