HP Print 2.0

0

A Hewlett-Packard megkezdte a Print 2.0 bevezetését, amely a gyorsabb nyomtatás és alacsonyabb költségek elérését, webről való nyomtatás megkönnyítését és a felhasználható tartalombővítést tűzte ki céljául.

Sajtóközlemény:

A HP a Print 2.0 stratégiával és globális marketing kampánnyal támogatja a növekedést

2007. szeptember 5.: A HP ma áttörő nyomtatási technológiát és új, web alapú nyomtatási szolgáltatásokat mutatott be, kibővítette képalkotási és nyomtatás termékportfolióját, valamint azokat a szövetségeket és kapcsolatokat, amelyek segítik a vállalat Print 2.0 stratégiájában körvonalazott, bővülő piacokat.

A bejelentések mellett a vállalat “What do you have to say?“ („Mi az, amit mondanod kell?”) néven elindította új, 300 millió dollár költségű globális marketingkampányát. A HP új kezdeményezésével a felhasználók olyan ingyenesen elérhető, egyedülálló tartalmakat használhatnak fel saját nyomtatványaik tervezéséhez, amelyeket az énekes-divattervező Gwen Stefani, Jake Burton, a Burton Snowboards alapítója, valamint a híres tervezőgrafikus, Paula Scher készített.

A HP Print 2.0 stratégiája három területre összpontosít: olyan újgenerációs digitális nyomtatási platform szállítására, amely növeli a nyomtatási sebességet és csökkenti a nyomtatási költségeket a nagy mennyiségű, kereskedelmi nyomtatások piacán, megkönnyíteni a webről való nyomtatást, és kibővíteni a HP digitális tartalmat létrehozó és publikáló platformjait, valamennyi felhasználói szegmensben.

A HP, az alapvető nyomtatási üzletágának a fejlesztését folytatva, ezzel egy időben hajtja végre az átfogó Print 2.0 stratégiát, amelyet arra terveztek, hogy a vállalat fejlődését felgyorsítva, képes legyen sokkal jelentősebb részt megszerezni abból a piacból, amely az előrejelzések szerint 2010-ben 53 ezer milliárd kinyomtatott oldalt jelent majd.

“Napjainkban a fogyasztóknak, a kis- és közepes vállalkozásoknak, a nagyvállalati ügyfeleknek és a grafikus művészi közösségeknek bemutatott piacvezető képalkotási és nyomtatási megoldásokkal minden üzletágunkban beindítjuk a növekedést”, állapította meg Vyomesh Joshi alelnök, a HP Imaging and Printing Group részlegének a vezetője. “A Print 2.0 stratégiával kihasználjuk az ügyfeleink számára a kommunikáció kapujaként szolgáló web erejét, lehetővé téve számukra, hogy olyan módon működjenek együtt, hozzák létre és publikálják tartalmaikat, amilyenre korábban nem volt lehetőségük.”

A Print 2.0 ereje – “Mi az, amit mondanod kell?”
Annak érdekében, hogy a Print 2.0-t megismertesse az ügyfelekkel a HP elindította eddigi történetének legnagyobb globális interaktív marketingkampányát. A “What do you have to say?” („Mi az, amit mondanod kell?”) kampány segíti az ügyfeleket abban, hogy új, izgalmas módokon, online eszközökkel fejezzék ki magukat, egyszerűen készítsenek, szerkesszenek és publikáljanak digitális tartalmakat.

A kampány három olyan híresség tapasztalatainak bemutatásával indul, akik maguk is sokat dolgoznak a weben és exluzív tartalmakkal inspirálják, bátorítják az ügyfeleket az egyedi nyomtatási lehetőségek kipróbálására. A hp.com/gwen, oldalon a felhasználók saját személyes tartalmukat szabadon ötvözhetik az ingyenesen elérhető, Gwen Stefani Harajuku Lovers sorozata által inspirált mintákkal, és többek között üdvözlőkártyákat, CD címkéket, mulatságos játék babákat nyomtathatnak velük. A HP Tabblo technológiája révén a rajongók saját képeiket és szövegeiket illeszthetik be Stefani jelenlegi, Sweet Escape nevű turnéjának egyedülálló képeit tartalmazó könyvébe.

