Ingyenes Aperture 2 bemutatók

0

Az Apple hazai forgalmazója ingyenes multimédiás előadásokat szervez profi fotósokkal, hogy megismertessék a nagyközönséggel a Macintosh operációs rendszer alá készített RAW konverter és képkategorizáló szoftverük 2-es változatát.

A februárban bejelentett Apple Aperture 2 újdonságait is bemutató rendezvénysorozat 2008. április 25-éig tart, melynek keretén belül a résztvevők 10% kedvezményt kapnak HP Photosmart és Photosmart Pro termékek vásárlásakor.
A nem csak Budapesten, de Pécsett is megtekinthető előadásra a belépés díjtalan, de regisztrációra szükség van!

Sajtóközlemény:

Az Apple bemutatta az Aperture 2 frissítést

Az Apple nemrégiben mutatta be professzionális fényképészeti szoftvere, az Aperture legújabb, 2.0 változatát. A legújabb Apple számítógépek teljesítményének mind jobb kihasználása érdekében optimalizált Aperture 2 több mint 100 új szolgáltatást kínál:

  • képjellemzők állítása: beégett képrészletek helyreállítása, felbontás, élénkség, vignyetta
  • lágyszélű retusáló ecset
  • következő generációs RAW képek kezelése
  • gyors előnézeti mód
  • egyszerűsített kezelőfelület
  • iPhoto könyvtár közvetlen elérése
  • integráció a .Mac web galériával
  • független fejlesztésű pluginok
  • új fényképezőgép támogatás

A továbbfejlesztett felhasználói felület és az új központi képfeldolgozó algoritmusok mellett az Aperture 2 teljesen új megoldást nyújt a megvilágított felületek és helyi kontrasztok kezelése, a színhűség, az átmenetes ecsetkezelésű hibajavítás és a RAW állományok kezelése terén.

Az új, könnyebben megismerhető, intuitív felhasználói felület egygombos váltást tesz lehetővé a böngésző (Browser) és képnéző (Viewer) üzemmódok között, segítve a képernyő-felület jobb kihasználását. Az új böngésző és projekt-kezelő szolgáltatások az iPhoto egyszerűségét teszik elérhetővé a számtalan fényképet tartalmazó nagy projektek számára is. Az Aperture 2 képes a korszerű Mac rendszerek szolgáltatásait teljes mértékben kihasználni, teljesítményét pedig nagymértékben javítja a mai Apple hardver architektúra igényeihez történt finomhangolása. A nagy számítási teljesítmény akár milliós nagyságrendű fénykép-tárak kezelését is lehetővé teszi.

Az Aperture 2 középpontjában az új RAW szolgáltatások állnak, melyek kompromisszum-mentes minőséget és precíz szerkesztési szolgáltatásokat tesznek elérhetővé. Az új eszközök között található funkció például a túlexponált részletek kontrasztjának visszaállításához, valamint a szaturációs hibák korrigálásához az életszerű látvány megőrzése mellett.

Az Aperture 2 ingyenes próbaverziója letölthető az alábbi linkről:
http://www.apple.com/downloads/macosx/aperture/