A Canon EOS 350D az év fényképezőgépe

0

Az European Imaging & Sound Association (EISA) az EOS 350D-nek ítélte oda az Év európai fényképezőgépe 2005-2006 díjat, így a Canon fényképezőgépe idén immár a második jelentős elismerést tudhatja magáénak. Áprilisban a Technical Image Press Association választotta a gépet az „a 2005. év legjobb belépő szintű fényképezőgépének”.

Az EISA az EOS 350D-t gyorsasága és hasznos funkciói mellett alacsony fogyasztásáért, valamint kompakt és ergonomikus kialakításáért dicsérte. A bírák kiemelték a fényképezőgép könnyű használhatóságát is, mondván: az EOS 350D biztos úton halad afelé, hogy mind a kezdő fotósok, mind a haladó amatőrök kedvencévé váljon. Az idei év februárjában bevezetett fényképezőgép mindössze 0,2 másodperc alatt üzemkész állapotba hozható, és 3 kép/mp sebességgel készít sorozatfelvételt 14 képig. Az elődjénél több mint 25 százalékkal kisebb és 10 százalékkal könnyebb 350D-t felhasználóbarát kialakításáért, a közérthető menükért és a mindennapi használathoz igazított gyári beállításokért is sokan kedvelik.

Az EISA-díjakat minden évben több mint 18 európai ország közel 50 vezető fotó, videó, audio, házimozi és mobil elektronikai magazinjának kéviselőiből álló zsűrik osztják ki. Az elismerést olyan új termékek kaphatják meg, amelyek a legfejlettebb technológiával és a legjobb külsővel a legjobb ár-érték arányt ötvözik. A Canon díjának átadására az idei berlini IFA vásáron kerül sor.

Sajtóközlemény

A Canon EOS 350D modellje elnyerte az EISA „Év fényképezőgépe” díját

Amstelveen, Hollandia, 2005. augusztus 15. A Canon – a fényképezési és képalkotási eljárások egyik vezető vállalata – EOS 350D modelljével elnyerte a rangos European Imaging & Sound Association (EISA) testület az Év európai fényképezőgépe 2005-2006 díját. A fényképezőgép ezzel a második jelentős elismerést kapta a Technical Image Press Association (TIPA) áprilisban odaítélt, „a 2005. év legjobb belépő szintű fényképezőgépe” díj után.

„Ez a fényképezőgép a könnyed használatot a Canon professzionális EOS gépeire jellemző csúcstechnológiával párosítja” – mondta Mogend Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. „Örömmel tölt el bennünket, hogy az EISA tagjai megtisztelték az EOS 350D modellt ezzel a díjjal, s így megszilárdították helyzetét, mint kategóriája vezető fényképezőgépét.”

Canon EOS 350D – az Év európai fényképezőgépe, 2005-2006

A 2005 februárjában bevezetett, a nagyközönség és a kritikusok részéről is tetszéssel fogadott EOS 350D fényképezőgép rendkívül zajmentes, 8,0 millió képpontos CMOS képérzékelőt tartalmaz. Lenyűgöző sebességének köszönhetően másodpercenként 3, egy sorozatban pedig 14 kép elkészítését teszi lehetővé, és mindössze 0,2 másodperc alatt üzemkész állapotba hozható. Az EISA „a sebesség, teljesítmény és funkciók kiváló ötvözése” miatt választotta ezt a fényképezőgépet. A gyorsaságot és teljesítményt biztosító továbbfejlesztett DIGIC II processzort a zsűri az „azonnali üzemkész állapot biztosításáért, az észrevehetetlen expozíciós késésért, a gyors képfeldolgozásért és az alacsony áramfogyasztásért” dicsérte.

Az elődjénél több mint 25%-kal kisebb és 10%-kal könnyebb EOS 350D fényképezőgépet a zsűri kompakt és ergonomikus kialakítása miatt is dicsérte. A bírálók kiemelték a fényképezőgép könnyű használhatóságát is, azzal a megjegyzéssel, hogy „az EOS 350D modell biztos úton halad afelé, hogy mind a kezdő fotósok, mind a haladó amatőrök kedvencévé váljon.” A fényképezőgép felhasználóbarát kialakítását az intuitív kezelőszervek, közérthető menük és a mindennapi használathoz igazított gyári alapbeállítások egészítik ki.

Az EOS 350D modell elérhető közelségbe hozza a professzionális szintű technikát az amatőr fotósok számára. A továbbfejlesztett DIGIC II processzor mellett a fényképezőgép második generációs, APS-C méretű CMOS képérzékelőt tartalmaz, amelynek újratervezett pixelszerkezete kristálytiszta, zajmentes képek készítését teszi lehetővé ISO 100-tól ISO 1600 érzékenységig. Egyéb továbbfejlesztett funkciói között megtalálható a JPEG és RAW formátumú képek egyidejű rögzítése, ETTL-II távolságkapcsolt vakus fénymérés, valamint a háromféle, nagy sebességű, automatikus élességállítási mód. A fényképezőgép EF-S objektív bajonettje gond nélkül használható az összes, több mint 60-féle Canon EF objektívvel.

EISA-díjak

Az EISA-díjakat minden évben több mint 18 európai ország közel 50 vezető fotó, videó, audio, házimozi és mobil elektronikai magazinjának képviselőiből álló zsűrik osztják ki. Az EISA díjat olyan új termékek kaphatják meg, amelyek a legfejlettebb technológiát, legvonzóbb funkciókat, legtetszetősebb külsőt, legergonomikusabb kialakítást és legjobb ár-érték arányt ötvözik. A Canon díjának átadására az idei berlini IFA vásáron kerül sor.