Canon PowerShot A570 IS

0

Az imént bemutatott Canon PowerShot A560-hoz hasonló szolgáltatásokat kínál az egyel nagyobb PowerShot A570 IS modell.

A 7,1 megapixeles maximális felbontás 3072 x 2304 képpontos fotókat jelent. 4:3-os oldalarány helyett ugyanúgy választható a 16:9-es is, 3072 x 1728 pixellel. Az optika szintén 4x zoomátfogású, kisfilmes értéken 35-140 mm-nek megfelelő látószöggel és F2,6-5,5 kezdő fényerővel. A Canon PowerShot A570 IS emellé egy optikai képstabilizátort is kínál, amely különösen gyenge fényben jön jól, elkerülve az esetleges bemozdulást.

Ebben a modellben is megtalálható az arcfelismerő automata élességállítás, amely a portréalany arcvonásait veszi alapul az AF beállításánál. Továbblépés azonban, hogy nem csak automata, de manuális élességállításra is módunk nyílik.

A Canon PowerShot A570 IS-re már opcionális előtét konverterek és szűrők is felhelyezhetők. Ehhez meg kell vásárolnunk a gyári (LA-DC52G) adaptert, amelyre szintén külön megvehető előtéteket helyezhetünk.

A PowerShot A570 nem csak automata módokban és témaprogramokban használható, de manuális expozíciós beállításokat is ad, mint a rekesz- és záridő előválasztás, vagy teljes manuális mód. Az érzékenység az A560-hoz hasonlóan ISO 80 és ISO 1600 között állítható.

A gép további fontosabb tulajdonságai is megegyeznek a Canon PowerShot A560-nal, kivéve némileg nagyobb méretét (89,5 x 64,3 x 42,8 mm) és tömegét (175 g).

A Canon PowerShot A570 IS főbb tulajdonságai:

  • 7,1 megapixel
  • 4x optikai zoom (35-140 mm ekv.)
  • Optikai képstabilizátor (IS)
  • Max ISO1600 érzékenység
  • DiGiC III processzor
  • Arcfelismerő AF rendszer
  • Manuális élességállítás
  • Rekesz- és záridő-előválasztás, teljes manuális mód
  • 640 x 480 pixeles videofelvétel 30 kép/mp sebességgel
  • 2,5” LCD (115 000 képpont)
  • SDHC memóriák támogatása
  • Magyar menü

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

PowerShot A570IS, A560

Arcfelismerés, 7,1 megapixel, ISO 1600

Amstelveen, Hollandia, 2007. február 22.: A Canon két új, kifejezetten kedvező árú, családbarát fényképezőgéppel bővített a PowerShot A-sorozatot. A PowerShot A570 IS és a PowerShot A560 7,1 megapixeles felbontású képérzékelővel és DIGIC III képfeldolgozó processzorral rendelkeznek. Az új modellek a PowerShot A-sorozatban első ízben kínálják fel az arcfelismerés funkciót, a vörösszem-effektus automatikus csökkentését a képek visszanézésekor, valamint az ISO 1600-as érzékenységet.

A PowerShot A560 – a népszerű PowerShot A540-et közvetlenül felváltó gép – az automatikus funkciók teljes tárházát felsorakoztatja az intuitív, egyszerű használat érdekében. A PowerShot A570 IS egy optikai képstabilizátort rendel az objektívhez, a teljes körű kézi beállítás lehetősége, valamint a tartozékok széles skálája pedig kivételesen kreatív képalkotási szabadságot biztosít a fotósnak.

„A PowerShot A570 IS és a PowerShot A560 a DIGIC III processzorral támogatott vezető Canon technológiákat tartalmazza, s most először a vásárlók többsége által elérhető árú gépekben is megtalálható – nyilatkozta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. „Ez a két korszerű digitális fényképezőgép olyan jellemzőkkel rendelkezik, amelyek a rendkívüli mértékben kiterjesztik a fényképezés szabadságát, és biztosítják a kiváló minőségű fotók készítését.”

