EISA díjak 2009-2010

0

A European Imaging and Sound Association ez évben is megtartotta szokásos versenyét, ahol a szakma legérdekesebb, leginnovatívabb, vagy csak egyszerűen legjobb gépeit díjazták. Természetesen a döntés során az EISA saját elveit vették figyelembe, így ezeket a díjakat is kellő fenntartással kell értékelni és fogadni.

 
 
Európa legjobb professzionális fényképezőgépe:

Nikon D3x

 
 
Európa legjobb felső kategóriás fényképezőgépe:

Canon EOS-5D Mark II

 
 
Európa legjobb fényképezőgépe:

Olympus E-P1

 
 
Európa legjobb tükörreflexes fényképezőgépe:

Canon EOS-500D

 
 
Európa legjobb multimédia fényképezőgépe:

Panasonic Lumix DMC-GH1

 
 
Európa legjobb kaland-kompakt fényképezőgépe:

Olympus mju-TOUGH 8000

 
 
Európa legjobb kompakt fényképezőgépe:

Sony Cyber-shot DSC-WX1

 
 
Európa legjobb utazó-kompakt fényképezőgépe:

Casio Exilim EX-H10

 
 
Európa legjobb felső kategóriás kompakt fényképezőgépe:

Samsung WB1000

 
 
Európa legjobb kisfilmes objektíve:

Sigma 24-70mm f/2,8 IF EX DG HSM

 
 
Európa legjobb utazó objektíve:

Tamron 18-270mm f/3,5-6,3 Di-II VC LD

 
 
Európa legjobb zoomobjektíve:

Sony 70-400mm f/4-5,6 G SSM


 
 
Európa legjobb kiegészítője:

          Novoflex QuadroPod


 
 
Európa legjobb fotókönyve:

          CeWe fotókönyv

 
 
Európa legjobb fotónyomtatója:

Canon PIXMA Pro9000 Mark II

 
 
Európa legjobb digitális képalkotási fejlesztése:

Fujifilm SuperCCD EXR

Sajtóközlemény:

Az Olympus PEN és µ TOUGH-8000 nagy presztízsű díjai

EISA: az Olympus E-P1 “Európa Legjobb Fényképezőgépe 2009-2010”

Hamburg, 2009. augusztus 15 – Az idei EISA díjak átadása után az Olympus ismét két újabb nagyszerű elismeréssel büszkélkedhet. A teljesen új fejlesztésű E-P1 elnyerte az “Európa Legjobb Fényképezőgépe 2009-2010” díjat, mely az Olympus első Mikro-NégyHarmad fényképezőgépének igazán izgalmas karrierindítóját jelenti. A µ TOUGH-8000 az „Európa Legjobb Kompakt Fényképezőgépe Kalandtúrákhoz 2009-2010” cím birtokosa, mely elképesztő ellenálló képességének ismeretében nem meglepő. Ez a két elismerés tovább erősíti az Olympus innovatív és vezető szerepét a digitális fényképezőgépek piacán.

Olympus PEN: “Európa Legjobb Fényképezőgépe 2009-2010”
Az EISA zsűrijét egyszerűen lenyűgözte az Olympus első Mikro-NégyHarmad rendszerű fényképezőgépe, a forradalmi Olympus PEN. Az E-P1 kiváló tulajdonságait megismerve az alábbi jellemzést adták: “Az Olympus PEN egy retro érzetű elegáns kivitelű fényképezőgép. Az új reflextükör és prizma nélküli Mikro-NégyHarmad rendszernek köszönhetően az E-P1 meglepően kompakt és könnyű. A szintén kompakt Mikro-Négyharmad rendszerű objektívek mellett használhatunk NégyHarmad, OM és Leica M szabványú objektíveket is egy objektív adapter segítségével”. Az EISA zsűrije igen nagyra értékelte az E-P1 korábban csak tükörreflexes gépekkel elérhető képminőségét: “Miután a képalkotó szenzor nagyobb, mint amit a kompakt kamerákban találunk, így jobb képminőség és alacsonyabb képzaj érhető el”. Számtalan funkciójával az Olympus E-P1 a kreatív ambíciókkal rendelkezők megvalósult álma. A népszerű Művészi Szűrők a HD mozgóképfelvétel készítésekor is használhatók, mely ráadásul a csúcsminőséget jelentő PCM hangfelvétellel kerül rögzítésre. Nacho Abia, az Olympus Imaging Europa GmbH ügyvezető igazgatója a díjat így kommentálta: “Nagyon büszkék vagyunk erre a díjra. Ezzel a nagy presztízsű EISA – mint a szakértők és szakmabeliek képviselője – igazolta, hogy a termékfejlesztési stratégiánk sikeres most és sikert hoz a jövőben is.”

