Nikon Coolpix S1000pj

0

A világon elsőként jelent meg olyan fényképezőgép, amely egy apró projektort is tartalmaz, hogy a kész képeinket könnyedén mutathassuk be falra vetítve barátainknak.

A 12 Mpixeles CCD-t és 5×-ös zoomátfogású rejtett objektívet használó fényképezőgépről exkluzív cikkünkben számolunk be részletesen.

A Nikon Coolpix S1000pj főbb jellemzői:

  • CCD: 12 Mpixel, 1/2,3″
  • max. ISO6400 érzékenység
  • Objektív: rejtett kialakítású, 5x-ös zoomátfogású, 28-140 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,9-5,8 fényerő, 3 cm makró közelpont
  • optikai stabilizátor
  • átnézeti kereső nincs
  • LCD: 2,7″ 230e pixel
  • VGA videórögzítés
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • 36 MB belső memória, SD/SDHC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

A Nikon bemutatja a világ első kivetítős fényképezőgépét
A képek új stílusú megosztásának és megtekintésének lehetősége forradalmasítja a kompakt digitális fényképezőgépek piacát

Amszterdam, Hollandia, 2009. augusztus 4. – A Nikon Europe a COOLPIX termékcsalád új sorozatának tagjaként bejelentette a világ első olyan fényképezőgépét, amely beépített kivetítővel rendelkezik. A COOLPIX S1000PJ várhatóan megváltoztatja a kompakt digitális fényképezőgépek egész piacát, amint a vásárlók ráéreznek a fényképek és videók személyes kivetítéssel való megtekintésének és megosztásának előnyeire.

A COOLPIX S1000PJ nemcsak a kivetítője miatt emelkedik ki a mezőnyből: kiváló képeket garantáló, 12,1 tényleges megapixeles felbontása, valamint 6,86 centiméteres, széles megtekintési szögű LCD-monitora van. Az ISO 6400 funkció és a Nikon exkluzív EXPEED képfeldolgozó koncepciója kihasználásával a gép a Nikontól megszokott, remek képminőséget kínálja. Mindezen funkciókat egy karcsú, ezüst vagy fekete színű váz rejti, amely helyet ad a nagy látószögű 5x zoom NIKKOR objektívnek is.

Mark Pekelharing, a Nikon Europe B.V. fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A teljesen egyedi COOLPIX kivetítős fényképezőgépünk bemutatója izgalmas hír az innovatív eszközök és a fotózás szerelmeseinek – egyúttal egy újabb első hely a Nikon számára: ez az első kompakt digitális fényképezőgép, amely ki is vetíti a képeket. Aki meglátja, nem tud szó nélkül elmenni a csodálatosan kialakított készülék mellett. A fényképezőgép rendelkezik mindennel, ami a csodálatos képek egyszerű elkészítéséhez és megosztásához szükséges: remek monitora és egy fantasztikus kivetítője is van. A fényképek és videók megosztása még sosem volt ennyire egyszerű – és ennyire szórakoztató.”

Kivetítés egyetlen érintésre
Ha ön is szeretné időnként megosztani egy bulin készült képeit vagy utazásának emlékeit, akkor ezt mostantól megteheti a COOLPIX S1000PJ egyérintéses kivetítés funkciójával. A beépített kivetítő körülbelül 10 cm-től 1 méteres nagyságban könnyedén kivetíti a kívánt képet (a kivetíthető kép mérete függ a helyiség megvilágításától). A mellékelt távirányítóval vezeték nélkül kezelheti a kivetítőt és a fényképezőgép szokásos funkcióit, az optimális kivetítést egy egyszerű állvány is segíti.

Készítse el az elképzelt fényképeket
A COOLPIX S1000PJ rendelkezik az Automatikus program-választó móddal is, amelynek révén a gép automatikusan kiválasztja az adott helyzetnek leginkább megfelelő motívumprogramot, így a fotós egyetlen gombnyomással tökéletes képet készíthet. Ezen felül öt különféle funkció áll rendelkezésre a képek elmosódásának megakadályozására, az Intelligens portré rendszer pedig következetesen kiváló minőségű, mosolygós portrékat garantál. A sztárfotók készítését segíti elő a retusálás lehetősége is: a fotós „kisimíthatja” a portréalany arcát a beépített Bőrlágyítás funkcióval, amely eltünteti a bőr tökéletlenségeit. Az arcérzékelés és a rázkódáscsökkentés alkalmazásával a COOLPIX S1000PJ hozzásegíti önt ahhoz, hogy gond nélkül elkészíthesse a képeket, amiket előre elképzelt.

my Picturetown
Egyszerűen és biztonságosan tárolhatja képeit a Nikon my Picturetown ingyenes online digitális képtároló és -megosztó szolgáltatásával. Könnyedén megoszthatja képeit barátaival, illetve online gyűjteményekbe rendezheti a megörökített kedves emlékeket. A 2 GB ingyen tárhelyen több ezer képet tárolhat, és ha még több helyre van szüksége, akkor bármikor frissítheti tagságát Gold szintre.