Új fekete tinta a HP-nál

0

A HP ma jelentette be, hogy több Vivera tintát tartalmazó patronjában már az új fekete tintát használja.
A pigment alapú fekete tinta a korábbi változathoz képest sötétebb tónusú, lézer nyomtató nyomatára hasonló dokumentumok készítését teszi lehetővé, ezzel együtt az elmosódásra, elkenődésre is kevésbé hajlamos.

Sajtóközlemény:

2007. november 13. – A HP 2007 augusztusa óta használja egyes tintapatronjaiban a nemrég bemutatott, új összetételű fekete tintát. A továbbfejlesztett HP Vivera pigmentalapú fekete tinta sötétebb, lézerminőségű szöveget nyomtat és kevésbé kenődik el kiemelőfilc használatakor, mint a korábbi tinták, ezért ideális jelentések, cikkek, levelek és promóciós anyagok készítéséhez.

A HP Vivera tintát tartalmazó HP 336, 337, 338, 339, 350 és 350XL fekete patronokat már az új tintával töltjük, amely a hardverek rendkívül széles körével kompatibilis.

A HP fejlett nyomtatási technológiája minden egyes dokumentumnál gondoskodik a tökéletes élességről és a professzionális megjelenésről. Nagy sűrűségű tintacseppeket helyez el a papíron, így a betűk széle nem szálkásodik és a színek sem futnak össze. A 31 különféle nyomtatási anyagon – köztük a HP és más szállítók papírjain – tesztelt HP Vivera pigmentalapú fekete tinta 13 százalékkal sötétebb a korábbi HP tintáknál. A javulás még nyilvánvalóbb a HP irodai papírjainál, hiszen a HP többcélú és irodai papírjain (HP Multipurpose és HP Office Media) az új tinta 25 százalékkal sötétebb fekete szöveget produkál.

A továbbfejlesztett fekete tinta ráadásul kevésbé kenődik kiemelőfilc használatakor, így a dokumentum készítője anélkül hívhatja fel a figyelmet a szövegben a fontos információkra, hogy ezzel veszélyeztetné a számok és betűk olvashatóságát.

A pigmentalapú tinták gyorsan száradnak és vízállóak, ezzel is könnyítve a fontos dokumentumok kezelését és tárolását. Az okiratok, ítéletek és egyéb jogi anyagok évtizedeken át fakulásmentesek maradnak, ami elősegíti a jogi iratokkal szemben támasztott megőrzési követelmények teljesítését.

Az új pigmentalapú fekete tinta a HP Vivera portfólióhoz tartozik. Ezeket a tintákat kimondottan az egyes nyomtatási alkalmazások eltérő szükségletei szerint terveztük – a hétköznapi és fotónyomtatástól kezdve a professzionális képnyomtatáson át a képzőművészeti, grafikus és irodai nyomtatásig. A HP Vivera tinták, a tintapatronok, valamint a nyomtatók és a hétköznapi felhasználásra szánt, illetve speciális papírok körültekintő, gondos fejlesztésének köszönhetően minden ügyfelünk megtalálja kínálatunkban az igényeihez tökéletesen illeszkedő, kényelmes és megbízható nyomtatási megoldást.