A Samsung új MultiMedia kártyái

0

A MultiMedia kártyák a SecureDigital kártyákkal egyidőben jelentek meg, céljuk is közel azonos volt: kis méret, egyszerű használat. A MultiMedia kártyák a digitális fényképezőgépekben néha kompatibilitási problémák miatt nem működtek megfelelően, vagy túl lassúak voltak a SecureDigital kártyákhoz képest. A Samsung kínálatában megjelent HighSpeed jelzésű MMC kártyák azonban kellően gyorsak.

Most a 16, 32, 64 és 128 MByte kapacitású modellek, az év harmadik negyedévében pedig a 256 és 512 MB-os változatok kerülnek piacra. A Samsung termékpalettáján a csökkentett méretű (Reduced Size) RS-MMC kártyák is megtalálhatók, ezeknek mérete mindössze 2,4×1,8 cm. A 3,3 Volt feszültségű MultiMedia kártyák 1,3 MB/s átviteli sebességűek. Ennél nagyobb sebességre a HighSpeed MMC-k képesek, melyeknek az elméleti maximális sávszélessége 52 MB/s.

Szeptemberben új, 90 nanométeres technológiát vezet be a Samsung, melynek köszönhetően 2 Gbites NAND-Flash áramköröket is beépíthetnek a kártyákba, így akár 1 GB kapacitást is elérhetnek.