A kis- és közepes vállalkozások a hp.com/burton oldalon találhatnak a cégimidzsük felépítését elősegítő eszközöket, a hp.com/paula oldalon pedig olyan, Paula Scher egyedi tervein alapuló, ingyenes és testreszabható sablonokat, amelyekkel névjegykártyákat, levélfejléceket és brosúrákat nyomtathatnak. A felhasználók mindhárom oldalról könnyen kinyomtathatják a testre szabott tartalmakat, otthon, a munkahelyen, akár nyomtatási szolgáltatók igénybevételével.

Az említett hírességek tapasztalatainak kiegészítésére a HP létrehozott két, nyomtatási közösséget támogató webhelyet, az egyéni felhasználóknak (http://expressioncenter.wetpaint.com), és a kisvállalkozásoknak (http://expressioncentersmb.wetpaint.com), amelyek a maguk nemében az elsők a cég történetében. Ezek a wikiszerű oldalak az ügyfeleknek lehetővé teszik, hogy szerte a világon együttműködjenek a nyomtatási projekteken, megosszák egymással az ötleteiket, javaslataikat és módszereiket, a nyomtatástól és digitális fotózástól kezdve a kisvállalkozások üzleti marketingjéig és márkaépítéséig.

Tervei szerint a cég októberben a HP Print Studio-val bővíti a weben hozzáférhető támogató portfolióját. Ez az oldal ingyenesen elérhető örökzöld sablonokat és terveket kínál majd az üdvözlőkártyák, levélfejlécek, névjegyek, meghívók és más anyagok készítéséhez.

Ezek a gazdag, webes szerkesztést és nyomtatást kínáló, egyszersmind egyedi élményt nyújtó webhelyek szolgálnak a marketingkampány központjául. Számos hagyományos, otthoni, online és hirdetett marketing elem vezeti majd az ügyfeleket ezekre az oldalakra. Az első televíziós szpotokat szeptember 6.-án sugározzák majd.

A “What do you have to say?” kampányról bővebb információ érhető el a www.hp.com/go/2007/powerofprint weboldalon.

A digitális nyomtatás következő generációs platformja
A HP bemutatta a HP Scitex X2 nyomtatófej technológiát, a vállalat első piezoelektromos nyomtatófejét, amely növeli a nyomtatási sebességet és csökkenti a nyomtatási költséget a nagy mennyiségű kereskedelmi nyomtatás piacain.

Ez az új technológia páratlan minőséget nyújt a kereskedelmi és az ipari nyomtatóknál és lehetővé teszi, hogy az ezeket használó ügyfelek új nyomtatási szolgáltatások kínálatával növeljék a forgalmukat. A HP a thermal tintasugaras technológiában és gyártásban szerzett tapasztalatait felhasználva tervezte meg és hozta létre az új technológiát, amely első alkalommal a széles formátumú, ipari HP Scitex XL2200 nyomtatóban jelenik meg.

Egyszerűbb nyomtatás a webről
A Print 2.0 keretében a HP nyomtatási szolgáltatást telepít a népszerű webhelyekre, ezzel megkönnyítve a látogatók számára a használható oldalak nyomtatását. Napjainkig a HP a Flickr-el, a Windows® Live Space-el és a Yahoo!-val lépet szövetségre ennek érdekében.

