Nikon Coolpix L6

0

Azt már megszokhattuk, hogy a Nikon L-szériában a nagyobb számú testvér a „szerényebb” képességű. Így van ez a most bejelentett Coolpix L5 és L6 esetében. Persze az L6 esetében ez a szerény képesség is 6 megapixeles felbontást jelent és a gyártó szerint világraszóló energiafelhasználást. A gép a mellékelt Energizer lítium elemekkel 1000 fotó készítésére alkalmas, ami jelen pillanatban kategóriája legjobb teljesítménye.

A Coolpix L6 3x optikai zoomot tudhat magáénak. Ezen felül 15-féle motívumprogramot, max. ISO 800 érzékenységet, 6,35 cm-es (2,5”) LCD monitort és 10 centis makro közelpontot kínál vásárlóinak. Videóból 640 x 480 pixeles a készíthető legnagyobb, mindez persze 30 kép/mp sebességgel és hangfelvétellel. Az L6 beépített memóriája nagyobb kapacitású, mint az L5-ben található. Itt 23 MB-ot kapunk, ami mellé SD memóriakártyát vásárolhatunk.

A Nikon Coolpix L6 előreláthatólag 2006 szeptemberében kerül a boltok polcaira.

A fényképezőgép főbb jellemzői:

  • 6 megapixeles felbontás
  • 3x optikai zoom (38-116 mm ekv.)
  • 15 motívumprogram
  • 10 cm-es közelpont
  • 640 x 480 pixeles videófelvétel
  • 2,5” LCD
  • 23 MB beépített memória (SD kártya támogatás)
  • 1000 fotós elem élettartam (a mellékelt elemekkel)

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Nikon COOLPIX L6

Kiváló kompakt digitális fényképezőgép egyszerű kezelhetőséggel és a világ legjobb*, 1000 felvételes teljesítményével

Tokió – a Nikon Corporation örömmel jelenti be a COOLPIX L6 fényképezőgépet. Az új modell kiváló képalkotási teljesítményt, egyszerű kezelhetőséget és kiemelkedő elemteljesítményt kínál. Használatával bárki magabiztosan készíthet csodálatos képeket.

A karcsú, könnyű COOLPIX L6 tényleges felbontása 6,0 megapixel. 3x Zoom-Nikkor objektívjének gyújtótávolság-tartománya 38–116 mm (35 mm-es formátumban kifejezve), így a portréktól az átfogó tájképekig minden helyzetben használható, élethű színekben és részletekben gazdag képeket készít. Ezen felül ez a modell büszkélkedik a világ legjobb elemteljesítményével*: a mellékelt AA-méretű Energizer™ lítium elemekkel 1 000 felvétel készítésére képes! Ez a kiemelkedő teljesítmény ideális útitárssá teszi a fényképezőgépet, továbbá fontos események, például esküvők, megörökítésére is remekül használható, ahol a hosszú ideig tartó, folyamatos fényképezésre szükség van.

A COOLPIX L6 érzékenysége nagyobb, mint a hagyományos kompakt digitális fényképezőgépeké: egészen ISO 800 értékig terjed. Ennél fogva gyenge fényben is rövid záridőkkel lehet fényképezni vele, valamint lehetőséget ad a fotósnak arra, hogy a gyorsan mozgó témát is megörökítse. A készülék nagy méretű, jól látható, 6,35 centiméteres, 115 000 képpontos LCD-monitorán pedig mind a képek megkomponálása, mind az elkészült felvételek visszajátszása élvezetes.

A rendelkezésre álló 15 motívumprogram jelentős mértékben leegyszerűsíti a gyakori fényképezési helyzetek kezelését. Egyszerűen csak válassza ki a helyzetnek leginkább megfelelő motívumprogramot, és a COOLPIX L6 automatikusan elvégzi az optimális beállításokat. A motívumprogramok közül négy még kompozíciós segédletet is kínál, ami a felvétel megkomponálásában nyújt segítséget.

A COOLPIX L6 a legnehezebb körülmények között is könnyűvé teszi a portréfotózást, erre a célra három egyedi Nikon képjavító funkcióval rendelkezik. Az Arc-prioritásos AF** automatikusan a portréalany arcára állítja az élességet, bárhol helyezkedjék is el a képen. A Beépített vörösszemhatás-korrekció automatikusan kiküszöböli a vaku használatakor időnként jelentkező, bosszantó vörösszem-hatást. A D-Lighting pedig az alulexponált vagy túl erős ellenfényben készített képeket korrigálja.

A COOLPIX L6 kb. 23 MB-os belső memóriája lehetővé teszi, hogy tulajdonosa memóriakártya nélkül is fényképezzen. A készülék a világszerte elterjedt SD-memóriakártyákkal kompatibilis. A COOLPIX L6 még a képek nyomtatását is megkönnyíti, mert közvetlenül csatlakoztatható bármely PictBridge-kompatibilis nyomtatóhoz, és a rajta tárolt felvételek számítógép közbeiktatása nélkül kinyomtathatók.

* 2006 júniusában a 3x zoom kompakt osztály legjobb teljesítménye.

** Az arcfelismerő funkció működése bizonyos felvételi körülmények között korlátozott lehet.

Piaci bevezetés: A fényképezőgép várhatóan 2006 szeptemberében kerül forgalomba.

Megjegyzés: A műszaki adatok, a formatervezés, a termék neve, a mellékelt tartozékok és a forgalomba hozatal időpontja országok vagy régiók szerint különbözhetnek.

A Nikon COOLPIX L6 főbb jellemzői

A Nikon technológiák által biztosított kiváló minőség

A COOLPIX L6 valamennyi felhasználó számára elérhetővé teszi a kiváló képek készítését. A COOLPIX L6 tényleges felbontása 6,0 megapixel, 3x Zoom-Nikkor objektívjének gyújtótávolság-tartománya pedig 38–116 mm (35 mm-es formátumban kifejezve), így a portréktól az átfogó tájképekig minden helyzetben használható, és tiszta, élethű színekben és részletekben gazdag képeket készít.

A világ legjobb elemteljesítménye a 3x zoom kompakt osztályban*

A COOLPIX L6 a világ legjobb elemteljesítményét kínálja a fotósoknak! A mellékelt AA-méretű Energizer™ lítium elemekkel 1 000 felvétel készítésére képes, így tulajdonosa még akkor is folytathatja a fényképezést, amikor a többi kompakt gép már rég lemerült. AA-méretű alkáli elemekkel a COOLPIX L6 körülbelül 400 felvételt tud készíteni.

*a 2006 júniusi állapot szerint

Három egyedi képjavító funkció: a szebb portrék garanciája

A szebb portrék készítését a Nikon három egyedi képjavító funkcióval segíti. Az Arc-prioritásos AF* automatikusan a portréalanyok arcára állítja az élességet, bárhol helyezkednek el a képen. A Beépített vörösszemhatás-korrekció automatikusan kiküszöböli a vaku használatakor időnként jelentkező, bosszantó vörösszem-hatást. A D-Lighting funkció pedig az alulexponált vagy túl erős ellenfényben készült képeket javítja oly módon, hogy másolatot készít róluk, és azon szükség szerint megnöveli a fényességet és részletgazdagságot, miközben a jól exponált területeket érintetlenül hagyja.

*Az arcfelismerő funkció működése bizonyos felvételi körülmények között korlátozott lehet.

A Nikon COOLPIX L6 egyéb jellemzői

  • Kompakt méret: 91 x 60,5 x 26 mm (Sz x Ma x Mé), a kiálló részeket leszámítva
  • Könnyű hordozhatóság: a készülék tömege körülbelül 125 g (akkumulátor és SD-memóriakártya nélkül)
  • Mellékelt AA-méretű Energizer™ lítium elemek
  • A Dátumszámláló mutatja egy megadott dátumig hátralévő vagy egy adott esemény óta eltelt napok számát
  • A Diavetítés funkció szórakoztatóan visszajátssza a készített képeket
  • 20 nyelven elérhető menü
  • A BSS (Legjobb kép kiválasztása) funkció tíz egymás után készített felvételből kiválasztja és rögzíti a legélesebbet
  • Makrofotózás akár 10 cm-es távolságból
  • A Színbeállítások segítségével 5 különböző színeffektust kölcsönözhet a képeinek
  • Az Elmosódottságra figyelmeztető jelzés tájékoztatja a felhasználót, ha egy kép a fényképezőgép bemozdulása miatt feltehetően gyengébb minőségű lett; így a felvétel még időben újra elkészíthető
  • USB-kapcsolat, amely gyors adatátvitelt tesz lehetővé a számítógép és egyéb eszközök felé
  • A Kis kép funkcióval kis méretű másolatot készíthet e-mail mellékletként való továbbításhoz
  • A Kivágás funkcióval utólag is tökéletesítheti a kompozíciót
  • Az Időzóna funkció segítségével a világon bárhol beállíthatja a helyi időt a fényképezőgép óráján
  • A 4x-es digitális zoom növeli a kompozíciós szabadságot
  • Választható fehéregyensúly:

    Automatikus TTL szabályozással, 7 módú manuális (közvetlen napfény, izzólámpa, fénycső, felhős, árnyék, vaku és felhasználói beállítás)

  • A Nikon PictureProject szoftvere mellékelt tartozék