Ismét frissítés: Panasonic DMC-FX8

0

A Panasonic FX8, elődjéhez, az FX7-hez képest két paraméterben tér el, egyrészt az FX8 már VGA felbontású mozgóképek rögzítésére is alkalmas, másrészt új Li-ion akkumulátort kapott, amelynek köszönhetően hosszabb működési idő érhető el.

A Panasonic FX sorozata olyan ultra-kompakt gépeket foglal magába, amelyek 3x-os zoomátfogású optikai stabilizátorral ellátott objektívvel rendelkeznek. A stabilizátornak köszönhetően a reciprokszabály által megadottól akár 2-3 Fé-kel hosszabb záridővel is bemozdulásmentes képeket készíthetünk (álló témáról).

A félautomata fényképezőgép rekesz- és zársebesség előválasztást nem kínál, de a témamódokkal elkényezteti a fotóst, hiszen 13 témamódja a sok helyzethez megfelelő beállításokat tartalmaz: makró, portré, sport, étel, tájkép, éjszakai tájkép, gyermek, tűzijáték, party, hó, önarckép, lágy bőr. A fénymérés módja ugyan nem változtatható, de a 3 képes automatikus expozíció-sorozattal készített képek között nagy valószínűséggel találunk helyesen exponáltat még bonyolult megvilágítás esetén is.

A fényképezőgép részletes paraméterei adatlapunkon találhatók.