Canon PowerShot A560

0

Január közepén adtunk hírt a Canon PowerShot A-sorozatának három új tagjáról az A450 A460 és A550 modellekről. A most bejelentett PowerShot A560 az utóbbi fényképezőgép ikertestvére lehet, hiszen alaptulajdonságait többségében megegyeznek.

A Canon PowerShot A560 legfőbb újdonsága az arcfelismerő AF rendszer bevezetése, amely a emberi arcvonásokat keresve állít élességet a portréalanyra. Megnövelték a beállítható érzékenység tartományt is. ISO 800 helyett már ISO 1600 a plafon, köszönhetően az új képfeldolgozó processzornak (DiGiC III).

A kisebb modell 2” képátlójú LCD kijelzője 2,5”-re hízott, a 86 000 képpontos felbontás pedig 115 000 pixelre. A 11 témamód az Akvárium opcióval bővült.

A Canon PowerShot A560 alap tulajdonságai egyébként a felsoroltakat leszámítva a kisebb modellt idézik. 7,1 megapixeles képérzékelője, maximum 3072 x 2304 képpontos fényképek készítésére alkalmas. A hagyományos oldalarány mellett 16:9-es, széles oldalarányú fotók is készülhetnek 3072 x 1728 pixeles felbontásban.

Az objektív 4x zoomátfogású (35-140 mm ekvivalens) és F2,6-5,5 fényerejű. Mozgóképfelvétel esetén a maximális felbontás 640 x 480 pixel, a sebesség pedig 30 kép/mp lehet. Sorozatfelvételi módban másodpercenként 1,7 kép készülhet akár a kártya beteltéig. A PowerShot A560 a SD és MMC memóriák mellett támogatja a nagy kapacitású SDHC kártyákat is.

A fényképezőgép 2 db NiMH akkumulátorról vagy elemről üzemeltethető. Menünyelvei között a magyart is megtaláljuk.

A Canon PowerShot A560 főbb tulajdonságai:

  • 7,1 megapixel
  • 4x optikai zoom (35-140 mm ekv.)
  • DiGiC III processzor
  • Max ISO1600 érzékenység
  • Arcfelismerő AF rendszer
  • 640 x 480 pixeles videofelvétel 30 kép/mp sebességgel
  • 2,5” LCD (115 000 képpont)
  • SDHC memóriák támogatása
  • Magyar menü

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

PowerShot A570IS, A560

Arcfelismerés, 7,1 megapixel, ISO 1600

Amstelveen, Hollandia, 2007. február 22.: A Canon két új, kifejezetten kedvező árú, családbarát fényképezőgéppel bővített a PowerShot A-sorozatot. A PowerShot A570 IS és a PowerShot A560 7,1 megapixeles felbontású képérzékelővel és DIGIC III képfeldolgozó processzorral rendelkeznek. Az új modellek a PowerShot A-sorozatban első ízben kínálják fel az arcfelismerés funkciót, a vörösszem-effektus automatikus csökkentését a képek visszanézésekor, valamint az ISO 1600-as érzékenységet.

A PowerShot A560 – a népszerű PowerShot A540-et közvetlenül felváltó gép – az automatikus funkciók teljes tárházát felsorakoztatja az intuitív, egyszerű használat érdekében. A PowerShot A570 IS egy optikai képstabilizátort rendel az objektívhez, a teljes körű kézi beállítás lehetősége, valamint a tartozékok széles skálája pedig kivételesen kreatív képalkotási szabadságot biztosít a fotósnak.

„A PowerShot A570 IS és a PowerShot A560 a DIGIC III processzorral támogatott vezető Canon technológiákat tartalmazza, s most először a vásárlók többsége által elérhető árú gépekben is megtalálható – nyilatkozta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. „Ez a két korszerű digitális fényképezőgép olyan jellemzőkkel rendelkezik, amelyek a rendkívüli mértékben kiterjesztik a fényképezés szabadságát, és biztosítják a kiváló minőségű fotók készítését.”

A PowerShot A570 IS és a PowerShot A560 legfontosabb jellemzői:

  • 7,1 megapixeles CCD képérzékelő,
  • 4x optikai zoom (35mm-es gépnek megfelelő: 35–140mm f/2.6 W–f/5.5 T),
  • optikai képstabilizátor (csak a PowerShot A570 IS esetén),
  • DIGIC III képfeldolgozó processzor és iSAPS,
  • Arcfelismerés AF/AE/FE,
  • ISO 1600 és „Nagy ISO Auto” funkció,
  • „Különleges téma” módok a választó tárcsán,
  • 2.5” LCD monitor optikai keresővel,
  • optika tartozékok (csak a PowerShot A570 IS esetén),
  • PictBridge és „Nyomtatás/Megosztás” gomb.

DIGIC III

Mindkét fényképezőgépet a Canon saját fejlesztésű DIGIC III képfeldolgozó processzorával építették, amely olyan funkciókat támogat, mint az „Arcfelismerés AF/AE/FE” és a zajcsökkentő technológia. A továbbfejlesztett arcfelismerő rendszer új algoritmust használ, amellyel már távolabbról is felismeri a képmezőben feltűnő arcokat. Az „Arcfelismerés AF/AE” funkció egyszerre akár kilenc arc felismerésére is képes, ha a felhasználó beállítja a témához tartozó megfelelő fókuszt és expozíciót. Amennyiben a vaku is be van kapcsolva, az „Arcfelismerés FE” úgy állítja be a vaku fényerejét, hogy főként az arcok kapjanak megfelelő megvilágítást. A rendszer lehetővé teszi a vörösszem-effektus egyszerű, automatikus megszüntetését a képek visszanézésekor, így természetes hatású portrét kapunk számítógép vagy szerkesztőprogram használata nélkül is.

A DIGIC III fejlett zajcsökkentő technológiájával lehetséges az ISO 1600 érzékenység használata is, amit szintén elsőként találunk meg a PowerShot A-sorozatban. A nagy ISO érzékenység abban az esetben ajánlott, ha rossz fényviszonyok mellett készítendő felvételeknél nem akarjuk, hogy a vaku megzavarja a kompozíció hangulatát. A „Nagy ISO Auto” magasabb ISO beállításokat részesít előnyben a rövidebb záridők használata érdekében, csökkentve ezzel a sötét, vagy gyorsan mozgó témák homályosságának kockázatát.

Egyszerű használat

A DIGIC III kiegészül egy sor technológiával, amelyek együttesen kiváló képminőséget biztosítanak. A 4-szeres optikai zoom objektívek a Canon precíziós optikájával készültek, így a 7,1 megapixeles érzékelőkkel a lehető legjobb eredményt adják. A PowerShot A570 IS optikai képstabilizátora gyenge fényviszonyok és teljes zoom-érték mellett is gondoskodik a bemozdulás nélküli képekről. Mindkét fényképezőgép 2.5” LCD kijelzővel van ellátva, amely erős fényben is jól látható, kontrasztos képet biztosít.

A három népszerű „Különleges téma” mód („Beltéri”, „Gyerekek és kedvencek” illetve „Éjszakai pillanatfelvétel”) könnyű és gyors eléréséhez ezek a funkciók a módválasztó tárcsával érhetők el. A PowerShot A560 összesen 14 felvétel-készítési módja a legtöbb, gyakran előforduló fényképezési szituációt felkínálja – többek között a „Vízpart”, „Havas táj” és „Tűzijáték” módokat is. A PowerShot A570 IS ezek mellett a külön megvásárolható vízálló tokkal lehetővé teszi a víz alatti fényképezést is, a blende és a záridő kézi beállításával pedig egy sor kreatív lehetőséggel is élhetünk. Összességében véve a fényképezőgép 19 felvétel-készítési módot kínál használóinak. A PowerShot A570 IS kreatív lehetőségeinek körét tovább bővíthetjük számos tartozékkal, például a nagylátószögű objektívekkel vagy külső vakuval.