Nikon képhitelesítő szoftver

0

Az új szoftver fontos szerepet tölthet be a bűnügyi bizonyítási eljárások, a biztosítási kárfelmérések, illetve a sajtófotózás során egyaránt. Az így készült felvételeknél a program alkalmazása ugyanis lehetővé teszi, hogy kimutassuk: a kép készítése óta történt-e képmódosítás, vagy sem.
A program JPEG, TIFF és .NEF képformátumokat támogat.

Sajtóközlemény:

Nikon Képhitelesítő Szoftver

Az új képhitelesítő program lehetővé teszi a digitális Nikon D2Xs SLR fényképezőgéppel készített képek hitelességének igazolását

A Tokyo — Nikon Corporation beharangozta legújabb képhitelesítő szoftverét, melyet kifejezetten a digitális Nikon D2Xs SLR-ekhez terveztek.

A szoftver lehetővé teszi a fényképezőgéppel készített képek hitelesítését, és annak megállapítását, hogy elkészülte óta végrehajtottak-e rajta változtatásokat, vagy nem. A rendészeti és egyéb kormányzati szervek, a média és a biztosító-társaságok a kép adatait alapvető “összekötő láncszemként” használhatják a bizonyítékok sorában a kép hitelességének igazolására, valamint számos más üzleti természetű alkalmazásra és egyéb célra is megfelel.

A szoftver használatával a kép adatait, illetve a képpel kapcsolatos információkat ellenőrizhetjük annak megállapítása céljából, hogy a géppel lefényképezett képet bármilyen módon megváltoztatták-e. A vizsgálat eredményei a számítógép képernyőjén, egy listán, a kiválasztott képek pedig ugyanazon a képernyőn, könyvjelzőként jelennek meg.

Legfontosabb jellemzők
A hitelesség gyors és könnyű ellenőrzése
Lehetővé teszi, hogy egy személyi számítógép segítségével megvizsgáljuk, vajon végrehajtottak-e átalakítást vagy szerkesztést az adott képen elkészülte után. Megerősítés céljából a kiválasztott kép megjelenik a kapott eredménnyel együtt.

Magának a szoftvernek a védelme
Számos különböző biztonsági kód szolgál a szoftver program megváltoztatásának megakadályozására. Ezen kívül, a szoftver megbízhatósága érdekében használatához egy termék-kód és egy USB-kulcs is szükséges. Az USB kulcsot be kell dugni az USB portba, hogy az alkalmazás elinduljon.

Háromféle fájlformátum ellenőrizhető
A szoftver a JPEG, a TIFF és a NEF (RAW) adatainak ellenőrzését teszi lehetővé, ha azok egy hitelesítő funkcióval kompatibilis digitális Nikon SLR-rel készültek.

Rendszerfeltételek
Windows
CPU: Pentium 4, 1GHz vagy annál magasabb (vagy annak megfelelő) frekvencia ajánlott
OS: A Windows XP Home Edition/Professional (SP2 vagy annál újabb), vagy a Windows 2000 Professional (SP4 vagy annál újabb) előtelepített verziója ajánlott.
RAM: 512MB vagy annál több tetszőlegees hozzáférésű memória ajánlott.
Hard disk space: 50MB szabad helyre van szükség a merev-lemezen a telepítéshez, és 200MB a program futtatásához
Kijelző: 800 x 600 pixel, vagy annál több a 16-bit-es színezéshez (High Color/többezer szín)
Illesztőegység (Interface): USB: a beépített USB portok használhatók IEEE 1394: csak OHCI-kompatibilis felületek használhatók
Kompatibilis fényképezőgépek: a digitális Nikon D2Xs SLR
Egyéb: egy beépített USB port (az USB kulcs számára)
Figyelem: A működés nem garantált USB elosztó (hub) közbeiktatása esetén.

A Microsoft® és a Windows® védett márkanevek, illetve a Microsoft Corporation által levédett márkanevek az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban..