Fotóalbum magyarul

0

PicaJet fotóalbum magyar felülettel

Akit eddig az idegennyelvű szoftverek nehezen kiismerhető felülete riasztott vissza attól, hogy képeit rendben tartsa a számítógépén, annak érdemes most kipróbálnia a PicaJet digitális fotóalbum szoftverét. A PicaJet egy teljes értékű, igényes kezelőfelülettel rendelkező digitális média rendszerező, megjelenítő, nyomtató és archiváló szoftver. Bár sok ilyen jellegű szoftver létezik a piacon, A PicaJet 2.3.0-át magyar nyelven is megjeleníthető kezelőfelülete emeli ki a tömegből. A szoftver 15 napos próbaverziója letölthető a hazai forgalmazótól. A teljes verzió ára 2004. december 31-ig 7.500 Ft helyett 6.750 Ft.

Sajtóközlemény

PicaJet 2.3.0

HAGYOMÁNYOS FOTÓALBUM HELYETT…

A PicaJet fotórendszerező egyszerű használhatóságánál fogva egyre népszerűbb a digitális fényképezőgép-tulajdonosok körében. Az alkalmazás sarkallatos pontjai – fotók és videoklipek közvetlen importálása a fényképezőgépből, egykattintásos képmegosztás, automatikus fényképkorrekció, egyszerű keresés, fotóalbum és egykattintásos nyomtatás.

A szoftver mögött megbúvó ötlet, hogy a legtöbb géptulajdonos nem informatikai zseni, tehát szükségük van egy olyan programra, amivel elvégezhetik a kapcsolódó műveleteket. Az áttöltött képek átnevezhetők, értékelhetők, cím adható nekik. Kulcsszavak helyett kategóriákba sorolhatjuk be fotóinkat, ezek létrehozása történhet az EXIF/IPTC metaadatok alapján is. Ahogy szaporodik a gyűjtemény, egyre könnyebb lesz rálelni a szükséges képre – például a karácsonyi képeket -, ha a keresés előtt kiválasztjuk a megfelelő opciót.

A fényképezés során nem minden felvétel sikeredik tökéletesre. Ezeken a program automatikusan tud javítani, viszont ha elégedetlenek vagyunk az eredménnyel, a további képfeldolgozó eszközökkel korrigálhatunk a minőségen – az eredeti kép módosítása nélkül, így nem veszhet el vagy sérülhet meg.

És ezzel méng nincs vége – egyetlen kattintással küldhetjük el e-mailhez csatolva a képet a barátainknak, pár kattintás szükséges a webgaléria elkészítéséhez. A fotóalbum arculatát témákkal átváltoztathatjuk, diavetítést rendezhetünk a képekből. A nyomtatáshoz nem kell mást tennünk, mint kiválasztani a képeket, megnyomni a nyomtatás gombot kiválasztani a megfelelő elrendezést a képméretekkel. A fotók CD/DVD-re írásához nincs szükség külső eszközre, a PicaJetből közvetlenül lemezre pörkölhetjük.

A programot Windows 98SE, ME, NT4, 2000 és XP rendszerekre telepíthetjük. A kezelőfelület nyelvét egy tucat fordítás közül választhatjuk ki, a magyarítás december elején készült el.

Akinek elnyeri a tetszését és a 15 napos próbaidő letelte után is használni kívánja, december 31-ig bevezető áron, 7.500,- Ft helyett 6.750,- Ft-ért rendelheti meg az elektronikus licencet a SOFT-TRANS Bt.-nél.