Új belépőszintű Olympus C-180

0

Az Olympus 4 Mpixeles C-170 modellje után itt az 5 Mpixeles frissítés, a C-180. Az elődmodellhez képest, a CCD felbontásán kívül szinte semmi más nem változott (még a digitális zom mértéke is maradt 4x-es).
A C-180 f/2,8 fényerejű optikájának fókusztrávolsága kisfilmes rendszerbe átszámítva 36,7 mm-nek felel meg. Jelentős extrákat nem találunk, de ez nem is csaoda ebben a kategóriában. A kész felvételeket vagy a gép belső 14 MB-os memóriájába, vagy xD kártyára menthetjük.
Az egyszerű gép valószínűleg alacsony áron fog megjelenni, bár itthoni árát még nem ismerjük.



SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Vonzó ár és könnyű használat 5,1 millió pixellel

Az Olympus C-180

Hamburg, 2005. május 20 – Sohasem volt egyszerűbb fotózni. A kompakt 5,1 millió pixel felbontású Olympus C-180 szórakoztatóvá teszi a fotózást. Az „egy gomb, egy funkció” tervezési irányelv rendkívül egyszerű, ösztönös működtetést biztosít. A hét különféle expozíció vezérlési üzemmódnak köszönhetően gyerekjáték a legjobb minőségű képek készítése. A programok automatikusan kiválasztják a legmegfelelőbb beállításokat az általános helyzeteknek megfelelően, mint például éjszakai fotózás, portré, vagy a szünidei fotózás a tengerparton. Kiaknázva a TruePic TURBO képfeldolgozó processzor teljesítményét, és felszerelve egy pontos autófókusz rendszerrel a C-180 mindig egyenletesen kiváló minőségű képeket készít. A fotók a beépített 14 MB-os belső memórián kerülnek tárolásra, azonban a tárhely egyszerűen bővíthető további xD-Picture Card memóriakártyák segítségével. E sokoldalú modell szolgáltatásainak széles körét a mozgóképfelvétel teszi teljessé.

Az új C-180 fényképezőgép egy egész sereg olyan funkcióval rendelkezik, amelyek kimondottan azt a célt szolgálják, hogy kiváló minőségű fotókat készíthessünk rendkívül egyszerűen. Most még egyszerűbbé vált megtalálni a fényképezőgép funkcióit az „egy gomb, egy funkció” kivitelezési alapelv alkalmazásával. Ugyanakkor az 5,1 millió képpontos felbontás, a nagy fényerejű autófókusz objektív és a TruePic TURBO továbbfejlesztett processzor kombinációja garantálja az első osztályú képeket. A 4x-es digitális zoomnak köszönhetően, közelképeket is készíthetünk.

Még a teljesen kezdőknek sem okozhat többé gondot, hogy nagyszerű fotókat készítsenek. A használat is könnyebbé válik a speciális, jól átlátható, hatnyelvű menürendszer segítségével. További nyelvek letölthetők az internetről.

Ez a modell egy 3,8 cm-es LCD kijelzővel dicsekedhet, lehetővé téve a könnyű képkomponálást, valamint a fotók és mozgóképek visszanézését. Az eredmény elmenthető a 14 MB-os belső memóriára, vagy egy opcionális xD-Picture Card memóriakártyára, amely több száz fotó tárolására elegendő és jelenleg 1 GB-os kapacitásig kapható. Ahogy az egy ilyen felhasználóbarát fényképezőgéptől elvárható, papírképek készítése sem igényel többet, mint egy egyetlen lépésből álló műveletet. Köszönhetően a PictBridge támogatásnak a számítógép használata erre a feladatra már nem szükséges. A kiváló minőségű nyomatok készítéséhez a fényképezőgépet egyszerűen csatlakoztatni kell egy olyan kompatibilis nyomtatóhoz, mint amilyen például az Olympus P-10.

Ez a rendkívül kedvező áru 5,1 millió képpontos fényképezőgép 2005 nyarán kerül forgalomba, a képfájlok hatékony szervezését, szerkesztését és letöltését biztosító Olympus Master szoftverrel együtt.

A C-180 főbb jellemzői:

  • 5,1 millió pixeles felbontás
  • Autófókuszos objektív 6,11 mm-es fókusztávolsággal (36,7 mm 35 mm-es fényképezőgépekre vonatkoztatva)
  • 4x-es digitális zoom
  • 14 MB-os belső memória plusz xD-Picture Card memóriakártya nyílás
  • 3,8 cm / 1,5 inches LCD kijelző
  • 7 expozíció vezérlési üzemmód (többek között éjszakai fotózás, sport és part/hó)
  • Mozgókép felvételi lehetőség
  • TruePic TURBO processzor
  • PictBridge kompatibilitás
  • Áramforrás két darab ceruza- vagy egy darab CRV-3 elem
  • Olympus Master szoftverrel szállítva
  • Többnyelvű menürendszer (angol, német francia, spanyol, orosz, olasz). További nyelvek letölthetők az internetről.