Leica stand – eldugtuk, találd meg…

0

A Leica stand, mint kötelező program szerepelt a listámon, hiszen kíváncsian várjuk az új S2-es rendszert.

Leica stand

A Leica standja hasonló tervezésű volt, mint 2 éve, bár mégiscsak más valamilyen szempontból. Akkor könnyen megtalálhatók voltak a vitrinben elhelyezett újdonságok, hiszen akarva-akaratlanul is belebotlott az ember.

Leica stand

Most azonban máshogy gondolták. Mivel sejthető volt, hogy az újdonságok nagy érdeklődésre tartanak majd számot, kicsit megviccelték a látogatókat. Eldugtuk, találd meg. Kétszer jártam körbe az egész standot, de a kompakt, régebbi távmérős filmes és digitális gépeken kívül nem sok mindent találtam. Végül nem keresgéltem tovább, rákérdeztem.

Leica D-Lux 4

Leica gép darabokban

A Leica valóban jól eldugta. A helyszínen két félkört fordítottak egymás felé, s ennek közepén helyezték el az S2-t, néhány más gép társaságában. Az új, 1:1-nél nagyobb fényerejű 50 mm-es Noctiluxról pedig simán elfeledkeztem. 🙁

Leica S2

Egy érdekességet azért itt is találtam, méghozzá a Leica kivetítőjét bemutató sötétített kürtőt. Az embernek elállt a szava, amikor meglátta azt a képet, amit ez a projektor produkált. Komolyan, mintha rá lett volna festve a túlsó falra. Nojó, persze így sötétítve könnyebb is a feladat, s nem tudhatjuk, milyen eredmény lesz egy félig világos, félig sötét teremben. Mindnesetre volt, aki a projektor által vetített képet is lefotózta.

Leica Pradovit D-1200

fotózz a kürtőbe!