Több színben: Olympus mju 700 Digital

0

Az Olympus µ 600 Digital nagyobb, 7 Mpixel felbontású változata a most megjelent µ 700 Digital. Az időjárás álló fém burkolatban készült modellek fekete, kék, narancs és ezüst színben kerülnek forgalomba. A gyenge fényviszonyok mellett történő fotózást a BrightCapture technológia könnyíti meg azáltal, hogy a 2,5″-os LCD-n a kategóriatársakénál jóval világosabb keresőképet biztosít. Ezen kívül az érzékenységet akár ISO1600-ig is növelhetjük, sőt, ha megelégszünk 3 Mpixeles felbontással, a tükörreflexes gépeknél is ritkának számító ISO2500 érzékenységgel is fotózhatunk.
A 37-111 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú optika f/3,4-5,7 fényerejű, átfogása 3x-os.

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Jobb eredmények gyenge fényviszonyok mellett

Az Olympus µ 700 BrightCapture technológiával

Hamburg, 2006. január 26 – Társas összejövetelek, koncertek és az éjszaka izgalmai. És a képek?

Miután leszáll az éj, a gyenge fényviszonyok között készített fotók gyakran elmosódottak, a téma nehezen kivehető. Nem úgy a 7.1 millió pixeles µ 700 fényképezőgéppel. A BrightCapture technológiának köszönhetően a vaku használatának szükségessége jelentősen csökken. Ez biztosítja az éjszakai fények egyedi hangulatának valósághű megörökíthetőségét, így az emlékek tovább élhetnek. Az új technológia a képek megkomponálását is leegyszerűsíti a nagyméretű, 6.4 cm-es LCD kijelzőn azáltal, hogy a hagyományos modelleknél négyszer nagyobb élőképet biztosít. Mindemellett számos magas színvonalú felvételi funkció javítja a képminőséget – éjjel és nappal. Az Olympus ľ család tagjaként a µ 700 természetesen mély benyomást kelt, bárhová viszi is magával. A vékony és kompakt, időjárásálló* fém gépváz eleganciát sugároz, és a színek széles választékának köszönhetően – ezüst, narancs, fekete és kék – az elegáns fényképezőgép még figyelemfelkeltőbb.

Kifinomult megjelenés, kivételes eredmények
Az elegáns formájú, időjárásálló* külső az elegancia félreismerhetetlen megnyilatkozása. A fém vázzal rendelkező µ 700 teljesítmény tekintetében is jól szerepel. A 7.1 millió pixeles felbontás borotvaéles képminőséget biztosít. A világos, 3x-os optikai zoom (35 mm-es megfelelője 37-111mm) kiváló minőségű lencsetagokból épül fel. A nagyméretű, 6.4 cm-es LCD kijelzőnek köszönhetően a téma természetesen jól látható a kijelzőn, és a kitűnő felvételek, a későbbiekben akár nagyobb társasággal is megoszthatóak.

Jobb felvételek, gyenge fényviszonyok mellett a BrightCapture technológiával
A BrightCapture technológia minden szempontból javítja a felvételkészítést gyenge fényviszonyok között. Nézzünk szembe a tényekkel – legtöbbször akkor kezdődnek az igazán jó bulik, amikor beesteledik. Az új technológia sötétben is lehetővé teszi a felvételkészítést. Nem kell a szerencsére hagyatkoznia a képernyőn ide-oda suhanó, halovány árnyak megörökítése közben, ehelyett a nagy kontrasztú LCD kijelző a hagyományos modelleknél 4-szer nagyobb élőképet jelenít meg. Így korábban a szórakozóhely sötétjében rejlő barátok ismét megjelennek az LCD kijelzőn. Ennek köszönhetően az éjszakai felvételkészítés már nem „vagy sikerül, vagy nem”, elven működik.

A speciális expozíció-vezérlési programok javítják a fényképezőgép teljesítményét. A kezdő felhasználók segítése érdekében a környezeti fény legjobb kihasználására a µ 700 fényérzékenység beállításai ISO 64-től egészen 1600-ig terjednek. 3MP üzemmódban akár ISO 2500 beállítás is választható, ami gyenge fényviszonyok között nagyon jó, zajmentes képet ad vissza. Ilyen magas érzékenység mellett a vaku megvilágítási távolság-tartománya hatékonyan megkétszereződik. A további expozíció-vezérlési programok, köztük az éjszakai felvétel, mely a zársebesség maximumát négy másodpercre növeli, segítik a felvételkészítést gyenge fényviszonyok között, továbbá garantálják az egyedülálló éjszakai fények valósághű megörökítését.

