3Mega CCD és 3CMOS szenzoros Sony Handycam-ek

0

A Sony DCR-PC1000E és DCR-HC90E jelű Handycam-jének bejelentésével felfrissítette a digitális kamerák piacát. A világelsőnek számító CMOS érzékelős DCR-P1000E mellett egy szélesvásznú 3 Mpixeles DCR-HC90E-t is bejelentették.



Sony DCR-HC90E Sony DCR-PC1000E

Sajtóközlemény:

A Sony csúcskategóriás Handycam-jei új mércét állítottak fel a 3Mega CCD és az első 3CMOS szenzoros DV modellek megjelenésével

– 2005 áprilisában jelenik meg a világ első CMOS érzékelővel rendelkező DV kamkordere a fogyasztóknak, a DCR-PC1000E
– 2005 márciusában bemutatkozik a 3 Megapixeles széles képformátumú DV kamkorder, a DCR-HC90E
– A jellemzők között megtalálható a Carl Zeiss Vario-Sonnar T* lencse, az 5.1-csatornás háttérhangzású hangfelvételek készítésének lehetősége, a széles képernyős LCD, a valódi 16:9 széles képarányú üzemmód, valamint a digitális fényképkészítési és a professzionális manuális funkciók

DCR-PC1000E
A Sony új DCR-PC1000E modellje a világ első CMOS érzékelős DV kamkordere a fogyasztói piac számára. A három CMOS érzékelővel felszerelt DCR-PC1000E széles dinamikatartomány érzékelésével több részlet leképezésére képes a fényes és az árnyékos területeken, valamint nagyobb fényérzékenységgel bír. A DCR-PC1000E célközönsége azon tapasztalt kamkorder felhasználók köre, akik a lehető legjobb videofelvételeket szeretnék elkészíteni, ebből eredően további professzionális és manuális funkciók találhatók meg rajta, amelyek egy tanítható vezérlőtárcsával érhetők el.

DCR-HC90E
A Sony új DCR-HC90E modellje 3 Megapixel felbontása révén garantálja a tiszta képeket és az alacsony képzajt, akár gyenge fényviszonyok mellett történő felvétel esetén is, míg a CCD elsődleges színszűrője biztosítja, hogy a színek természetesek maradjanak és a bőrszínek reprodukciója pontos legyen. A CCD technológiának köszönhetően a DCR-HC90E nem csak filmek felvételére képes, de 3 Megapixel minőségű fényképek is készíthetők vele. A DCR-HC90E Mega & Wide Handycam bármikor készen áll a valódi 16:9 széles képformátumú felvételek készítésére.

A DCR-PC1000E fő jellemzői

3CMOS érzékelő
A három, egyenként 1/6-colos 790.000 pixel felbontású CMOS érzékelővel ellátott DCR-PC1000E a széles dinamikatartomány, a nagy fényérzékenység és az elmosódásoktól mentes képek kombinációját nyújtja. A széles dinamikatartomány olyan természetes megjelenésű képek készítését teszi lehetővé, amelyeken a fényes és az árnyékos területeken is tökéletesek a részletek – a további előnyös tulajdonságok legfontosabbika az „elkenődés” megszüntetése, ami általában akkor tapasztalható, ha a videókompozícióban gyertyák vagy izzólámpák láthatók. A magasabb fényérzékenység gyenge fényviszonyok között is gondoskodik az alacsony zajszintről.

Manuális funkciók
A DCR-PC1000E a manuális funkciók gazdag tárházát kínálja. Az élesség, az expozíció, a fényérték, a fehéregyensúly-eltolódás és a lejátszás hangereje mind manuálisan is szabályozható a tanítható vezérlőtárcsa használatával. Ez egy, a funkció kijelölésére szolgáló tárcsából és egy gombból tevődik össze, mellyel a beállítást változtathatja manuálisra vagy automatikusra. Ennek beállítása után a tárcsával szabályozható a kiválasztott beállítás, miközben a többi manuális funkció megőrzi jelenlegi értékét. Alapértelmezés szerint a tárcsához az élességállítás van hozzárendelve, így segítségével az könnyedén elérhető és szabályozható.
A további fejlett funkciók között megtalálható a Cinematic üzemmód, mellyel filmszerű hatás érhető el, az AE Shift, amivel az automatikus expozíció intenzitása szabályozható, valamint a Histogram funkció a fényességi értékek megjelenítéséhez. A bőrtónusok kisimíthatók és a Guide Frame segítségével egy segédkeret vetíthető a felvétel közepére – ez a harmadolás szabályai szerint működve gondoskodik a felvétel kompozíciójának kiegyensúlyozottságáról.

A DCR-HC90E fő jellemzői

3.31 Mega & Wide
A CCD egyedülálló Elsődleges Színszűrője RGB szűrőkből tevődik össze a pontosabb színreprodukció érdekében, míg a szűrőkben található pixelek megnövelt száma nagyobb fényérzékenységet eredményez. Az elsődleges színszűrőnek köszönhető a javított videó színreprodukció és a pontosabb bőrtónus.
A DCR-HC90E valódi 16:9 széles képformátumú felvételt tesz lehetővé, mellyel kiaknázza a 3 Megapixeles CCD teljes szélességét, ami nagyobb látószöget és nagyobb felbontású képet eredményez, mint a 4:3 képarányú módszerek. Ez ideális a ma népszerű széles képernyős televíziókon való lejátszásra, míg magán a kamkorderen történő széles képarányú lejátszást egy 2,7-colos Wide Hybrid LCD monitor teszi lehetővé.

