PictBridge a Canon belépőszintű gépében is

0

A belépő szintet képviselő Canon PowerShot A300 utódaként jelent meg ma a PowerShot A310, amely szép, aranyló külsőt kapott. Újdonságként jelent meg a gépen egy Print/Share gomb, amellyel képeket jelölhetünk ki áttöltésre, vagy közvetlen PictBridge nyomtatásra. A 3 Mpixel felbontású, optikai zoom nélküli alapmodell paraméterei nem változtak az A300 óta. A részletes adatokat az adatlapunk tartalmazza.





A Canon sajtóközleménye:

Új, sorozatindító digitális kompakt fényképezőgép a Canon-tól

Amstelveen, Hollandia, 2004. február 9. A Canon – a fotó és képalkotási technológiák vezető vállalata -, ma bemutatja új belépő szintű digitális fényképezőgépét, a 3,2 millió képpontos PowerShot A310-est. Az új Print/Share (Nyomtatás/Megosztás) gombbal és bővített nyomtatási funkcionalitásával a fényképezőgép felváltja elődjét, a PowerShot A300-ast. Bár a felhasználók célcsoportja elsősorban a könnyen kezelhető fényképezőgépeket részesíti előnyben, az A310-es a Canon több csúcstechnológiai megoldását is tartalmazza a képminőség és a rugalmasság érdekében. Ezek között tarthatjuk számon a Canon gyorsreagálású, kiváló színkezelést és képminőséget biztosító díjnyertes DIGIC processzorát, az 5,1-szeres digitális zoom-ot, a videofelvételi funkciót, valamint az 5 pontos AiAF automatikus élességállítási rendszert és az 5 cm-es makró módot.

Egyszerűsített nyomtatás és áttöltés
A PowerShot A310 egyike a Canon által a mai napon bemutatott, az egyszerűsített nyomtatást és képmegosztást elősegítő új Print/Share gombos digitális fényképezőgépeknek. Ha a fényképezőgépet USB kábellel bármilyen PictBridge vagy Direct Print (közvetlen nyomtatás) kompatibilis fotónyomtatóhoz vagy Windows-t futtató számítógéphez csatlakoztatja, a Print/Share gombon egy kék LED jelzi a sikeres csatlakozást. Az egyenletesen világító gomb megnyomása elindítja az aktuálisan megjelenített kép nyomtatását (a csatlakoztatott nyomtató alapbeállításaival) vagy a képek automatikus áttöltését a számítógépre (számítógépen futtatott szoftver használata és a fényképezőgép előzetes beállítása szükséges). Igény szerint beállítható, hogy a fényképezőgép az összes képet, csak a még át nem töltött képeket vagy csak a kijelölt képeket töltse át.

Legújabb funkciók
A továbbfejlesztett videofelvételi funkcióval akár 30 másodperces VGA minőségű videókat is készíthet, QVGA és QQVGA módokban pedig akár 3 perces videók készítésére is lehetőség van. A videók már közvetlenül a fényképezőgépen vághatók és szerkeszthetők. Ezen kívül az arany „Chardonnay” kidolgozású elcsúsztatható objektívvédő és a dombornyomású logó a PowerShot sorozatban elsőként az A310-esnek kölcsönöz új megjelenést. A fényképezőgéphez ingyenes hozzáférés jár a Canon internetes CANON iMAGE GATEWAY szolgáltatásához, amely 100 Megabyte-os helyet biztosít a képalbumok tárolására és online megosztására a barátaival, ismerőseivel.

Speciális beépített processzor
A PowerShot A310 azzal a beépített Canon DIGIC processzorral rendelkezik, amely az EOS 10D-ig immár az összes Canon digitális fényképezőgépben megtalálható. A speciális feladatra tervezett DIGIC processzor egyetlen chip-ben egyesíti az összes képfeldolgozó algoritmust, és a gyors adatfeldolgozási képességével, a zár kiváló reakcióidejével, az optimális képmeghatározással és a következetesen precíz és természetes színreprodukcióval tovább erősíti a Canon pozícióját a digitális fényképezőgépek piacán.

Továbbfejlesztett közvetlen nyomtatási funkciók
A PowerShot A310 bővített, számítógép-mentes közvetlen nyomtatási funkcionalitással rendelkezik. Ha a fényképezőgépet egy Canon Compact Photo (CP) nyomtatóhoz csatlakoztatja, a Movie Print (Videó nyomtatás) mód egyenlő részekre osztja a kiválasztott videót és egy levelezőlap méretű (100 x 148 mm-es) papírra akár 63, egyenlő távolságra elhelyezett képkockát is kinyomtat; ideális megoldás a gyors események (pl. egy golflabda elütése) „kimerevítésére”. Az ID Photo Print funkcióval pedig egy nyomaton több, hosszú ideig felhasználható – beállítható méretű – igazolványkép készíthető.

Szoftver
A mellékelt szoftvercsomag tartalmazza a képek böngészésére és kinyomtatására szolgáló ZoomBrowser EX (Windows) és ImageBrowser (Mac) programokat. Az alkalmazások között található a panorámaképek illesztését végző PhotoStitch, valamint a képek és a videók manipulálására képes ArcSoft PhotoStudio és VideoImpression. A csomag tartalmazza a TWAIN (Windows 98/2000) és a WIA (Windows Me) meghajtóprogramot is. A Picture Transfer Protocol (PTP) segítségével a fényképezőgépet meghajtóprogramok telepítése nélkül is csatlakoztathatja bármilyen Windows XP vagy Mac OS X (v10.1/v10.2) rendszerű számítógéphez.