Bővül a Nikon Coolpix L-sorozata: L2, L3, L4

0

Aki azt gondolja, hogy a korábbi Coolpix L1-hez hasonlóan ezek a gépek is impozáns 5x-os zoomátfogású objektíveket kaptak, azokat sajnos ki kell ábrándítsuk: mindhárom új modell 3x-os átfogású optikával rendelkezik.
A Nikon Coolpix L2, L3 és L4 változatok elsősorban felbontásukban térnek el egymástól (L2 6 Mpixeles, L3 5 Mpixeles, L4 4 Mpixeles), ezen kívül az LCD-k felbontásában van még kis különbség. Érdekes, hogy nem a drágább, nagyobb felbontású CCD-vel dolgozó gép kapta a nagyobb felbontású LCD-t, hanem a legkisebb 4 Mpixeles modell, az L4. Szintén található különbség a belső memória mértetében, a két nagyobb felbontású modell 23 MB, míg a 4 Mpixeles változat 10 MB tárkapacitással rendelkezik. Sorozatfelvételt az L4 csak a 16 indexképes módban képes készíteni, az L2 és L3 teljes felbontásban is képes 1,8 kép/mp-es sorozatra.

A részletes specifikációkat adatlapjaink tartalmazzák, melyek linkjei hírünk alatt találhatók.

Nikon Coolpix L2 Nikon Coolpix L2
Nikon Coolpix L3 Nikon Coolpix L3
Nikon Coolpix L4 Nikon Coolpix L4

Sajtóközlemény:

Nikon COOLPIX L2/L3/L4
Három kompakt digitális fényképezőgép: kivételes forma, minőségi megjelenés és könnyű használhatóság – hogy mindenki jobb képeket készíthessen

Tokió – A Nikon Corporation bejelentette a COOLPIX L2, a COOLPIX L3 és a COOLPIX L4 belépő szintű kompakt digitális fényképezőgépeket.

A három modell kiváló minőségű alkotórészei között megtalálható a 3x Zoom-Nikkor objektív és a nagy fényerejű, 5,08 centiméteres LCD-monitor. A képeket beépített funkciók javítják, a készülékek váza pedig könnyű, kis méretű, mégis eleganciát sugall.

Mindhárom fényképezőgépben a nagy teljesítményű 3x Zoom-Nikkor objektív működik, amelynek élességtartománya 38-116 mm (a COOLPIX L4 esetében 114 mm ) (35 mm-es formátumban), így a közeli portréktól az átfogó tájképekig minden jól fényképezhető vele.

A CCD-képérzékelő kisebb méretben nagyobb teljesítményt nyújt; ezáltal a készülék jobban hordozható, ugyanakkor felbontása mégis bőséges: a COOLPIX L2 esetében 6,0, a COOLPIX L3 esetében 5,1, a COOLPIX L4 esetében pedig 4,0 megapixel.

Az L sorozat legújabb tagjai nagy fényerejű, jól áttekinthető 5,08 centiméteres LCD-monitorral rendelkeznek, amely az új ikonok, az új funkció-kiválasztás és az új, szemnek kellemesebb színskála jóvoltából a könnyű használhatóságot is segíti.

A három új modell a különleges formatervezési megoldások révén áramvonalas, kényelmesen fogható; az elegáns kivitel kiváló minőséget sejtet. A hajlított markolat az elegancia mellett stabil fogást is biztosít.

A meglepően kis méret és tömeg jóvoltából az L2, L3 és L4 remekül hordozható. Ráadásul a készülék kompatibilis az AA-méretű elemekkel/akkumulátorokkal, amely az egyik legelterjedtebb elemméret a világon; ennél fogva bárhol használható a megfelelő alkáli, lítium és egyéb elemekkel és az újratölhető akkumulátorokkal.

