Sony DCR-SR37E, SX-30E és DVD150E kamerák

0

A hagyományos felbontású digitális videokamerák piacára három új modellt vezet be hamarosan a Sony, melyek közül kettő belső tárolóba, egy pedig DVD-re rögzít.

Sony DCR-SX30E

Hármuk közül a legkisebb SD (Standard Definition) minőségű kamera az SX30E, mindössze 240 grammos tömeggel. A súlycsökkenésben jelentős szerepe van annak, hogy a készülék belső flash memóriára rögzít, melynek mérete 4 GB. Ha netán kevésnek bizonyulna, külön megvásárolt Memory Stick kártyákkal bővíthetjük a meglévő kapacitást.

Az MPEG2 tömörítést használó készülék 1/8” CCD szenzort használ, a megszokott 0,8 megapixeles felbontással. Carl-Zeiss Vario Tessar objektívjének optikai zoomátfogása 60x-os, a kézremegés ellen pedig elektronikus stabilizátor veszi fel a harcot.

A kamera sztereó, Dolby Digital hangfelvételre képes, kihajtható LCD kijelzője pedig 2,7” képátlót biztosít.

Sony DCR-SR37E

Nagyobb testvére felbontásban és felszereltségben is hasonló hozzá, azzal a különbséggel, hogy ez a modell belső HDD-re is képes rögzíteni, melynek kapacitása 60 GB. A kamera tömege ennek következtében 60 grammal meghaladja az előzőleg bemutatott modellét. A tárhely ennél a készüléknél is MemoryStick kártyákkal bővíthető.

Sony DCRDVD150E

A sorozat harmadik tagja is ugyanolyan szolgáltatásokat kapott, mint a többiek. 0,8 megapixeles CCD szenzor, 60x optikai zoomos Carl Zeiss objektív, elektronikus stabilizátorral, sztereó hangfelvétel, és 2,7”-os LCD jellemzik a készüléket. Legfontosabb különbsége, hogy ez a modell 8 cm-es DVD-R / -RW / +RW, vagy +RD L korongokra rögzít, mérete és tömege (390 g) ennek folytán nagyobb mint két korábbi márkatársáé, de azokkal megegyező tulajdonsága, hogy itt is használhatunk Memory Stick kártyákat.