Új ultravékony 5 Mpixeles: Casio Exilim EX-Z500

0

A Casio Exilim EX-Z500 alapjait az EX-S500-tól örökölte. Az 1/2,5″ típusú CCD segítségével maximum 2560×1920 pixeles fotókat készíthetünk. Az optika 38-114 mm-nek megfelelő fókusztávolságra állítható be. Fényereje nagylátószögnél az átlagos f/2,7, míg tele állásban kissé elmarad a nagy átlagtól: f/5,2. Az objektív közelpontja 40 cm, makró módban 17 cm.

Az élességállítást a gép automatikus 7 pontos kontraszt-érzékelős fókuszrendszere, vagy a fotós is elvégezheti. A könyebb élességállítást segíti az ún. pan-focus (távoli témákhoz) és a végtelen mód (tájképekhez). Sötétben AF segédfény támogatja az autofókusz működését.
Az érzékenység kézzel is megadható, de a gép is meghatározhatja automatikusan. A megadható értékek: ISO50 / 100 / 200 / 400 sőt ISO800-at is használhatunk az új Anti-Shake DSP által támogatott nagy érzékenységű üzemmódban.

A fényképezőgép hátuljára óriási méretű, 2,7″-os képátlójú, 153.600 pixeles LCD-t szereltek. Gyári adatok szerint a gép 0,9 mp alatt kapcsolódik be, kép-kép időnek szintén 0,9 mp-et adtak meg.
A képeket a gép belső memóriájába (9 MB) vagy SD kártyára menthetjük. Extra szolgáltatásokból nincs hiány, a gépben megtalálható a VGA videófelvétel 30 kép/mp képfrissítéssel, képkivágás, képelforgatás, leméretezés, másolás SD kártya és belső memória között, naptár, kedvencek mappa, album funkció, kép-roulette, hisztogram, segédrács, világóra, ébresztés, hangmegjegyzés, hangfelvétel. A cég adatai alapján a fényképezőgép Li-ion akkumulátora egy feltöltéssel (CIPA ajánlású mérés szerint) 500 kép elkészítéséhez nyújt elegendő energiát.
A mindössze (akkuk és memóriakártya nélkül) 112 grammos fényképezőgép dokkolóállomáson keresztül kapcsolható számítógéphez.



SAJTÓBEJELENTÉS

Ötszáz csodálatos kép egyetlen feltöltéssel!

„EX-Z500”

Új EXILIM ZOOM modell Anti Shake DSP-vel és 2.7″-os TFT színes kijelzővel

Budapest, 2005. augusztus – a CASIO COMPUTER CO., LTD. egy új EXILIM ZOOM sorozatú ultrakompakt modellel bővíti őszi kínálatát, melynek bemutatásával elsősorban az igényes vásárlóknak kíván kedvezni. Az új EX-Z500-as típusjelű készülék 5.0 megapixeles effektív felbontású CCD-vel, rendkívül gyors működésű, teleszkópos rendszerű 3X optikai zoommal és megdöbbentően nagy, 2.7″-os LCD monitorral rendelkezik.

A bemutatásra kerülő modellben megtalálható az új Anti Shake DSP képstabilizáló rendszer, mely a téma mozgásából, illetve a kéz remegéséből adódó esetleges elmosódottság kiküszöbölését hivatott elvégezni. Ezzel párhuzamosan a gép Auto Makro, illetve Quick Shutter (gyorskioldó) funkciói biztosítják a megfelelő élességállítást szinte minden helyzetben. Az úgynevezett „High Sensitivity Mode” szép, tiszta fényképek készítését teszi lehetővé világos háttérrel, még olyan esetekben is, mikor a megvilágítás egyébként túl gyenge lenne egy jó minőségű felvételhez.

A Z500-as a tartozék SUPER LIFE BATTERY egyszeri feltöltésével, mintegy 500 (!) felvétel elkészítésére képes. Ez a rendkívül hosszú üzemidő – amely kiemelkedő a Casio kínálatán belül -, a gép meglehetősen alacsony áramfelvételének köszönhető, melyet a mérnökök folyamatos fejlesztő munkája tett lehetővé.

A gép letisztult formavilága első pillantásra tükrözi a benne rejlő technikai megoldások megalkuvás nélküli igényességét, egyben új szintre helyezi az EXILIM ZOOM fényképezőgép család egyedülálló megjelenését.

A már említett Anti Shake DSP-t is magában foglaló „EXILIM Engine” képalkotó/feldolgozó egység, a különösen nagy méretű, megnövelt felbontású LCD monitor és a rendkívül hosszú üzemidő, mely egyetlen feltöltéssel elérhető együttesen juttatják az EX-Z500-as modellt a jelenlegi digitális fényképezőgép piac élvonalába.

A legújabb EXILIM ZOOM modell a forma és tartalom tökéletes egyensúlyát testesíti meg, fejlett fotográfiai képességei és egyben lenyűgöző formatervezése révén.

