Sony digitális képkeretek

0

A Sony új digitális képkereteket jelentett be, mylek az új generációs Super Photo LCD panelre épülnek. Az új megjelenítők 7 és 10″ közötti képátlóval kerülnek forgalomba, beépített memóriájuk 2 GB kapacitású.

Az X-szériás és V-szériás képkeretek kiváló minőségű Super Photo LCD paneljüknek köszönhetően élénk és részletgazdag képmegjelenítést tesznek lehetővé. Beépített BIONZ képfeldolgozó processzoruk automatikusan képes javítani az expozíciós hibákat, a vörös-szemeket, lágy fókuszú képeket hozhatunk létre segítségével, vagy éppen a bőrhibákat rejthetjük el.

A képek megjelenítésének lehetőségeit tovább bővítették, így a hagyományos egyszeri, illetve diavetítés funkciókon túl órával vagy naptárral is megjeleníthetők a képek és választhatunk „időgép” funkciót (is diavetítés a kép dátumának megjelenítésével). A naptárak készítésénél mi magunk adhatjuk meg, hogy mely hónapnál melyik képet szeretnénk viszontlátni, illetve akár emlékeztetőt (pl. születésnapra vagy évfordulóra) is illeszthetünk egy adott naphoz ikon, vagy közvetlen szöveg formájában.

A készülékben tárolt képek között események, markerek és mappák szerint is tudunk keresni. Ha számítógépről másolunk fel képeket, a mappák neve is átmásolásra kerül, így könnyebben azonosíthatók a benne lévő fotók.

A digitális képkeretek orientációs szenzorainak köszönhetően automatikusan érzékelik a fekvő vagy álló formátumot, s ennek megfelelően képesek elforgatni a megjelenített fotót.

Az új ébresztő funkció mellett az X- és V-modellek automatikusan képesek a kijelző háttérvilágításának módosítására, így este gyengébb fénynél csökkentik a fényerősséget. Ezen felül az is beállítható, hogy a képmegjelenítés mikor kapcsoljon ki, illetve be (pl. este 10 órától reggel 6-ig legyen kikapcsolt állapotú).

Az X- és V-sorozatú modellek HD Ready TV-készülékekhez is csatlakoztathatók, így a bennük tárolt képeket nagy felületen is könnyedén megtekinthetjük.