Továbbfejlesztett LSI, egységes platform

0

A Panasonic olyan digitális szórakoztatóelektronikai termékek gyártását tervezi, melyek fejlesztett rendszer LSI-je egységes platform létrehozását segítheti elő. A cég reményei szerint az integrált platformot célzó rendszer-LSI-k gyorsítják majd a „hálózati társadalom” kiépülését, és támogatják majd a hordozható és digitális szórakoztatóelektronikai eszközök közötti átjárhatóságot. Az új rendszer-LSI-k előnyei többek között a megosztható és újra felhasználható szoftverplatform, az audiovizuális teljesítmény növelése, nagyobb biztonság, valósidejű jelfeldolgozás és kevesebb fogyasztás mellett, valamint a hatékonyabb szoftverfejlesztés.

Az említett termékek három fő csoportjába külön-külön alap rendszer-LSI kerül kifejlesztésre, úgy mint hordozható AV eszközök, mobiltelefonok, házi AV eszközök. A hordozható AV eszközökben, például digitális fényképezőgépekben és videókamerákban dolgozó LSI az adatfeldolgozás során alkalmazkodni képes az egyes felvételi formátumokhoz, előtérben tartva az alacsony fogyasztást és a jó teljesítményt. Az első ilyen LSI-t tartalmazó elektronikai termék a Panasonic új SD kamkordere, az SDR-S100, melynek forgalmazása a közelmúltban vett kezdetét.

A mobiltelefonok esetén a rendszer LSI lehetővé teszi majd egyszegmensű, földi, digitális TV adások vételét, beépített TV tuner segítségével. Az első ilyen adás vételére alkalmas mobilkészülék az NTT Docomo P901iTV lesz, melynek japán forgalmazása a napokban kezdődik.

A Panasonic bejelentése szerint, a 65 nm-es technológiát alkalmazó, új rendszer LSI-k gyártását október végétől kezdi meg, legújabb uozui gyárában, melyet 130 milliárd jenes befektetéssel állított üzembe, és havi 6500 db, 300mm-es lapka gyártására alkalmas. Ezzel a Panasonic válik a 65 nm-es technológiát alkalmazó rendszer LSI-k első szállítójává a világon. Elsősorban öt fő termékkategóriára összpontosítanak majd, a DVD-kre, a digitális televíziókra, a mobilkommunikációs berendezésekre, az SD-memóriakártyákra és az ilyet alkalmazó eszközökre, valamint a CCD képérzékelőkre.