  • A Flickr tervei szerint ősszel integrálja a HP Tabblo technológiáját a webhelyére, hogy segítse a tagjainak olyan, testreszabható nyomtatási “termékek” létrehozását mint a fotóalbumok, kollázsok és a fotó kockák. A Flickr tagjai választhatnak, hogy képeiket gyorsan és kényelmesen otthon nyomtatják ki, vagy megrendelik a saját, kiváló minőségű fotóalbumukat vagy poszterüket azoktól a szolgáltatóktól, akik a legújabb HP Indigo digitális nyomdatechnológiát használják a rendkívüli minőségű, professzionális nyomatokhoz.
  • A Microsoft a Snapfish-t választotta online nyomtatási szolgáltatónak a Windows Live Spaces ügyfelei számára, a Windows Live által kínált szolgáltatások részeként. Ennek az együttműködésnek az eredményeként a Snapfish és a Spaces ügyfelei mindkét oldalról a legjobbat kapják, a Spaces közösségi szolgáltatásait elsőrangú online nyomtatási lehetőségekkel. A Windows Live Spaces felhasználói könnyen és egyszerűen nyomtathatják ki mind a saját, mind pedig a barátaik, a Spaces-re feltöltött albumait a saját Snapfish elszámolásukkal.
  • A HP Yahoo! nyomtatási eszköztárán a felhasználók egyetlen kattintással hozzáférhetnek az ingyenes online tanfolyamokhoz, nyomtatási ötletekhez, kreatív tervekhez, felhasználói támogatáshoz és speciális kínálatokhoz, valamint ahhoz a lehetőséghez, hogy letöltsék a HP SmartWeb Printing programot, amely egyszerűbbé teszi a webről való nyomtatást. Az eszköztár várhatóan szeptembertől ingyenesen letölthető lesz, ez év tavasza óta pedig opcióként elérhető a HP fogyasztói tintasugaras nyomtatók, kamerák és szkennerek meghajtóihoz.
  • A vállalat bemutatta a HP Print It! nyomógombot, amely egy vizuális jelzés a weben szörfözőknek, ahol megjelenik, ott nagyszerű nyomtatási lehetőséget nyújt, köszönhetően a HP olyan ingyenes technológiáinak, mint a Tabblo Print Toolkit. Amint a felhasználó rákattint a HP Print It! gombra, egy jól formázott, nyomtatásra tervezett dokumentumra számíthat, az oldal releváns tartalmával, úgy szervezve és pozícionálva, hogy maximálisan kihasználja a helyet és így csökkenti a papírveszteséget.

A web mint legfontosabb publikációs platform
A HP számos web-alapú szolgáltatást mutatott be, amelyekkel célja, hogy tovább bővítse az Interneten elérhető digitális tartalomkínálatot, illetve egyre több felhasználói szegmens számára tegye lehetővé az online tartalom közzétételét.

  • A HP NextDayTV szolgáltatásával a központi és a helyi hírtelevíziók és a sportprogramok röviddel az esemény vagy a sugárzása után elérhetőek lesznek DVD-n a kiskereskedelmi fogyasztóknak. Ezt a szolgáltatást a HP digitális ellátó lánca és az igény szerinti DVD gyártás teszi lehetővé. A HP jelenleg a NextDayTV-t kísérleti fázisban futtatja együttműködve a kiskereskedelmi partnereivel és a Major League Baseball-al, az esemény után két napon belül szállítva a legfrissebb címeket. A HP ezen kívül bejelentette az Ascent Media Group-pal kötött szövetséget, amely szerint közösen fejlesztenek és kínálnak digitális médiaszolgáltatásokat a legnagyobb Hollywood-i stúdióknak és vezető broadband portáloknak.
  • A web alapú HP Imaging and Printing Open Extensibility Platform lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy olyan, az iparág specifikus igényeinek megfelelő alkalmazásokat hozzanak létre, mint a biztonság, az előírásoknak való megfelelés, rugalmas, eszközfüggetlen környezetben. Ez módot ad valamennyi HP megoldás támogatására, így egyetemes és egyenletes felhasználó tapasztalatot biztosít, miközben növeli a partner és az ügyfél termelékenységét.
  • A gyógyszergyártók számára egyre nagyobb globális problémát jelentő hamisítás kezelésére a HP Smart Labels & Packaging Solution olyan biztonságos sorszámozó folyamatot biztosít, amely lehetővé teszi a nyomon követést és a hitelesítést a teljes gyógyszer-kereskedelmi láncon keresztül, az egyedi termék szintjétől a raklap szintig.
  • A HP Instant Printing Toolkit 2.0 bevezetésével a HP tovább egyszerűsítette a webről való nyomtatást az építészeti, mérnöki és tervezési szakértőknek. Ez a webről való nyomtatást végző eszközkészlet mostantól elérhető a webtervezők számára és lehetővé teszi a webhely minden felhasználójának a tervezési dokumentumok házon belüli egyszerű nyomtatását, megtakarítva az időt és csökkentve a külső vállalkozók költségét.
  • A HP megállapodást kötött a Meijer kiskereskedelmi áruházlánccal, komplett digitális HP Photo Center megoldások szállításáról, beleértve a HP Photosmart Studio-t és a Microlab termékeket. A megállapodás részeként a HP Snapfish szolgáltatásával üzemelteti a Meijer online fotóoldalát, beleértve az online fotórendeléseket és a kreatív fotótermékeket, amelyeket vagy közvetlen postai úton juttatnak el a vásárló otthonába, vagy a hozzá legközelebbi Meijer üzletbe küldik, ahol gyorsan és kényelmesen veheti át a kiváló minőségű nyomatokat.