A COOLPIX sorozat többi tagjához hasonlóan ezek a fényképezőgépek is rendelkeznek a Nikon beépített képjavító funkcióival. Például a visszajátszás módban elérhető D-Lighting funkció az alulexponált vagy túl erős ellenfényben készült képeket javítja oly módon, hogy másolatot készít róluk, és azon szükség szerint megnöveli a fényességet és részletgazdagságot, miközben a jól exponált területeket érintetlenül hagyja.

A Nikon Arc-prioritásos AF*funkciója automatikusan észleli az emberek arcát, és megfelelően beállítja az élességet; így attól függetlenül, hogy az alanyok hol helyezkedik el a képen belül, mindig éles, részletgazdag portrék születnek. A beépített vörösszemhatás-korrekció minden felvételt elemez, érzékeli a vaku által időnként okozott vörösszem-hatást, és még a fényképezőgépben automatikusan kijavítja azt, így természetesebb portrékat eredményez.

A rendelkezésre álló 15 motívumprogram – közülük 4 kompozíciós segédlettel – jelentős mértékben leegyszerűsíti a mindennapi fényképezési helyzetek kezelését. Az adott helyzetnek leginkább megfelelő motívumprogram kiválasztásakor a COOLPIX L2, L3 és L4 automatikusan kiválasztja az elképzelt felvételhez szükséges optimális beállításokat, legyen az beltéri összejövetel vagy éjszakai tűzijáték. A kompozíciós segédletek kompozíciós keretek megjelenítésével még a képek megkomponálását is segítik.

Mindhárom új L sorozatú modell a széles körben beszerezhető SD-memóriakártyákkal használható. A COOLPIX L2 és L3 ezen felül 23 MB, a COOLPIX L4 pedig 10 MB belső memóriával is rendelkezik, így a készülékek memóriakártya nélkül is használhatók, illetve megkönnyítik a tárolt képek átvitelét egyik kártyáról a másikra.

A fényképezőgép videofelvétel rögzítésére is képes**, három méretben: TV-méretű videó (640) a televízión való megtekintéshez, kényelmes kisméretű videó (320), valamint még kisebb méretű videó (160) a hosszú felvételekhez vagy internetes publikáláshoz.

A COOLPIX L2, L3 és L4 nagy hangsúlyt fektet a kényelmes használhatóságra – a felvételek elkészítése után is. A nyomtatás egyszerű: a képek számítógép közbeiktatása nélkül elküldhetők bármely PictBridge-kompatibilis nyomtatóra. Az USB-kapcsolat pedig megkönnyíti az adatátvitelt a számítógép és más eszközök felé.

A szolgáltatások sorát a mellékelt tartozék PictureProject szoftver teszi teljessé. Jelentősen leegyszerűsíti a képek importálását, szerkesztését és rendszerezését, és szolgáltatásai különböző bővítmények révén igény szerint tovább bővíthetők.

Piaci bevezetés: a három fényképezőgép várhatóan 2006 februárjában kerül forgalomba.

Megjegyzés: A műszaki adatok, a formatervezés, a termék neve, a mellékelt tartozékok és a forgalomba hozatal időpontja országok vagy régiók szerint különbözhetnek. *Az arcfelismerő funkció működése bizonyos felvételi körülmények között korlátozott lehet. ** a COOLPIX L4 esetén hang nélkül.

A Nikon COOLPIX L2/L3/L4 főbb jellemzői

Nagy teljesítményű, kis méretű CCD
Helytakarékos tervezési megoldások révén a COOLPIX L2, L3 és L4 1/2,5 hüvelykes CCD-képérzékelője kis mérete ellenére kitűnő teljesítményre képes. A felbontása a COOLPIX L2 esetében 6,0, a COOLPIX L3 esetében 5,1, a COOLPIX L4 esetében pedig 4,0 megapixel, ennél fogva a készített képek még jelentős nagyítás után is élesek maradnak.

