4×4: Canon PowerShot A520

0

A Canon PowerShot A520 az A85-höz képest jópár változáson esett át. Fotózás szempontjából talán az egyik legfontosabb, hogy az optika immár 4x-es átfogású. Az 5,8-23,2 mm-es fókusztávolságú (kisfilmre átszámítva 35-140 mm), 7 lencsetagot (ebből 2 aszférikus) 5 csoportban tartalmazó objektív kezdő fényereje nagylátószögnél f/2,6, tele állásban f/5,5.
Az élességállítás kézzel is történhet, a 9 pontos AiAF automatikát gyenge fénynél AF segédfény támogatja. A 9 AiAF fókuszpont helyett használhatjuk fixen csak a középsőt is.
A zársebesség tartománya 15 mp és 1/2000 mp közötti, 1,3 mp-nél hosszabb záridőket kézi és zársebesség-prioritásos módban használhatunk. Ezeknél a záridőknél a gép zajszűrést is végrehajt az expozíció után.
A beépített vaku hatótávolsága 45 cm és 3,5 méter közötti automatikus érzékenység beállításnál nagylátószög esetén, illetve maximum 2,2 méter tele állásban. Lehetőség van a géppel külső vaku használatára is, a Canon erre a célra a HF-DC1 slave (segéd) vakuját ajánlja.
Teljesen automatikus és Program automatika módokon kívül használható rekesz- és zársebesség előválasztás, sőt teljes kézi üzemmód is. A témamódok között megtalálhatók a portré, tájkép, éjszakai tájkép, hosszú záridős, sport mód, lombozat, hó, strand, tűzijáték, víz alatti, belső tér, gyermekek és háziállatok beállítások. A képek színtelítettségét normál, telített értékre, állíthatjuk, ezen kívül fekete-fehér, szépia és gyenge élesítésű paraméterek is megadhatók.

Videófelvétel során 640×480 pixeles felbontásban 10 kép/mp sebességgel maximum 30 másodpercet, 320×240 vagy 160×120 pixeles felbontásban 15 kép/mp frissítés mellett maximum 3 percet rögzíthetünk.
A kész képekhez hangmegjegyzést is fűzhetünk, képenként 60 másodpercnyit.
A fényképezőgép menüjét magyar nylevűre is állíthatjuk, így az idegen nyelveket kevésbé használó hobbifotósoknak sem jelenthet problémát a gép kezelése.
A felvételek kis méretű SD kártyára menthetők, ebből a gyártó 16 MB-osat mellékel a gép mellé. Az energiaellátásról 2 ceruzaelem, vagy NiMH akkumulátor gondoskodik.

Kiegészítőként megvásárolható az A520-hoz puha tok, 40 méterig víz és porálló burkolat, nagylátószögű-, tele- és makróelőtétek, külső slave vaku, illetve akkutöltő és akkumulátor.

A fényképezőgép részletes műszaki paramétereit adatlapunk tartalmazza.