Két új Canon szkenner: LiDE 25 és LiDE 60

0

A Canon két új – elsősorban kezdő-modellként ajánlott – lapolvasóval jelent meg a hazai piacon is. Az elegáns kivitelű készülékek rendkívül vékonyak (a CanoScan LiDE 60 mindössze 40 mm, a CanoScan LiDE 25 pedig csupán 34 mm magas), a speciális, Z-alakú fedélnek köszönhetően a vaskos, nehezen kezelhető dokumentumok is egyszerűen beolvashatók. Mindkét modell képes a beolvasott képek vagy szövegoldalak PDF-állományba történő mentésére: egyetlen gombnyomással elindítható a beolvasás, a másolás vagy az e-mail melléklet bevitele, a LiDE 60 estében pedig a közvetlen PDF-beolvasás is.



Canon CanoScan LiDE 25 Canon CanoScan LiDE 60

Sajtóközlemény:

CanoScan LiDE 60, CanoScan LiDE 25

A két új szkennerrel közvetlenül PDF-állományba menthetők a beolvasott dokumentumok

A Canon – a fényképezési és képalkotási technológiák egyik vezető vállalata – két új, főként kezdő-modellként ajánlott lapolvasóval jelent meg a hazai piacon is. Az elegáns kivitelű készülékek rendkívül vékonyak (a CanoScan LiDE 60 mindössze 40 mm, a CanoScan LiDE 25 pedig csupán 34 mm magas), a speciális, Z-alakú fedéllel a vaskos, nehezen kezelhető dokumentumok is egyszerűen beolvashatók. Mindkét modell képes a beolvasott képek vagy szövegoldalak közvetlen PDF-állományba történő mentésére: egyetlen gombnyomással elindítható a beolvasás, a másolás vagy az e-mail melléklet bevitele. A Canon saját fejlesztésű LiDE (LED Indirect Exposure) szenzortechnológiája kitűnő képminőséget biztosító 1200×2400 dpi felbontást kínál, az eszközök tápellátása az USB-kábelen történik.

Közvetlenül PDF-állományba
A felhasználók az eredeti dokumentumokról konvertáló szoftver nélkül készíthetnek PDF-állományokat (Portable Document Format), ami jelentősen felgyorsítja az irodai munkát. Az automatikus karakter-felismerő (OCR = Optical Character Recognition) funkcióval a beolvasott szöveg egyszerűen beágyazható a már létező PDF állományokba, így megkönnyíthető a későbbi szerkesztés és keresés. A beolvasott oldalak egyszerűen átrendezhetőek, az utólag beszkennelt lapok pedig könnyen beilleszthetőek a korábban elkészített PDF-fájlokba.

Nagyobb felbontás – 48 bites színmélység
Az 1200 x 2400 dpi felbontással és a 48 bites színmélységgel rendkívül pontos színreprodukció és részletgazdagság érhető el. A Canon optikai technológiákban szerzett tapasztalata garantálja a kiváló eredményt mind a finom rajzolatú ábrák, mind pedig a részletgazdag fotók szkennelésekor.

Csak egy gombnyomás
A LiDE 60 és a LiDE 25 fejlesztésekor az egyszerű használhatóság volt az egyik legfontosabb szempont. A készülékek előlapján lévő EZ nyomógombokkal egyetlen mozdulattal elindítható a beolvasás, a másolás, vagy az elektronikus levél mellékleteként csatolandó fájl szkennelése. A LiDE 60 negyedik EZ nyomógombjával a PDF-állományba történő beolvasás közvetlen elindítható el, de a Canon Toolbox szoftverrel az EZ gombok funkciói megváltoztathatók, testre szabhatóak, így a felhasználó a leggyakrabban használt feladatokat rendelheti a gombokhoz. A kényelmesen használható, Z-alakú fedélnek köszönhetően mindkét szkennerrel vaskos dokumentumok, nagyméretű könyvek és egyedi méretű dokumentumok is beolvashatók, mivel a fedél ilyenkor is biztosítja a szükséges nyomóerőt. A Multi-Photo üzemmód időt takarít meg, ugyanis egy menetben több fotó is beolvasható, amelyek azonban később önálló állományként menthetők el. A fényképeket szükségtelen pontosan beigazítani a beolvasó-üvegen, ugyanis a Multi-Photo mód nemcsak a több fotó automatikus felismerését kínálja, hanem az esetleg ferdén behelyezett fényképeket is automatikusan egyenes állásúvá teszi. A LiDE 60-nal az Easy Colour Matching Print szoftver segítségével a felhasználók a korábbiaknál pontosabbá tehetik a beolvasott fotókról készített nyomatok színhűségét. Az otthoni, vagy irodai rendszerekhez csatlakoztatott Canon-nyomtatók színprofilját ugyanis egyetlen kattintással automatikusan hozzáillesztik a LiDE 60-hoz, így a kinyomtatott képek színei sokkal pontosabbak lesznek. Az eljárás széles színtérrel dolgozik, amelyet kihasználva a képek színei élethűbbek, a nyomatok szemmel láthatóan jobb minőségűek lesznek.

Minőségi szoftverek
A funkcióik teljes kihasználásához a LiDE 60 és a LiDE 25 szkennerek mellé kiváló karakterfelismerő (OCR) és képkezelő szoftvereket csomagoltak: a Caere OmniPage SE, illetve az ArcSoft PhotoStudio mindkét készülék mellett alaptartozék. A ScanGear szoftvermeghajtó szolgáltatásai közé tartozik a QARE (Quality Automatic Retouching and Enhancement) Level 3 képjavítás: a QARE Level 3 néhány kattintással automatikusan helyreállítja a fakult fotók színeit, a szkennelt képről eltávolítja a por- és karcolásnyomokat, valamint csökkenti a filmeknél tapasztalható szemcsézettséget. A felhasználóbarát kezelőfelülettel a szoftver egyszerűen használható és megtakarítja a manuális retusálás időrabló munkáját. Apró, de fontos újdonság, hogy a ScanGear immár önállóan is használható szoftvermeghajtó, vagyis a felhasználónak a szkenneléshez és a képek mentéséhez nem kell TWAIN-kompatibilis alkalmazást indítania.

LiDE 60 extrák
Jóllehet, mindkét modell elegáns megjelenésű és nagytudású, a LiDE 60 azonban az USB 2.0 Hi-Speed kapcsolat révén nagyon gyors adatbevitelt is kínál – az előnézeti képre csupán 9 másodpercet kell várni. Az ezüstszínű fedéllel rendelkező készülék olyan speciális talppal is használható, amellyel függőleges helyzetbe állítható, így a felhasználó helyet takaríthat meg az asztalon. A negyedik EZ nyomógomb segítségével pedig egyetlen mozdulattal elindítható a PDF-állományba történő szkennelés.

Néhány jellemző adat

Műszaki jellemzők: