DIWA-díj a Panasonic új csúcskompaktjának

0

A világ független digitális képalkotással foglalkozó weboldalainak közös kezdeményezése a néhány éve alapított DIWA-díj (Digital Imaging Websites Association), mely rendszeresen oszt ki bronz, ezüst, és arany fokozatú díjakat az elmúlt időszak tesztjei során kiválóan teljesítő digitális termékeknek. A legújabb arany fokozatú elismerés kiérdemlője a Panasonic vezető modellje, a LUMIX DMC-FZ30 digitális fényképezőgép, mely kiváló és igényes 12x-es, stabilizátorral szerelt zoomoptikájának, kimagasló képességeinek és képminőségének köszönheti a díjat.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az első Panasonic DIWA aranyérem a LUMIX DMC-FZ30-é

A LUMIX DMC-FZ30-cal a Panasonic rendkívül versenyképes alternatívát fejlesztett ki a digitális fényképezőgépek piacán. 8 megapixeles képfelbontásával nemcsak hogy versenybe szállhat a legtöbb D-SLR-rel*, hanem lényegében képes ugyanazokra az automata és kézi beállításokra egy kompakt, felhasználóbarát formában. Mi több, az FZ30 lekörözve bármely D-SLR csomagot egy gyors 12x-es LEICA zoomlencsével rendelkezik, optikai stabilizátorral felszerelve, mely kimagasló képminőséget biztosít.

2005. november 14., Amszterdam – A DIWA (Digital Imaging Websites Association), az interneten digitális képfeldolgozással foglalkozó honlapokat tömörítő világméretű szervezet, ezen a napon adta át a DIWA aranyérmet a Panasonic LUMIX DMC-FZ30 megazoom fényképezőgépének.

LUMIX sorozatával a Panasonic rekordidő alatt igen komoly elismerésre méltó digitális fényképezőgép-gyártóvá nőtte ki magát, melyre a koronát egy lélegzetelállító mestermű, a DMC-FZ30 teszi fel. A készülék a világhírű LEICA által készített lencsével, csúcsminőségű 12x-es DC Vario-Elmarit objektívvel van felszerelve, ami 35-420 mm f/2.8-3.7 és 5 cm makróval egyenértékű. Ezenkívül a két nagy precizitású objektívkonverter segítségével a fókusztávolság kiterjeszthető 24,5 mm-es széleslátószögre és 714 mm-es telefotóra. Kézi telefotózáskor pedig a kép elmosódásának elkerülése érdekében az objektív rendelkezik egy hatékony képstabilizátorral.

Az első osztályú lencse mellé az FZ-30 a Panasonic legújabb 8 megapixeles CCD-képérzékelőjével és az új Venus Engine II képfeldolgozó processzorral van felszerelve. Bár nem tartozik a leggyorsabb gépek közé, vignettáláskompenzációval, nagyfelbontással, kitűnő képminőséggel és alacsony fogyasztással büszkélkedhet. Ezenfelül bizonyára elnyeri a fotósok tetszését a nagy és részletes elektronikus kereső, a forgatható LCD-kijelző, az ergonomikus vázkialakítás és kezelőgombok, valamint a logikus menürendszer és a forradalmi képvisszajátszó gombok.

Kai Thon, a DIWA tesztmenedzsere kifejtette: „A zuhanó árak drámai növekedést eredményeztek a D-SLR fényképezőgépek eladásában. Sajnos azonban a legtöbben valamilyen olcsó D-SLR csomagot választanak közepes minőségű alap zoomobjektívvel, és soha nem vásárolnak hozzá kiegészítő lencséket. Az ilyen vásárlók számára az FZ-30 bölcsebb választás lehet, mint bármely más D-SLR csomag, tekintve a sokféle felhasználási lehetőséget, az objektív minőségét és az egész ár-érték arányát. Ráadásul még akkor is marad pénzük, ha megvásárolják a két konvertert az objektívhez, a tartalék akkumulátorcsomagot, és a nagy memóriakártyát.”

A LUMIX FZ30 amellett, hogy számos olyan profi tulajdonsággal rendelkezik, mint a háromféle JPEG-minőséget kiegészítő RAW- és TIFF-formátumok, a választható autofókusz-opciók, hagyományos és manuális zoomgyűrű, folyamatos exponálás 3 fps-el, USB 2.0 nagy sebességű csatoló, valamint a képparaméterek állítható finomhangolása, a kevésbé tapasztalt felhasználók számára teljesen automata vezérlést is lehetővé tesz. A D-SLR fényképezőgépekkel ellentétben még 30 fps sebességű VGA-minőségű filmeket is felvehetünk a kis SD memóriakártyára, és kedvünkre választhatunk a nagyfelbontású elektronikus kereső vagy az óriási, 2,5″-os LCD-kijelző között. S mindez csak néhány a fényképezőgép említésre méltó jellemzői közül!

A DIWA tesztszakértői kimagaslóan jó összpontozásban részesítették a LUMIX DMC-FZ30-at, elsősorban az objektív kitűnő minőségét emelve ki. Ez a sok összesített képesség, mint az SLR-megjelenésű forma, a kényelmes kezelés, a kreatív kezelőszervek széles választéka, a professzionális képminőség, valamint a kitűnő ár-érték arány vezettek a DIWA aranyéremhez.

A DIWA-ról

Egy gyorsan növekvő, független, hiteles ipari szervezet

A Digitális Képfeldolgozó Honlapok Szövetsége (Digital Imaging Websites Association – DIWA) egy olyan gyorsan növekvő csoportosulás, mely az interneten megjelenő, digitális képfeldolgozással foglalkozó független honlapokat tömöríti egy szervezetbe. Egyesítve tagjainak tehetségét és gyakorlati tapasztalatát olyan ipari kitüntetés adományozására képes, amely példátlan megbízhatóságot és értéket képvisel a vásárlóknak és az ipar szereplőinek egyaránt. A DIWA-díjak bronz, ezüst és arany változatban jelennek meg a különböző termékcsoportokra vonatkozóan.

Egyedülálló, abszolút megbízható tesztelési eljárás

A DIWA terméktesztdíjak odaítélése különböző DIWA-szakemberek több pontból álló tesztjeinek speciális kiértékelése által történik, ugyanazon termék különböző mintáinak vizsgálatával. A nagyon részletes és átfogó, egységesített pontozási eljárás mindig gondosan az adott termékkategóriához igazodik, a többelemű tesztelési eljárás pedig kiküszöböli a szélsőséges, nem reprezentatív termékminta vagy teszthiba megjelenését, illetve az esetleges elfogultság lehetőségét, amely a végeredmény hitelességét befolyásolhatná.

Az ‘Év legjobbja’ díjak

A DIWA egyedülálló abban a célkitűzésében is, hogy az egész évet meghatározó termékek számára külön jutalmat vezetett be, amely az évenként odaítélt ‘Az év legjobbja’ platinaérem díjban jelenik meg minden termékkategóriában.

A DIWA-díjazás résztvevői:

A DIWA többnyelvű weboldal

A DIWA lelke a szervezet többnyelvű honlapja (www.diwa-awards.com), melyen megtalálhatók a DIWA-tagok által megjelentetett legfrissebb tesztek linkjei. A honlap célja, amellett hogy tárolásra kerülnek rajta a DIWA-díjak, a vásárlók segítése a képfeldolgozással kapcsolatos termékek választásában.

A DIWA-val kapcsolatos további információkért, kérjük, látogassa meg weboldalunkat a http://www.diwa-awards.com címen, vagy írjon nekünk az info@diwa-awards.com e-mail címre.

* a digitális fényképezőgépek legprofibb kategóriája, Digital SLR – Digital single-lens reflex – Mo.-n: digitális tükörreflexes gépek

A Panasonicról

A leginkább Panasonic márkaneve révén ismert Matsushita Electric Industrial Co. Ltd. világszerte élen jár a széleskörű fogyasztói, üzleti és ipari szükségleteket kielégítő elektronikus termékek fejlesztésében és gyártásában. A japán (osakai) székhelyű vállalat éves konszolidált nettó eladásai 2005. március 31-re elérték a 81,44 milliárd USD-t. A cég részvényeit Tokyo, Osaka, Nagoya, New York (NYSE:MC), az Euronext, Amsterdam és Frankfurt tőzsdéin jegyzik.

A vállalatról és a Panasonic márkáról bővebb információ a cég weblapján található a http://panasonic.co.jp/global/index.html címen.

A Matsushita Electric 1994-ben alapította meg a Panasonic Magyarországot, amely elsősorban szórakoztatóelektronikai termékeket, telekommunikációs és irodatechnikai eszközöket, illetve professzionális berendezéseket forgalmaz hazánkban. A 2004-es év legfontosabb újdonságai a Viera név alatt bevezetett plazma- és LCD televíziók voltak, de fontos szerep jutott a korábban útjukra indított Lumix digitális fényképezőgépeknek és Diga DVD felvevőknek is. A 47 munkatárssal dolgozó, termékeit viszonteladókon keresztül forgalmazó Panasonic Magyarország több szegmensben is piacvezető, egyebek mellett a plazma képernyők és DVD-felvevők területén. A 2005 márciusában lezárt pénzügyi év forgalma meghaladta a 15 milliárd forintot.