Hang és látvány
Mindkét csúcsminőségű kamkorder 10-szeres optikai zoom-os Carl Zeiss Vario-Sonnar T* lencsével rendelkezik. A DCR-HC90E és a DCR-PC1000E egyaránt kész az 5.1-csatornás háttérhangzású hang felvételére, amennyiben egy Sony mikrofont csatlakoztatunk a különleges, intelligens csatlakozósaruhoz. Memory Stick Duo használatával mindkét kamkorder tiszta, gazdag színvilágú képek készítésére alkalmas digitális fényképezőgépként is használható. A készülékbe épített villanófénynek és a modellek megnövelt fényérzékenységének köszönhetően bármilyen fényviszonyok mellett most már csak kamkorderére lesz szüksége, akár mozgó, akár állóképeket szeretne készíteni.

A kamkorderek közös jellemzői

Carl Zeiss Vario-Sonnar T* lencse
A Carl Zeiss lencsékben lévő fejlett többrétegű T* bevonat minimálisra csökkenti a visszaverődéseket, csökkenti a káprázást és növeli a kontrasztot. Ez ragyogóan élénk színeket, természetes színleképezést és a halvány árnyalatok pontos megörökítését eredményezi. A 10-szeres optikai zoom gondoskodik a magas minőségről zoom-olás és közeli felvételek készítése esetén.

2,7-colos széles 16:9 képarányú Hibrid LCD monitor
Mindkét modell a 2,7-colos széles képarányú Hibrid LCD monitornak köszönhetően valódi 16:9 képarányú képek megjelenítésére képes. A monitor keretén egy Wide Select (Széles Üzemmódválasztó) gomb található, melynek segítségével a kamkorderek videó üzemmódja bármikor átváltható 4:3-ról 16:9-re és vissza. Az LCD monitor keretén elhelyezett felvétel indítás és megállítás gomb, valamint a másodlagos zoom gomb szintén praktikus. Az érintőképernyős LCD kijelzőn megjelenő Aktív Menü logikus szerkezetű, grafikus megfelelője a legáltalánosabb kamkorder funkcióknak. A teljes menü több nyelven is elérhető. Ezen kívül az LCD kijelző egy olyan hibrid bevonattal rendelkezik, amely garantálja, hogy bárhol fényes, tiszta képet láthat rajta, még akár a legvakítóbb fényviszonyok mellett is, például a tengerparton vagy a hóban.

5.1-csatornás háttérhangzás felvételére készen
A DCR-HC90E modellt felkészítettük 5.1-csatornás háttérhangzás rögzítésére, így egy ilyen modell még ideálisabb választás lehet a házimozi rendszerek tulajdonosai számára. A videofelvételek háttérhangzással láthatók el, ha az új intelligens forró csatlakozósaruhoz egy Sony 4-csatornás mikrofon van csatlakoztatva. Az eredményül kapott hangfelvételt lejátszás közben automatikusan 5.1-csatornás háttérhangzásra alakítják át a kompatibilis házimozi rendszerek, miután felvételeit egy VAIO-val a Click to DVD szoftver használatával DVD-re írta.

Szoftver és mellékelt tartozékok
A felvételek a Sony Picture Package szoftverrel továbbfejleszthetők. Ennek segítségével három egyszerű lépésben aláfestő zenét és videó effekteket adhat a felvételekhez és professzionális megjelenésű végeredményt alkothat meg.
A DCR-PC1000E ezen kívül egy Sony Handycam Station dokkolóállomással is rendelkezik, amely a csatlakoztatás szélesebb skáláját és egyszerűbb használatot tesz lehetővé, segítségével a kamkorder integrálható a házi mozi rendszerbe vagy videoszerkesztés és képátvitel céljából csatlakoztatható a PC-hez, miközben ezzel egy időben zajlik az Info LITHIUM akkumulátor újratöltése is.

További kiegészítők
A Sony a Handycam kiegészítők további széles skáláját kínálja a felvételkészítés élményének további fokozásához. A kiegészítők gazdag választéka megfelel vásárlóink legkülönfélébb igényeinek.

Akkumulátor – NP-FA70 –
Nagy kapacitású InfoLithium A sorozatú újratölthető akkumulátor, mellyel meghosszabbíthatja a felvétellel tölthető órákat.

Mikrofon – ECM-HQP1 –
Csúcsminőségű mikrofon, amely alkalmas 5.1-csatornás háttérhangzású felvételek készítésére.

Csúcsminőségű nagy látószögű konverziós lencse – VCL-HG0730X – 0,7x-es csúcsminőségű nagy látószögű konverziós lencse, amely a hagyományos konverziós lencsékhez viszonyítva kétszer nagyobb felbontást tesz lehetővé a kép szélein.