Bőséges sokoldalúság és problémamentes kezelhetőség
Természetesen a µ 700 kivételes alkalmazhatósága és eredményei nem csak a sötétben meggyőznek. Ez az időjárásálló* modell szinte bármilyen helyzetben – éjjel vagy nappal, esőben vagy napsütésben – rendelkezik kiváló képek készítésének lehetőségével, a 24 expozíció-vezérlési program (köztük Gyertyafény, Tájkép, Vízpart, Hó) plusz Programautomata üzemmód biztosítja, hogy a fényképezőgép beállításai mindig tökéletesen megfeleljenek a körülményeknek. Vízálló tokkal, (CWPC-02) vagy búvártokkal (PT-032) – opcionálisan 2006. tavaszától szerezhető be – használva ez a modell speciális üzemmódok elérését teszi lehetővé a víz alatti fotózás izgalmait és lenyűgöző szépségét felfedezni kívánó felhasználók számára 3, illetve 40 méter mélységben.

Míg az intuitív működés a µ sorozat alapelve, ez a modell útmutató funkcióval is rendelkezik, ami a fényképezőgép funkcióinak és menüopcióinak magyarázatát jeleníti meg az LCD kijelzőn – így jelentősen csökkenti a felhasználói kézikönyv használatának szükségességét. A hosszan tartó felvételkészítés érdekében ez a modell új, nagyteljesítményű lítium-ion akkumulátorral (LI-42B) működik.

A µ 700 sokoldalúságához szintén hozzátartozik a filmfelvétel és hangrögzítő funkció. Videofelvételek kiváló minőségben rögzíthetőek VGA (640×480) felbontásban, míg a maximális felvételi időnek csak a rendelkezésre álló memóriakapacitás szab határt.

A belső memórián kívül xD-Picture Card memóriakártya nyílás is található a fényképezőgépen, így a felhasználónak szükség esetén lehetősége van egyedi adattároló eszköz használatára. A legújabb nagysebességű Olympus xD-Picture Card memóriakártyák a Panoráma funkció mellett az előző típusokhoz képest 2-3-szoros adatátviteli sebességet biztosítanak. A kompozíciók új dimenzióját tárják fel a memóriakártyákon tárolt képeken alkalmazható különböző művészi és 3D funkciók – a fényképezőgéphez mellékelt Olympus Master 1.4 szoftver segítségével.

A PictBridge kompatibilitás gyerekjátékká teszi az otthoni nyomtatást – akár számítógép nélkül is. Az Olympus P-11 hőszublimációs nyomtatóval például egy őrületes bulin gyenge fényviszonyok mellett készített, hangulatos fotók 10×15 cm-es formátumban mindössze 33 másodperc alatt kinyomtathatóak, és máris körbeadhatóak a társaságban!

A gyenge fényviszonyok között jobb felvételkészítési lehetőséget biztosító BrightCapture technológiát alkalmazó, 7.1 millió pixeles Olympus ľ 700 ideális választás mindazok számára, akik kiváló minőségben szeretnék viszontlátni a megörökített éjszakai élményeket. Az extravagáns megjelenés és üde színek (ezüst, narancs, fekete és kék), az időjárásálló* fém váz felér egy őszinte vallomással egyéniségünkről. A µ 700 2006. tavaszától kerül az üzletek polcaira.

Az Olympus ľ 700 fő jellemzői:

  • 7,1 millió pixel felbontás
  • Időjárásálló* fém váz négy színben: ezüst, narancs, fekete és kék
  • BrightCapture technológiával jobb felvételkészítési lehetőség gyenge fényviszonyok mellett
  • 6,4cm/2,5″ LCD
  • 3x-os átfogású zoom objektív (35 mm-es megfelelője 37-111mm), 1:3,4-5,7
  • 24 expozíció-vezérlési program (köztük Gyertyafény, Éjszakai felvétel, Vízpart, Hó) plusz Programautomata üzemmód
  • Filmfelvétel és hangrögzítő funkció a memóriakártya kapacitásáig
  • Makró és szuper makró felvétel 8cm-ről
  • Speciális szerkesztő funkciókkal javíthatóak a képek és adhatóak hozzá kreatív hatások: pl. vörösszem-hatás javítása, fényerő beállítás, keret és/vagy cím hozzáadása
  • PictBridge kompatibilis
  • Belső memória plusz xD-Picture Card memóriakártya nyílás az új nagysebességű memóriakártyák számára
  • Többnyelvű menü és interneten keresztül letölthető nyelvek
  • Olympus Master 1.4 szoftver és LI-42B akkumulátor
  • Opcionális búvártok/vízálló tok (PT-032/CWPC-02) 2006 tavaszától

* Az IEC 529 IPX4 szabványnak megfelelően időjárásálló