Víz- és ütésálló fényképezőgép: Olympus mju 720SW Digital

0

Veszélyes hegyi túrázás? Vízpart, strand? Kevésbé óvatos gyermekek? Nem gond. Legalábbis az Olympus µ sorozatának új, 720 SW Digital tagjával. A gépet ugyanis víz és ütésálló burkolattal látták el, amely az extrém körülmények között is biztosítja a készülék megfelelő védelmét. A 3 méterig vízálló és 1,5 méterig ütésálló fényképezőgép paramétereiben javarészt megegyezik a µ 700 modellével.
A képek komponálását 2,5″-os LCD-n végezhetjük. A gyenge fényben való fotózást a BrightCapture technológia és az ISO1600-as érzékenység könnyíti meg.
7 Mpixel felbontású, 3x-os zoomátfogású fényképezőgépet három színben vásárolhatjuk meg: ezüst, kék és rózsaszín.

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Elég kemény az élethez

Az ütés- és vízálló Olympus µ 720 SW

Hamburg, 2006. január 26. – Nagy lelki nyugalommal használható, mivel ellenáll az ütődéseknek, koccanásoknak, és a mindennapi élet egyéb megpróbáltatásainak. A kimagaslóan strapabíró Olympus µ 720 SW a digitális fotózás teljesen új területét tárja fel. Ez a 3 méter mélységig vízálló, 1.5 méterig ütésálló*, egyedülállóan strapabíró modell védett az élet apró balszerencsés fordulataival szemben, és páratlanul sokoldalú. A µ 720 SW természetesen teljesítmény tekintetében is meggyőző. 7.1 millió pixeles felbontás és precíziós, 3x-os zoom objektív gondoskodik a fotók lenyűgöző részletességéről. Mindeközben a BrightCapture technológiának köszönhetően gyenge fényviszonyok között is gyerekjáték a hangulatos kompozíciók készítése. A fényérzékenység jelentős növelésével jelentősen világosabb képet jelenít meg a 6.4 cm átmérőjű LCD kijelzőn, ugyanakkor csökkenti a vaku használatának szükségességét, így az éjszakai képek is élethűen örökíthetőek meg. A fémvázas fényképezőgép három élénk színben kapható: rózsaszín, kék és ezüst. Tartóssága ellenére meglepően kompakt, így bárhová elvihető.

Felülkerekedik a mindennapi élet kihívásain
Képzelje el, hogy egy partin, fényképezés közben beleesik a medencébe, és fényképezőgépe elázik, vagy véletlenül nekiüti az asztal sarkának – fényképezőgépét száz meg egy módon érheti sérülés, akármilyen óvatos legyen is. A µ 720 SW-vel ez azonban nem történhet meg. Ellenáll az élet nehézségeinek és a nap mint nap előforduló kisebb baleseteknek, így megkíméli a felhasználót az aggodalomtól.

Ezzel a modellel az Olympus optimalizálta a µ fényképezőgépek szabványos időjárásálló tulajdonságát, és egy 3 méter mélységig vízálló* készüléket hozott létre. Ezt ütésállósággal ötvözve új lehetőségeket tár fel a felhasználók előtt. Ahol más fényképezőgépek elérik korlátaikat, – például vízparton vagy vízi sportok közben – a µ 720 SW ott is helytáll. A µ 720 SW a nehézségek „túlélője”.

A µ 720 SW felhasználók még szórakoztatóbbá tehetik a víz alatti felvételkészítést az opcionálisan beszerezhető PT-033 búvártok használatával, mely 3 méterről 40m méterre növeli a fényképezőgép vízállóságának határát.

Masszív felépítés, éles képek
A fényképezőgép masszív fém váza a tartósság mellett, életstílust is képvisel. A speciális, „hajtogatott” fényúttal rendelkező objektívnek köszönhetően elég kicsi ahhoz, hogy szinte bármilyen zsebben elférjen. Figyelemfelkeltő megjelenése három csábító színnel egészül ki: rózsaszín, kék és ezüst.

A 7.1 millió pixeles µ 720 SW rendkívül részletes képeket készít. A világos, 3x-os zoom objektív (35 mm-es megfelelője 38-114mm) impresszív teljesítményt biztosít. Az eredmény kényelmesen jeleníthető meg a nagyméretű, 6.4 cm átmérőjű LCD kijelzőn.