Nagyobb rugalmasság a HP Halo-val
A HP folytatja a HP Halo Collaboration Studios továbbfejlesztését, hogy a legrobosztusabb, üzleti együttműködést és társadalmi kapcsolatok lehetőségét nyújtsa a felhasználóinak. Jelenleg több mint 120 stúdió működik, vagy van telepítés alatt szerte a világon. Az új stúdióberendezések és fejlesztések többek között a következő, menedzselt Halo szolgáltatásokat nyújtják:

  • Halo Collaboration Meeting Room: kifejezetten arra tervezték, hogy a meglévő konferencia termekbe is telepíthető legyen, így ez az új konfiguráció mind az új, mind pedig a korábbi felhasználóknak kivételes rugalmasságot kínál.
  • HP Halo Gateway: a HP és a TANDBERG szövetségének az eredményeként a Halo találkozók résztvevői csatlakozhatnak az ITU H.323, H.320 vagy SIP szabványok alapján működő videokonferencia találkozókhoz.
  • Titkosítás, lokalizáció és továbbfejlesztett multimédia lehetőségek, valamennyi plusz díj nélkül elérhető.

Új termékek a teljes nyomtatási portfolióban
A HP új termékek széles választékát mutatta be az egyéni felhasználóknak, a kis- és közepes vállalkozásoknak és a grafikus művészi közösségeknek. A nyári szünetben és az iskolakezdés időszakában a HP új, személyi felhasználásra szánt nyomtatósorozatokat mutatott be – az iparágban kompakt fotónyomtatón elsőként alkalmazott érintőképernyővel – valamint változatos egyedi fotóalbumokkal.

A HP kibővítette a kis- és közepes vállalkozásoknak szánt irodai nyomtatóválasztékát is, bevezetve a világ legkisebb mobil nyomtatóját(1) és a HP legkisebb, kompakt LaserJet nyomtatóját.

Ezen kívül a vállalat bemutatta a HP Designjet T1100 MFP készüléket a grafikus művészet műszaki szakemberei számára és bejelentette az új HP Graphic Arts Capture Business Development programját, amely az üzleti fejlesztőeszközök, oktatás és szolgáltatások kibővített kínálatát fogja össze, amelyek segítik az ügyfeleket a kinyomtatott digitális oldalak mennyiségének növelésében.

Eszmecsere a Print 2.0-ről
Patrick Scaglia, a HP Imaging and Printing Group részlegének technológiai vezetője új blogot indított, amely foglalkozik valamennyi, a vállalat képalkotási és nyomtatási stratégiáját érintő kérdéssel. A blog elérhető a www.hp.com/go/print20 címen.

Az említett bejelentésekről bővebb információ, illetve egyéb, a HP Print 2.0 stratégiájához kapcsolódó anyagok találhatóak a www.hp.com/go/2007/powerofprint címen.

(1) Az 500 dollár alatti, mobil A4-es nyomtatók kategóriájában a legmagasabb, a gyártó által publikált sebességadatok alapján, 2007 júliusáig. A tesztmódszerek eltérőek.