Eye-fi Pro

0

Az Eye-fi ma jelentette be új, Pro kártyáját, mely az előző verziókhoz képest komolyabb szolgáltatásokat kínál.

Rövid Eye-Fi bemutatónk során egyik hátrányként említettük, hogy a vezetéknélküli átvitelt megvalósító kártyával csak JPEG képeket tudunk áttölteni, ami szinte kizárja a profikat az alkalmazói körből. Nos, szeretnénk azt hinni, hogy az Eye-fi olvassa a cikkeinket, s ezért történt a fejlesztés, de gyanítjuk, nem ezek az okok.

A komolyabb profit érdekében több szegmensben is jelen kell lenni. Hatványozottan igaz ez a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben. Az Eye-fi mindezt felismerve ma bejelentette az Eye-fi Pro kártyát, amely a következő újításokat kínálja:

  • JPEG képek mellett RAW formátum és videók áttöltésének lehetősége
  • közvetlen peer-to-peer elvű (Ad-Hoc) vezetéknélküli hálózat támogatása (a nem Pro változat csak routerrel ellátott infrastrukturális hálózaton üzemel)
  • Selective Transfer mód segítségével kiválasztható, hogy mely képeket és videókat szeretnénk áttölteni (ez a funkció a jelenlegi Eye-fi felhasználók számára is rendelkezésre áll az Eye-fi Manager szoftver frissítésével)

Az Eye-fi Pro 4 GB-os SDHC kártya 150 dollárért vásárolható meg, sajnos európai forgalmazásról még mindig nem tudunk pozitív hírekkel szolgálni.