A PowerShot A570 IS és a PowerShot A560 legfontosabb jellemzői:

  • 7,1 megapixeles CCD képérzékelő,
  • 4x optikai zoom (35mm-es gépnek megfelelő: 35–140mm f/2.6 W–f/5.5 T),
  • optikai képstabilizátor (csak a PowerShot A570 IS esetén),
  • DIGIC III képfeldolgozó processzor és iSAPS,
  • Arcfelismerés AF/AE/FE,
  • ISO 1600 és „Nagy ISO Auto” funkció,
  • „Különleges téma” módok a választó tárcsán,
  • 2.5” LCD monitor optikai keresővel,
  • optika tartozékok (csak a PowerShot A570 IS esetén),
  • PictBridge és „Nyomtatás/Megosztás” gomb.

DIGIC III

Mindkét fényképezőgépet a Canon saját fejlesztésű DIGIC III képfeldolgozó processzorával építették, amely olyan funkciókat támogat, mint az „Arcfelismerés AF/AE/FE” és a zajcsökkentő technológia. A továbbfejlesztett arcfelismerő rendszer új algoritmust használ, amellyel már távolabbról is felismeri a képmezőben feltűnő arcokat. Az „Arcfelismerés AF/AE” funkció egyszerre akár kilenc arc felismerésére is képes, ha a felhasználó beállítja a témához tartozó megfelelő fókuszt és expozíciót. Amennyiben a vaku is be van kapcsolva, az „Arcfelismerés FE” úgy állítja be a vaku fényerejét, hogy főként az arcok kapjanak megfelelő megvilágítást. A rendszer lehetővé teszi a vörösszem-effektus egyszerű, automatikus megszüntetését a képek visszanézésekor, így természetes hatású portrét kapunk számítógép vagy szerkesztőprogram használata nélkül is.

A DIGIC III fejlett zajcsökkentő technológiájával lehetséges az ISO 1600 érzékenység használata is, amit szintén elsőként találunk meg a PowerShot A-sorozatban. A nagy ISO érzékenység abban az esetben ajánlott, ha rossz fényviszonyok mellett készítendő felvételeknél nem akarjuk, hogy a vaku megzavarja a kompozíció hangulatát. A „Nagy ISO Auto” magasabb ISO beállításokat részesít előnyben a rövidebb záridők használata érdekében, csökkentve ezzel a sötét, vagy gyorsan mozgó témák homályosságának kockázatát.

Egyszerű használat

A DIGIC III kiegészül egy sor technológiával, amelyek együttesen kiváló képminőséget biztosítanak. A 4-szeres optikai zoom objektívek a Canon precíziós optikájával készültek, így a 7,1 megapixeles érzékelőkkel a lehető legjobb eredményt adják. A PowerShot A570 IS optikai képstabilizátora gyenge fényviszonyok és teljes zoom-érték mellett is gondoskodik a bemozdulás nélküli képekről. Mindkét fényképezőgép 2.5” LCD kijelzővel van ellátva, amely erős fényben is jól látható, kontrasztos képet biztosít.

A három népszerű „Különleges téma” mód („Beltéri”, „Gyerekek és kedvencek” illetve „Éjszakai pillanatfelvétel”) könnyű és gyors eléréséhez ezek a funkciók a módválasztó tárcsával érhetők el. A PowerShot A560 összesen 14 felvétel-készítési módja a legtöbb, gyakran előforduló fényképezési szituációt felkínálja – többek között a „Vízpart”, „Havas táj” és „Tűzijáték” módokat is. A PowerShot A570 IS ezek mellett a külön megvásárolható vízálló tokkal lehetővé teszi a víz alatti fényképezést is, a blende és a záridő kézi beállításával pedig egy sor kreatív lehetőséggel is élhetünk. Összességében véve a fényképezőgép 19 felvétel-készítési módot kínál használóinak. A PowerShot A570 IS kreatív lehetőségeinek körét tovább bővíthetjük számos tartozékkal, például a nagylátószögű objektívekkel vagy külső vakuval.