Sony Cyber-shot DSC-S950

0

A Sony új belépőszintű S-szériás digitális fényképezőgéppel is frissítette termékpalettáját. A Cyber-shot DSC-S950 10 Mpixel felbontású képek készítését teszi lehetővé, optikája 33-132 mm-nek megfelelő fókusztávolságú, 4×-es zoomátfogású. Optikai stabilizátor ugyan nem rendelkezik az új fényképezőgép, ezt elektronikus képstabilizátorral hidalták át (sajnos megtévesztő módon ennek is a SteadyShot nevet adták – a szerk.).

A felvételeket csak a hátsó 2,7″ képátlójú, 230 ezer szubpixeles LCD-n komponálhatjuk meg, átnézeti kereső a vázba nem került beépítésre a gép kis méretei miatt.

Az érzékenységet akár ISO3200-ig is növelheti a DSC-S950, ha ezt a megfelelő témamód kiválasztásával lehetővé tesszük. A gép egyébként 6 különféle motívumprogramot kínál a különféle helyzetekben való fotózás megkönnyítésére. Ezen felül az LCD-n megjelenő súgó is a kezelést segíti.

Az automatikus élességállítást arcfelismeréssel egészítették ki, amely egyszerre 8 arcot képes követni. A felismert arcokat nem csak az élesség beállításakor, de a szükséges zársebesség kiválasztásakor is figyelembe veszi a DSC-S950.
A felhasznált lítium-ion akkumulátor egy feltöltéssel 330 kép elkészítését teszi lehetővé.

A Sony Cyíber-shot DSC-S950 ez év februárjától lesz kapható fekete, ezüst és rózsaszín burkolattal.

Az új fényképezőgépekhez új tokokat is készített a gyártó. Az eredeti bőrből készült LCS-CSVA jelű tok fekete, vörös, fehér és barna színekben, a préselt bőrből készült LCS-CSVB tok fekete, kék, zöld és rózsaszín, míg a hétköznapi használatra szánt puha LCS-CSVC tok fekete, zöld, ezüst, rózsaszín, barna és kék színben került piacra.

Ezeken felül új GPS egységet is kifejlesztett a Sony, melybe SD és MemoryStick kártyákat illeszthetünk. Alkalmazásával könnyedén feljegyezhetjük, hogy hol készítettünk fotónkat, melyet ezt követően egyszerűen helyezhetünk el a GoogleMaps illetve Panoramio képadatbázisába. A Sony GPS-CS3KA márciustól lesz kapható, előreláthatóan 150 dollárért.