Fotópályázat: Befogadó munkahely

0

A Fővárosi Esélyegyenlőség Módszertani Iroda fotópályázatot hirdet „Befogadó munkahely” címmel.
A pályázatra mind profi, mind amatőr fotósok képeit várják a közös társadalmi cél a sokszínűség és esélyegyenlőség elősegítése érdekében.

Nevezni fekete-fehér és színes fotókkal lehet, digitális formában, vagy 10×15 cm-es papírképként.
Beküldési határidő: 2006. október 15.

Sajtóközlemény:

PÁLYÁZNI LEHET
A munkahelyi sokszínűséget, esélyegyenlőséget, befogadó légkört bemutató, Magyarországon készült képekkel lehet pályázni. A „MINDENKIBEN MÁS AZ ÉRTÉK” szlogent támogató képeket várunk, melyek kifejezetten a foglalkoztatás, munkahely, munkavállalás témáit örökítik meg. A jellemzően a következő csoportok jelenhetnek meg: fogyatékkal élők, idősebb munkavállalók, romák, kisgyerekes munkavállalók.

DÍJAZÁS
A pályamunkákat független, szakemberekből és a Fővárosi Esélyegyenlőség Módszertani Iroda munkatárasaiból álló zsűri értékeli. A díjakat a Hewlett-Packard Magyarország Kft. (HP Photosmart 335 mobil nyomtató és HP Photosmart R817 digitális fényképezőgép) és a pályáztató Fővárosai Esélyegyenlőség Módszertani Iroda (100 000 Ft értékű vásárlási utalvány) ajánlotta fel.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK
A pályázat nyílt, azon életkortól, lakóhelytől, foglalkozástól függetlenül bárki részt vehet. Hivatásos és amatőr fotósok egyaránt pályázhatnak. Pályázónként bármennyi kép beküldhető. A zsűri a képeket külön-külön, tehát nem pályázónként értékeli. Pályázni csak saját munkával lehet. A beküldött fotó nem sértheti mások (emberi-, személyiségi-, szerzői-, stb.) jogait, méltóságát. Nevezési díj nincs.

FORMAI KÖVETELMÉNYEK:
Pályázni fekete-fehér és színes képekkel lehet. A fotókat digitálisan, JPEG formátumban várjuk (méret: min 3 megapixel), valamint papír alapon 10×15 cm-es méretben. (a kép hátoldalán és a digitális hordozón kérjük feltüntetni: készítő neve, a kép címe v. 1-2 mondatos kommentár, a készítés helye, dátuma).

A FOTÓKAT AZ FKFSZ KHT. 1091 BUDAPEST, ÜLLŐI ÚT 45. CÍMRE VÁRJUK.
A csomagoláson kérjük feltüntetni „Befogadó Munkahely fotópályázat”, a pályázati anyagnak tartalmaznia kell a pályázó levelezési címét, e-mail és telefonos elérhetőségét.

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2006. OKTÓBER 15.
Az eredményeket 2006. novemberében a „Gazdálkodj okosan a munkaerőpiacon c. rendezvényen hirdetjük meg, ahol kiállítást rendezünk a legjobb fotókból. (tervezzük katalógus megjelentetését is)

SZERZŐI JOGOK
A pályázatra csak olyan képek nevezhetők, amelyeket a pályázó maga készített, és amelyek szerzői jogaival rendelkezik. A pályázatra benyújtott fotók és sorozatok felett az FKFSZ Kht. felhasználási jogot nyer. A pályázaton résztvevők nevezésükkel egyidejűleg hozzájárulnak képeik a Kht. weboldalán való térítésmentes megjelentetéséhez. Továbbá elfogadják, hogy a pályázatra beküldött képeket az FKFSZ Kht. munkájához térítésmentesen felhasználhassa, a szerző nevének feltüntetése mellett, a képet meg nem változtatva. (Átméretezés nem minősül változtatásnak) A pályázat kiírója nem adja ki a díjakat, ha nem érkezik olyan pályamunka, amely a kiírás céljait és/vagy feltételeit kielégítené.