Fotópályázat: Látványos Tudomány 2006

0

A Novartis Hungária által indított fotópályázatra három kategóriában várják a pályaműveket: a tudomány képei, emberközelben valamint tudomány és művészet.

A pályázatra olyan fotókat várnak, amelyek 2001. december 31-e után készültek, s azok még egyéni kiállításon nem jelentek meg. Egy pályázó három képpel nevezhet (kivéve képsorozatok). A szervezők elsősorban CD-n várják a képeket, de lehetőséget biztosítanak akár A1-es papírképpel való nevezésre is, előzetes egyeztetés után.

A beküldési határidő: 2006. szeptember 31.
A pályázatok elbírálására 2006. október 15-ig kerül sor.

A díjazott képeket a Művészetek Palotájában hirdetik majd ki, mely után egy kiállítást is készítenek a képekből.

Sajtóközlemény:

Látványos Tudomány Fotópályázat 2006
A Novartis Hungária Látványos Tudomány címmel fotópályázatot hirdet hazai biológiai kutatók, kutatóorvosok, orvosi és egészségügyi szakdolgozók, orvostanhallgatók és biológus hallgatók, illetve fotósok és grafikusok részére. Jelentkezni június 26. és szemptember 30. között lehet.

A pályázatot három kategóriában hirdetik meg:

  • A Tudomány képei
  • Emberközelben
  • A Tudomány és Mûvészet

A részletes pályázati kiírást itt letöltheti. Letöltés (PDF 859 kB) A pályázatra beérkezõ mûveket egy öttagú szakmai zsûri bírálja el.

Díjak
A pályázat elsõ helyezettjei mindhárom kategóriában 250 000 Ft díjazásban részesülnek. A második helyezettek egyenként 150 000 Ft-ot, a harmadik helyezettek pedig 100-100 000 Ft jutalmat kapnak. Az erkölcsi és anyagi elismerés mellett a legkiválóbb mûveknek médiamegjelenési lehetõséget is nyújtunk. A zsûri fenntartja a jogot arra, hogy egy-egy helyezést ne ítéljen oda, vagy hogy többen részesülhessenek díjazásban pontegyelõség esetén, illetve, hogy különdíjat adjon ki.

Kiállítás
Az idén november 13. és december 3. között a Mûvészetek Palotájában megrendezésre kerülõ kiállításon a magyar szakemberek és mûvészek nyertes alkotásai mellett látható lesz egy válogatás a tavalyi nagy-britanniai díjnyertes képekbõl is, amelyek a Novartis nemzetközi vándorkiállítása keretében jutnak el hozzánk. A vándorkiállítást Brüsszel, Barcelona, Nürnberg és Bázel után láthatják Budapesten az érdeklõdõk.