onOne szoftverek a horizonton

0

A fotószerkesztő alkalmazásairól és pluginjeiről híres onOne három új, illetve frissített szoftverrel lepi meg hamarosan az érdeklődőket.

A négy alkalmazást magában foglaló onOne Essentials legfrisseb változata már az Adobe Photoshop Elements programmal is használható lesz. Az Essentials csomag az Intellihance Pro, Mask Pro, PhotoFrame Pro és Genuine Fractals szoftvereket tartalmazza. Az Intellihance segítségével egy kezelőfelületről érhetünk el olyan fontos képmódosító eljárásokat, mint a fényviszonyok beállítása, az élesítés, vagy a zajszűrés. A Mask Pro egy fejlett maszkoló kiegészítés, amivel bonyolultabb alakzatok is gond nélkül közbevághatók vagy kijelölhetők. A PhotoFrame segítségével néhány kattintással varázsolhatunk kreatív keretet a fénykép köré. A Genuine Fractald pedig az egyik legfejlettebb interpolációs eljárás, melynek segítségével jobb minőségben nagyíthatók vagy kicsinyíthetők a képek. Az Essential csomag Photoshop Elements változata április első hetében jelenik meg. Ára 59,95 dollár lesz.

Megújul az ősszel kiadott onOne Mask Pro is, mégpedig a 4.1-es verzióval, amely egyenlőre még csak béta állapotban létezik. A 4.0 változat regisztrált felhasználói ingyen tölthetik le a béta kiadást. A maszkoló szoftver újdonsága a 16-bites üzemmód.

Az onOne PhotoPresets egy ingyenes kiegészítés a nemrég megjelent Adobe Photoshop Lightroom RAW konverterhez és szerkesztőhöz. A programot Jack Davis Photoshop-guruval együtt fejlesztette a cég és 25 db egyedi beállítást tartalmaz, különféle szín- és világossági beállításokat adva a konvertált fotóknak. A kiegészítés ingyen letölthető a fejlesztő honlapjáról.