FŐBB TULAJDONSÁGOK

Kimagasló teljesítmény, fejlett tulajdonságok

  • 5.0 megapixeles effektív felbontás és teleszkópos rendszerű 3X optikai zoom

  • Legújabb fejlesztésű EXILIM Engine képalkotó egység Anti Shake DSP képstabilizálóval, amely csökkenti a téma vagy a kéz mozgásából adódó esetleges homályt, elmosódottságot a képeken

  • CIPA standard szerint 500 kép elkészítéséhez elegendő energia a Super Life Battery-nek köszönhetően

  • Nagy felbontású 153,600 (640 x 240) pixel 2.7-colos TFT LCD

  • AF segédfény, mely segíti az élességállítást gyenge megvilágítás esetén is

Keskeny felépítés, ergónómikus kezelőszervek

  • A gépbe épített, teleszkópos rendszerű 3X optikai zoom ellenére a Z500-as mindössze 20.5 mm vastag (18.6 mm a legvékonyabb ponton)

  • Az LCD kijelző konvexitás mentes, a gép hátoldala tökéletesen sík felületűvé vált

  • Zoom kapcsoló és a kioldó gomb egy egységet alkot

  • A készülék BEST SHOT funkciója egy gombnyomással elérhető, így az előre programozott beállítások használata rendkívül gyors és egyszerű művelet

Rendkívül gyors működés

  • Bekapcsolást követően a Z500-as mintegy 0.9mp alatt készen áll az első felvétel elkészítésére (belső memória használatakor, vaku kikapcsolt állapotban)

  • A gép kioldó késedelme mindössze 0.007mp (vaku kikapcsolt állapotba), így a felvétel szinte szó szerint az exponálással egy időben készül el

  • Gyors képvisszajátszás (0.1mp / kép)

  • Sorozatfelvételi módban a gép ~0.9mp-es (alkalmazott memóriakártyától függően) időközönként képes újabb felvétel rögzítésére, a készíthető képek számát pedig csak a rendelkezésre álló memóriakártya tárkapacitása korlátozza

  • A „DIRECT ON” funkció révén (közvetlen funkcióválasztás) a bekapcsoláshoz szükséges idő nagyon rövid, felvétel ill. lejátszás módban egyaránt

Számos innovatív megoldás

  • Tökéletes állóképek illetve videók készíthetők az előre rögzített 31 „BEST SHOT” 4 látványminta valamelyikének kiválasztásával

  • A „Quick Shutter” gyorskioldó funkció csökkenti a rosszul sikerült felvételek esélyét a gyors és egyszerű élességállítás révén

  • Az „Auto Macro” funkciónak köszönhetően a tárgytávolság függvényében a készülék automatikusan választja meg, hogy az élességállítás makró módban vagy normál auto fókusz módban történjen (A 31 BEST SHOT látványminta között megtalálható az úgynevezett „Anti Shake” funkció is, mely csökkenti mind a téma mozgásából, mind a kéz remegéséből adódó esetleges elmosódottságot a képen, mindezek mellett a „High Sensitivity” (nagy érzékenység) elnevezésű motívumprogram kiválasztásával kellőképp világos képek készíthetők gyenge megvilágításnál is)

  • Az „Icon Help” (Ikon Segéd) funkció a különféle beállítások elvégzésénél segíti a fotóst rövid tájékoztatóival

  • A „Flash Assist” (Vaku Asszisztens) mód a kép gyenge megvilágítású részleteinek korrekcióját végzi el

Video funkciók

  • A Z500-al VGA (640×480 pixel) méretű, 30 kép / mp-es képsűrűségű mozgófelvételek készíthetők (Motion JPEG)

  • A „Motion Print” funkció használata lehetővé teszi, hogy a már rögzített video fájlból 9 képből álló sorozatot, vagy egyetlen képkockát kinyomtassunk

  • Visszajátszás alatt a mozgófelvétel tetszés szerint kinagyítható

  • Az elkészült mozgófelvételek a „Movie Editing” menüpont alatt editálhatók, megvághatók

Sokrétű felhasználás

  • Az USB dokkoló egység szolgál az akkumulátor feltöltésére és egyben praktikus módja a képek számítógépre, vagy más médiára; pl. televízióra vagy DVD-re történő továbbításának

  • Az LCD monitor fényereje két lépcsőben szabályozható

  • A géphez tartozó „Photo Loader” program a képek rendszerezésében, letöltésében nyújt segítséget

  • A készülék menüje 9 különböző nyelvre állítható

  • Az elkészült képek gyors és egyszerű közvetlen nyomtatását a PictBridge és USB Direct Print kompatibilitás könnyíti meg

  • Mindezeken túl az EX-Z500 ExifPrint (Exif 2.2) és PRINT Image Matching III kompatibilitással is rendelkezik