Világos lehetőség gyenge fényviszonyok között
Az új fejlesztésű BrightCapture technológia alkalmazása jelentős mértékben segíti a hangulatos felvételek készítését gyenge fényviszonyok között. Először is a nagy kontrasztú LCD körülbelül négyszer világosabb a hagyományos kijelzőknél. Mindemellett a speciális expozíció-vezérlési programok a még jobb teljesítmény érdekében tovább bővítik a lehetőségeket, míg a legmagasabb ISO érzékenység 1600-ra növelhető – ami gyorsabb zársebességek alkalmazására ad lehetőséget, így csökken a bemozdulás által okozott életlenség lehetősége, és nincs szükség vakuhasználatra.

Sokoldalúság és egyszerű kezelhetőség
Ütés- és vízálló tulajdonságának köszönhetően a µ 720 SW ideálisan használható légzőcsöves búvárkodás és egyéb szabadidős tevékenységek során. A leggyakoribb felvételi körülményeknek megfelelő 25, köztük portré, tájkép és sport expozíció-vezérlési programon kívül a fényképezőgépen megtalálhatóak kifejezetten víz alatti üzemmódok is. Még a kezdő felhasználók is hamar elsajátíthatják a fényképezőgép használatát a könnyen értelmezhető útmutató funkciónak köszönhetően, amely röviden ismerteti a különböző üzemmódok és funkciók leírását közvetlenül az LCD kijelzőn. VGA minőségű filmfelvételek készítésére is van lehetőség, aminek hosszát csak a rendelkezésre álló szabad memória korlátozza.

A fájlok a belső memóriában vagy opcionálisan beszerezhető xD-Picture Card memóriakártyán tárolhatóak. A legújabb, nagysebességű Olympus xD-Picture Card memóriakártyák a korábbiakhoz képest 2-3-szor gyorsabb adatátviteli sebességet biztosítanak, és a panoráma funkción felül különböző művészi és 3D funkciók alkalmazását is lehetővé teszik, ami a víz alatti és hagyományos fotózásban is teljesen új dimenziókat tár fel.

A PictBridge kompatibilitás gyors, számítógép nélküli nyomtatási lehetőséget biztosít. Az Olympus P-11 hőszublimációs nyomtató használatával például egy 10x15cm méretű fotó kinyomtatása mindössze körülbelül 33 másodpercet vesz igénybe. A fotózás élményének meghosszabbítása érdekében ez a modell nagyteljesítményű lítium-ion akkumulátorral működik (LI-42B).

A µ 720 SW új fejezetet nyit az egyszerű, nagyteljesítményű digitális fotózásban. Az ütés- és vízálló konstrukció védelmet nyújt a mindennapos káros hatásokkal szemben, így növeli a fotózás sokoldalúságát, míg a felhasználó páratlan lelki nyugalomban élhet. A készülék 2006. tavaszától kapható az üzletekben.

Az Olympus µ 720 SW fő műszaki adatai:

  • 3 méter mélységig vízálló és 1.5 méterig ütésálló*
  • 7,1 millió pixel felbontás
  • Erős fém váz három színben: rózsaszín, kék és ezüst
  • BrightCapture technológia segíti a felvételkészítést gyenge fényviszonyok között
  • 6,4cm/2,5″ LCD
  • Világos, 3x-os optikai zoom 38-114mm (35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva) 1:3.5-5.0
  • 24 expozíció-vezérlési program (köztük Portré, Gyertyafény, Tájkép és különböző víz alatti üzemmódok)
  • Filmfelvétel és hangrögzítés funkció (640×480 pixel, 15 kép/mp.)
  • Makró és Szuper makró felvétel 7cm-ről
  • Szerkesztő funkciók (pl. vörösszem-korrekció, naptár összeállítás, elrendezés, cím)
  • PictBridge kompatibilis
  • Belső memória plusz xD-Picture Card memóriakártya nyílás
  • Többnyelvű menü, interneten keresztül letölthető további nyelvek
  • Olympus Master szoftver és LI-42B akkumulátor
  • Opcionális PT-033 búvártok (40 méteres mélységig vízálló)

* Az ütés- és vízálló tulajdonság nem garancia a sérülés- és hibamentességre. (JIS 8-as szintű vízállóság / A Katonai Szabványnak megfelelő ütésállóság)