miCard – MMC és Pendrive egyben?

0

A SecureDigital kártyák gyártói között már találunk néhány olyat, akik olyan különleges kialakítású SD kártyákat készítenek, melyek kihajható USB csatlakozójuk segítsévégel közvetlenül USB foglalatba dughatók (lásd pl. SanDisk SD Plus megoldása.

A MultiMediaCard Association (MMC) most egy olyan szabványtervezetet fogadott el, amely segítségével mindennapossá válhatnak a kártyaolvasó nélkül is közvetlenül olvasható kártyák.
A MiCard lényegében egy csökkentett méretű MultiMedia kártya és egy USB csatlakozó egyben – MiCard – Multiple interface, vagyis több csatolófelületű kártya.

A MiCard méretei 12×21×1,95 mm-esek, szemben a MultiMedia Card 24×32×1,4mm illetve a csökkentett méretű RS-MMC 16×24×1,5 mm-ével. Az új kártyaformátumhoz természetesen új szabványt is ki kellett dolgozni, ezt fogadta el most a MultiMediaCard Association. Az eltérő fizikai méretek ellenére a MiCard kompatibilis és használható lesz a jelenlegi MultiMedia kártyákát kezelő készülékekkel, ehhez egy adaptert kell majd használnunk.

Az új formátumot már több gyártó is támogatja, úgy mint BenQ, A-Data, Pretec, Asus, stb.