3x-os zoom
A COOLPIX L sorozat modelljeinek kis méretű váza erőteljes objektívet rejt. A 38-116 mm (a COOLPIX L4 esetében 114 mm ) Zoom-Nikkor objektív (35 mm-es formátumban) 3x-os optikai zoomal rendelkezik, így az átlagos digitális fényképezőgépnél jóval sokoldalúbb: a közeli portréktól az átfogó tájképekig minden jól fényképezhető vele. Makró módban a COOLPIX L4 objektívje 4 cm-ről, a COOLPIX L2 és L3 objektívje pedig 10 cm-ről tud élességet állítani.

Egyszerűen használható funkciók, amelyekkel még a fényképezőgépben javíthatja képeit
Egy sor egyedi beépített Nikon funkció gondoskodik az elkészített felvételek tökéletesítéséről. A visszajátszás módban elérhető D-Lighting funkció az alulexponált vagy túl erős ellenfényben készült képeket javítja oly módon, hogy másolatot készít róluk, és azon szükség szerint megnöveli a fényességet és részletgazdagságot, miközben a jól exponált területeket érintetlenül hagyja. Az Arc-prioritásos AF funkció automatikusan észleli az emberek arcát, és megfelelően beállítja az élességet; így attól függetlenül, hogy az alanyok hol helyezkedik el a képen belül, mindig éles, részletgazdag portrék születnek. A beépített vörösszemhatás-korrekció minden felvételt elemez, érzékeli a vaku által időnként okozott vörösszem-hatást, és még a fényképezőgépben automatikusan kijavítja azt, így természetesebb portrékat eredményez.

AA-méretű elemekkel/akkumulátorokkal használható
A COOLPIX L2, L3 és L4 kis mérete ellenére kompatibilis az AA-méretű elemekkel/akkumulátorokkal – ez az egyik legelterjedtebb méret a világon. A COOLPIX L2 180, a COOLPIX L3 200, a COOLPIX L4 pedig 250 felvételt tud készíteni egy készletnyi alkáli elem használatakor, ami remekül kiegészíti a hordozhatóságból fakadó előnyöket.

A Nikon COOLPIX L2/L3/L4 egyéb jellemzői

  • Egyedi kombináció: a kiváló minőség, a könnyű használhatóság és az elegáns stílus ideális belépő szintű választássá teszi a COOLPIX L2, COOLPIX L3 és COOLPIX L4 fényképezőgépet
  • Kis, hordozható méret (Sz x Ma x Mé): 91 x 60,5 x 26 mm (COOLPIX L2 és L3), 86,5 x 60,5 x 34,5 mm (COOLPIX L4)
  • Kis tömeg: 120 g (COOLPIX L2 és L3), 115 g (COOLPIX L4) (elem/akkumulátor és SD-memóriakártya nélkül)
  • BSS (Legjobb kép kiválasztása) funkció: automatikusan kiválasztja és elmenti a legjobb felvételt egy képsorozatból
  • Elmosódottságra figyelmeztető jelzés érkezik elmosódott kép készítésekor
  • Az Időzóna funkció segítségével a világ bármely pontján könnyedén beállíthatja a helyi időt
  • Egyszeri AF és Folyamatos AF választási lehetőség videó módban
  • Rögzítési módok: egy kép, sorozatfelvétel és 16 képes sorozat (COOLPIX L2 és L3); egy kép és 16 képes sorozat (COOLPIX L4)
  • A beépített vaku elérhető vakumódjai: automatikus, automatikus vörösszemhatás-csökkentéssel (beépített vörösszemhatás-korrekció), kikapcsolva, derítés és hosszú záridős szinkron
  • Zajcsökkentés javítja a gyenge fényben készített felvételeket
  • Max. 4x-es digitális zoom
  • Választható fehéregyensúly:
    Automatikus TTL szabályozással, 6 módú manuális (napfény, izzólámpa, fénycső, felhős, vaku és felhasználói beállítás)
  • Az USB-csatlakozás gyors és egyszerű adatátvitelt tesz lehetővé a számítógép és más eszközök felé

A műszaki adatok és berendezések a gyártó bármilyen előzetes bejelentése és kötelezettsége nélkül változhatnak.