Újabb Olympus kompaktok kezdőknek

0

Kezdőknek szánt, elérhető árú gépekkel bővítette termékskáláját az Olympus. A 4 megapixeles FE-100-at és az 5 megapixeles FE-110-et 2,8-szeres nagyításra képes objektívvel szerelték (gyújtótávolságuk 35mm-es formátumban számolva 38-106 mm-mel egyezik meg). A ráközelítés mellett szuper makróban igen közeli képek készítésére is lehetőség van velük: elegendő 2 cm-es távolságot tartani a tárgytól. A gépek tervezésekor elsősorban arra ügyeltek, hogy minél egyszerűbben kezelhetőek legyenek, így a legtöbb gomb csak egy funkciót szolgál. A készülékek támogatják a számítógép nélküli nyomtatást lehetővé PictBridge szabványt is.





Sajtó információ

Minőségi digitális fényképezés egy kattintásra
Olympus FE-100 és FE-110

Hamburg, 2005. augusztus 29. – Nincs szükség többé kompromisszumra a jó képminőséget illetően, ha egy elérhető árú, könnyen kezelhető kompakt digitális fényképezőt keresünk. Az 5.0 és a 4.0 millió pixeles felbontással rendelkező Olympus FE-110-es, illetve az FE-100-as modelleket kiváló tulajdonságaik mellett a 2,8x-os zoomos objektív teszi sokoldalúvá. Kezelésük még kezdőknek is gyerekjáték köszönhetően kezelőszerveik könnyedén hozzáférhető elrendezésének, és annak, hogy a nyomógombok a páratlanul egyszerű használat érdekében csak egy-egy funkciót működtetnek. Ez a két Olympus modell ergonomikus kialakításával, kis súlyával arra készült, hogy pusztán a fotózás öröméért is készítsünk képeket, bárhová is megyünk.

Nagy felbontásukkal, az 5.0 millió pixeles FE-110 és a 4.0 millió pixeles FE-100 biztosítják, hogy minden egyes részlet pontosan megörökíthessünk, és még nagy méretben is kinyomtathassunk. A 2,8x-os zoomos objektív lehetővé teszi a távoli tárgyakra való ráközelítést. A 4x-es digitális zoommal együtt a teljes nagyítás meghaladhatja a 11x-es értéket. Az ellentétes végletet is megvalósítva mindkét fényképezőgép képes nagyon közeli tárgyakról is képet készíteni – a szuper makró mód lehetővé teszi a fotózást akár mindössze 2 cm távolságról.

A fényképezőgépek kezelése egyszerű és szórakoztató. Az „egy gomb, egy funkció” tervezési elvnek köszönhetően a fényképezés, a kép visszanézése és törlése egy-egy gombnyomásra történik. Ráadásul, a menüben található segítség funkció bemutatja az LCD-kijelzőn mind a négy – beleértve a portré és az éjszakai – expozíció vezérlési üzemmódot is.

A modellek mozgókép felvételére is alkalmasak, amelyek időtartamát csak a memória kapacitása határolhatja be. A PictBridge szabvány támogatásának köszönhetően az olyan kompatibilis nyomtatókhoz való csatlakoztatáshoz, mint az Olympus P-11, nincs szükség számítógépre és a nyomtatás mindössze 33 másodpercet vesz igénybe,.

A többfunkciós, beépített vakuval rendelkező, Olympus FE-110 és FE-100 2005 őszétől kapható.

Olympus FE-110 és FE-100 – főbb jellemzők:

  • FE-110: 5.0 millió pixeles, FE-100: 4.0 millió pixeles felbontás

  • 2,8x-os optikai zoom (38-106mm 35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva) 1:3,0-5,0, plusz 4x-es digitális zoom

  • 3,8 cm/1,5″ LCD-kijelző 130.000 képponttal

  • Egy gomb, egy funkció koncepció, az alapértelmezett funkciók mindenkori visszaállításának lehetőségével (reset gomb)

  • Felhasználóbarát kezelőszervek, hasznos információk az expozíció-vezérlési üzemmódokról

  • Négy expozíció-vezérlési üzemmód (portré, önarckép, éjszakai felvétel, tájkép)

  • Szuper Makró üzemmód: fotózási lehetőség akár 2 cm-es távolságról

  • Mozgókép felvételi lehetőség (a felvételi időt csak a memória kapacitása korlátozza)

  • PictBridge támogatás

  • 28MB belső memória, xD-Picture Card memóriakártya aljzattal kiegészítve (FE-110: 16MB xD-Picture Card memóriakártya mellékelve)

  • Ceruza (újratölthető) elemmel működnek (AA)