Coolpix L1: 6 megapixeles kompakt kezdőknek

0

6,2 megapixeles, 5-szörös optikai zoomra képes kompakttal célozza a Nikon a fotózással ismerkedőket. A Coolpix L1 6,35 cm-es LCD kijelzőt kapott, és 15 gyári motívumprogrammal segíti a fényképezést. Emellett a Nikon bevált szolgáltatásai is a minél szebb végeredményért dolgoznak: a D-Lighting a képek sötét részeinek kivilágosítását végzi, az Arc-prioritásos AF a portrék élességéért felel, automatikusan az emberi arcokra fókuszálva, míg a beépített vörösszemhatás-korrekció a bepirosodó pupillákat tünteti el. A Coolpix L1 30 kép/másodperc sebességgel képes videót rögzíteni, és támogatja a számítógép nélküli nyomtatást jelentő PictBridge technológiát. A gép kétféle színben lesz kapható: az L1 az ezüst változat típusjelzése, míg a fekete az L101 nevet kapta.




Sajtóközlemény

Nikon COOLPIX L1
Csak egy kattintás – és könnyűszerrel készíthet csodálatos képeket!

Amszterdam, 2005. szeptember 1. A Nikon ma bejelentette a díjnyertes COOLPIX digitális fényképezőgépek családjának legújabb tagját, a COOLPIX L1-et.

A fotózás élvezete – a COOLPIX L1 a Nikon elismert képalkotási szakértelmét számos könnyen használható szolgáltatással ötvözi. Ideális választás a digitális fényképezéssel most ismerkedőknek, és azoknak is, akik a kezdeteken túljutva egy jobb gépet szeretnének.

A COOLPIX L1 és L101 (a silver és a black színű modellek típusszáma eltérő) 6,2 megapixeles felbontást és ötszörös optikai zoomot kínál. A nagy méretű, 6,35 centiméteres monitoron a felvételek könnyen visszajátszhatók és szerkeszthetők. A képek fényképezőgépen belüli javítását több, kizárólag Nikon-készülékekben elérhető funkció segíti, például az Arc-prioritásos AF, a D-Lighting és a vörösszemhatás-korrekció.

Ezek a szolgáltatások lehetővé teszik, hogy a fotós még a gépben tökéletesítse a készített képeket. Több fény: a D-Lighting funkció megoldást nyújt az alulexponálás problémájára. Automatikusan javítja az érintett részek megvilágítását és részletgazdagságát, miközben a kép jól exponált részeit változatlanul hagyja.

Az arcok megtalálása: az intelligens Arc-prioritásos AF mód a COOLPIX másik ötletes szolgáltatása. Automatikusan felismeri az emberi arcot a képen, és megfelelően beállítja az élességet. Így a portrék külön erőfeszítés nélkül is élesek és tiszták lesznek.

Nincs több vörös szem: mindenki ismeri a bosszantó vörösszem-hatást. Ám a Nikon még erre is megoldást kínál a beépített vörösszemhatás-korrekció formájában.

A könnyű és élvezetes használatot lehetővé tévő szolgáltatások hihetetlenül széles választéka ellenére a COOLPIX L1 ára versenyképes: (ide kerül a helyi ár), megengedhető árú belépőt kínálva a kitűnő minőségű digitális fényképezőgépek világába.

A felsoroltakon túl további funkciók is biztosítják, hogy a COOLPIX L1 a könnyen használható digitális fényképezőgépek legjobbja legyen. Ide tartozik a 15 motívumprogram, amelyek segítségével a fotósok a mindennapi helyzetekben is kitűnő képeket készíthetnek; a választható, kétféle egyszerű menü, az AA-méretű elemekre vonatkozó kiterjesztett kompatibilitás, a 30 kép/mp sebességű hangos videofelvétel, a PictBridge-nyomtatás és a képek könnyű szerkesztését és megosztását segítő PictureProject szoftver.