Új vízálló Pentax Optio WP

0

A Pentax Optio WP JIS Class 8 besorolású vízálló burkolatot kapott, amellyel 1,5 méteres mélységig 30 percig használható marad a fényképezőgép. Természetesen a vízállóság mellett a porállóságot is meg kell említenünk. Az Optio WP további érdekessége, hogy a váz mindössze 22 mm vastag.

Az Optio WP-ben 1/2,5″ tokozott méretű, 5 Mpixeles CCD található, erre egy 38-114 mm-nek megfelelő fókusztávolságú, f/3,3-4,0 fényerejű optika vetíti a képet. Az optika 11 lencsetagból épül fel, melyet 9 csoportba rendeztek, ezek között 3 aszférikus tagot is elhelyeztek, hogy a kép sarkaiban is jó minőséget érjünk el.

A gép hátuljára nagy méretű, 2″-os LCD került, igaz, a felbontása mindössze 85e pixeles. Egy új funkció segítségével, amely a háttérvilágítás intenzitását csökkenti, növelhető az akku élettartama.

A kész képekhez 20 mp-es hangmegjegyzsét fűzhetünk, megy az exponáló gomb lenyomásakor azonnal indul, így nem kell további gombokat nyomnunk a felvételhez (a Pentax ezt Synchronous Sound Record módnak nevezi). A kész képek köré még a fényképezőgépben keretet rakhatunk, méghozzá háromféle stílus közül választva. Szintén az elkészített képeket érinti a vörösszem-kompenzáló, amely az esetleges vörös-szemeket tünteti el a képről. Kiemelendő és ritka funkció a törölt képek és hangok visszaállításának lehetősége, amely (hasonlóan a régebbi idők UnDelete parancsához) a törölt, de még nem felülírt adatokat képes visszahozni. A világóra segítségével a hazai idő megváltoztatása nélkül igazíthatjuk a gép óráját a helyi időhöz. Érdekes lehetőség, hogy a gép kikapcsolt állapotában egy gombnyomásra az LCD-n megjelenik az óra.

A Pentax Optio WP maximum 320×240 pixeles videófelvételt tud készíteni, akár a kártya teljes kapacitásáig. A kész felvétel még a fényképezőgépben megvágható és szerkeszthető.