Új, stabilizátoros Tamron 18-270mm f/3,5-6,3 ultrazoom objektív

0

A Tamron bejelentette második stabilizátoros objektívjének fejlesztését, amely a 15×-ös zoomátfogású 18-270mm-es B003 jelű modell lesz.

A Tamron AF18-270mm F/3.5-6.3 Di-II VC LD Aspherical (IF) MACRO kizárólag APS-C szenzorméretű digitális tükörreflexes gépekhez készül. Gyújtótávolságát úgy tervezték, hogy ezeken a gépeken az optika látószöge a szokásos 28 mm-nek megfelelőtől közelítőleg 420 mm-nek megfelelőig terjedjen. Mindezt optikai stabilizátorral kiegészítve.

Az objektív lencsetagjai között két alacsony szórású (LD) üvegtagot is elhelyeztek a kromatikus aberrációk minimálissá csökkentése érdekében. Ezen kívül az asztigmatizmus és a geometriai torzítás javítását három aszférikus tag szolgálja. A 15×-ös zoomátfogású objektívben nagy törési mutatójú (XR) lencsetagot nem használtak fel. Ennek ellenére sikerült optimalizálással elérni a kompakt méretet.

Az új optikát egyelőre Canon és Nikon gépekhez való bajonettel készítik. A termék piacra kerülésének dátumáról és a várható áráról nincs információnk.