Új Sony rendszervaku: HVL-F58AM

0

A Sony bejelentette HVL-F58AM jelű vakuját, mely az Alpha rendszeréhez készült.

A Sony új vakujában elsőként alkalmazza a Quick Shift Bounce rendszert, amely a konkurens gyártóktól eltérően lehetővé teszi, hogy akár az egész vakufejet elfordítsuk 90 fokkal, így a beépített terelőlapot portré állásban is könnyedén használhatjuk. Mivel az elfordításkor a hátlapra szerelt státusz LCD is a fejjel együtt fordul, ennek leolvasása sem okoz nehézséget.
Természetesen ezen kívül a szokásos felfelé hajtásra és döntésre is van lehetőségünk.

A vaku ADI TTL vagy manuális beállítással használható. Zoomfeje 24-105 mm között állítható 6 lépésben, de automatikus beállítás is kérhető. Beépített diffúzorával 16 mm-es fókusztávolsághoz szükséges lefedettség is elérhető. A vaku legnagyobb kulcsszáma 105 mm-nél 58-as (ISO100).

A több vakuval dolgozó fotósoknak jó hír, hogy lehetőség van vezeték nélküli TTL vezérlésre is. A kategória vakuitól elvárt módon a Sony HVL-F58AM is támogatja a modellező megvilágítást valamint a stroboszkópikus vakuvillantást is. A nagy sebességű vakuszinkron módban 1/4000 mp-es záridőhöz is megfelelő világítást kaphatunk anélkül, hogy a redőnyzáras gépek kellemetlen hatásaival számolnunk kellene.
A vaku feltöltése 5 mp-et vesz igénybe, amely 55%-os javulás a korábbi HVL-FL56AM modellhez képest.

Az új villanó szeptemberben kerül majd a boltokba, ára várhatóan 500 USD lesz.