Nagy sebességű xD memóriák

0

Gyors memóriakártyákat hoz forgalomba a közeljövőben a japán székhelyű Olympus, melyek a cég által preferált xD technológián alapulnak. Korábbi kártyáinál már megszokhattuk, hogy Olympus fényképezőgépekben használva extra lehetőségek is megnyíltak előttünk, mint például a panoráma képek készítése. A gyár ezt fejlesztette tovább, egyéb „művészi hatások” bevezetésével. A már említett Panoráma funkción túl, olyan új képi hatásokat is kapunk Olympus xD kártyánkkal, mint a „művészi rajz”, „olajfestmény”, vagy „vízfestmény”, a kívánt kreatív effekt tehát azonnal létrehozható.

A fentieken túl a kártyába integrált „3D funkció” is említésre méltó, mellyel a képek 3D szemüvegen vagy sztereoszkópon át nézve térbeli hatást nyernek, akár a monitoron, akár nyomtatásban visszanézve őket.

A kreatív funkciók természetesen csak Olympus digitális fényképezőgépekben, a megfelelő, új generációs xD kártyával karöltve válnak elérhetővé. Használatukhoz az Olympus Master 1.4 szoftverhez tartozó aktiváló kód is szükséges. A szoftver – amennyiben rendelkezünk annak előző verziójával, a cég honlapjáról letölthető.