Corel Paint Shop Pro Photo X2

0

Az eredendően a Jasc Inc. által kifejlesztett Paint Shop Pro immár a tizenkettedik változatánál tart. A ma bejelentett Photo X2 olyan újításokat tartalmaz, melyek egyaránt hasznosak a kezdők és a profik számára.

  • A vadonat új Express Lab egy kattintásra képes számos képjavítást elvégezni, anélkül, hogy azokat külön meg kellene nyitni. A műveletek között megtalálható a vágás, elforgatás, színjavítás, retusálás, stb. Az Express Lab teljes mértékben támogatja az összes formátumot, beleértve a különböző RAW fájlokat is.
  • A kezelőfelületet is átdolgozták, az új Graphite Look, vagyis grafithoz hasonló külső, illetve munkaterület a fotóra koncentrál. A sötétszürke háttér ezen felül a színhelyes munkát is megkönnyíti. (Úgy tűnik, az Adobe Lightroom sikerét sokan a remek kezelőfelületében keresik- nem ok nélkül -, s nem egy cég át is veszi ezt az új dizájnt, gondoljunk csak a nemrég bejelentett Capture One 4 Beta-ra – a szerk.)
  • Az új X2-vel már HDR nagy dinamikájú fotók is készíthetők az egyes expozíciók összefűzésével. Természetesen a munkafolyamat során a különféle paraméterek értékei módosíthatók, így mindig az igényeknek megfelelő lesz a végeredmény.
  • Szintén újdonság, hogy egyszerűen vékonyíthatunk a Thinify eszközzel. Egy kattintással javíthatók a vörösszemek is, valamint könnyűszerrel retusálhatók a pattanások, „ahogy azt a profik is teszik” – szól a Corel sajtóközleményében.

Ezeken felül változások érték a réteg kezelést, a vízjelezést, lehetséges a végzett változtatások gyors visszaállítása, a kezelőfelület nyelvének megváltoztatása.

A Corel Paint Shop Pro X2 99,9 amerikai dollárért illetve 89 euroért lesz megvásárolható.