Fotókiállítás: Barangolásaink

0

Baán Katalin, Barna Karolin és Papp Elek (mindhárman a Ceglédi Fotóklub és a Ceglédi Alkotók Egyesületének aktív tagjai) képeiből nyílik közös kiállítás Cegléden, Barangolások címmel.

Baán Katalin – Papp Elek – Barna Karolin
B A R A N G O L Á S O K

Papp Elek: Görbe gémes

A kiállítás megnyitója:
2007. március 23. péntek, 18:00
A kiállítást megnyitja: Mácz István
Közreműködik: Volter Kálmán

Helyszín:
Ceglédi Galéria, Cegléd, Kossuth tér 5/a.

Megtekinthető: 2007. március 23 – április 10-ig.
Hétfőtől péntekig 10-18 óráig
szombaton és vasárnap 8-12 óráig.

Baán Katalin – fotográfus

Miskolcon születtem. Éltem sok városban, de ma már ceglédinek vallom magam. Egész életemet választott szakmám a fotózás töltötte ki. Miközben mások felvételeit laboráltam, fotós ötleteimről ábrándoztam. Öt évvel ezelőtt végre volt bátorságom saját utat választani. Igyekszem kamatoztatni, amit a művészetről láttam, hallottam és örökségül kaptam. Legnagyobb mesteremnek édespámat Baán Lajos festőművészt tartom ki Cegléden élt és alkotott haláláig. Folyamatosan szerepelek országos fotópályázatokon, kiállításokon. 2005-ben Túrkevén készült sorozatomért Veres Péter díjban részesültem. Tagja vagyok a Ceglédi Fotóklubnak, a Ceglédi Alkotók Egyesületének, a MAFOSZ-nak, valamint a Magyar Fotóművészek Világszövetségének.
Önálló kiállításaim: 2003-2006 Kecskemét, Túrkeve, Sebnitz (Németország), Cegléd, Szigetvár, Budapest, Szentendre, Komárno.

Papp Elek – fotóművész
TiT Év Fotósa – 2004
Az Év fotográfusa – 2005
Az Év fotográfusa – 2006

Mérnök, tanár, diplomás optometrista, kontaktológus. Mestere Tóth István (Az Évszázad Kiváló Fotóművésze, 1980 New York). 2002 óta méretteti meg képeit nemzetközi kiállításokon. Az Amerikai Fotográfusok Szövetsége felkérte a PSA tagságra. A PSA Journal a „Who’s Who in photography 2005” statisztikájában a nevét a L.M.O. TOP 20 között jegyzi a világon.
Tagságok:
2001 Ceglédi Alkotók Egyesülete – alapító tag
2002 Magyar Fotóművészek Világszövetsége
2006 Amerikai Fotográfusok Szövetsége (Photographic Society of America)
2006 Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE)

41 országban szerepelt zsírizett kiállításon, 146 díjat nyert.
Önálló kiállításai: 12 hazánkban, 10 Mexibóban, 4 Kubában.

Barna Karolin – fotográfus

Cegléden születtem, azóta itt élek. A fotózás szeretete gimnáziumi éveimre tehető. Később különböző fotóklubokban tevékenykedtem, ahol olyan tanítómestereim voltak, mint Tóth István, „Az Évszázad Kiváló Fotóművésze” (1980, New York) és Kaczur Pál, Cegléd díszpolgára. Állandóan kielégületlen kíváncsiság van bennem az emberek, a tájak, a különböző kultúrák, a világ csodáinak megismerésére. Amatőrként kedvtelésből fotózom. Sokat utazom, utazásaim során élményeimet próbálom megörökíteni, visszaidézni, továbbélni. Itthon és külföldön folyamatosan részt veszek fotópályázatokon, kiállításokon. Eddigi fotós tevékenységem legnagyobb elismerését 2004-ben a „Monfodi Szalon” nemzetközi fotókiállításon odaítélt FIAP bronz érem jelentette.
Tagságaim: Ceglédi Fotóklub, Ceglédi Alkotók Egyesülete, MAFOSZ, Magyar Fotóművészek Világszövetsége.