Olympus μTough-8000: “Európa Legjobb Kompakt Fényképezőgépe Kalandtúrákhoz 2009-2010”
A legkeményebb körülmények között is tökéletes eredmény elérésére kifejlesztett, robusztus, 3.6× zoom objektívvel ellátott Olympus μ TOUGH-8000 már eddig is hatalmas hírnévre tett szert. A TIPA díj elnyerése után ráadásul most újabb „fotós Oscart” zsebelhet be. Vízálló 10 méter vízmélységig, ütésálló akár két méterről történő leesés esetén is, fagyálló -10°C-ig, illetve törésálló akár 100kg terhelés mellett: a µ TOUGH-8000 meggyőzte az EISA zsűrijét az „Európa Legjobb Kompakt Fényképezőgépe Kalandtúrákhoz 2009-2010” cím megfelelő helyéről. A bírák megjegyzése kiemeli a fényképezőgép aktív életstílusra tervezett, kiváló használhatóságát: “Az Olympus μ TOUGH-8000 ideális társ az aktív, sportos életmódot folytató fotósok számára. A normál használat mellett lehetőséget kapunk a vízfelszín alatti világ megörökítésére is, hiszen a μ TOUGH-8000 vízálló 10 méter mélységig, valamint a vízmélységről beépített nyomásmérő szenzor tájékoztat. A gép akár két méter magasságból kemény felületre történő leesésnek is ellenáll, valamint a téli sportok szerelmesei akár -10 °C esetén is használhatják”. A zsűri a robusztus fényképezőgép kezelhetőségét külön értékelte: “Számos funkció vezérelhető a fényképezőgép oldalainak megérintésével, így még akár kesztyűben is könnyedén használható”.

EISA
Az EISA (European Imaging & Sound Association – Európai Kép és Hang Szövetség) 20 európai ország 50, audió, videó, házimozi, mobileszközök és fotózás témakörben prominensnek számító magazin szövetsége. Díjait minden évben az elmúlt időszakban bemutatott legjobb kép- és hangtechnikai termékei kapják – a jellemzők és funkciók, a minőség és a vásárlókra gyakorolt hatás elismeréséül.

A PANASONIC NÉGY TERMÉKE LETT EISA-DÍJAS 2009-BEN
A Lumix DMC-GH1 fényképezőgép, a VIERA TX-P42V10E plazma TV, a HDC-TM300 videokamera és az SC-HC3 mini-hifi Európa legjobb szórakoztatóipari termékei között

Budapest, 2009. augusztus 17. – Az Európai Kép- és Hang Szövetség 2009-2010-es díjátadóján EISA-díjjal jutalmazták a Panasonic DMC-GH1 digitális fényképezőgépét, a Lumix G széria legújabb tagját. A DMC-GH1 egy új formátumú, cserélhető objektíves fényképezőgép, amelyet a profi képminőség, kis méret és könnyű kezelhetőség mellett a FULL HD minőségű videofelvétel emel ki vetélytársai sorából.

A zsűri indoklása szerint “a Panasonic LUMIX DMC-GH1 a kompakt és a digitális tükörreflexes gépek előnyeit ötvözi: könnyű és kicsi, de nagy felbontású elektronikus keresővel és élőképpel is rendelkezik. Mindezeken túl a gép gyorsan reagál a felhasználó minden utasítására, képminősége kiváló, cserélhető objektívjei révén pedig még rugalmasan alakítható is.”

Emellett három másik EISA-díjat is nyert idén a japán technológiai óriás: a 42”-os (107 cm-es képátlójú) Viera TX-P42V10 a legjobb plazma TV, a HDC-TM300 a legjobb HD-felbontású, flashmemóriás videokamera, míg az SC-HC3 a legjobb mikro hifi lett 2009-2010-ben. Mindez azt jelenti, hogy a Panasonic megismételte tavalyi kiváló teljesítményét, amikor szintén négy EISA-díjat vihetett haza.

A TX-P42V10E plazma TV-vel kapcsolatban a következő volt a döntnökök véleménye: a készülék a képminőség, a funkcionalitás és a legkorszerűbb technológia egyensúlyát valósítja meg abszolút versenyképes áron, miközben moziszerű élményt nyújt a kiváló kontrasztnak és a természetes színeknek köszönhetően.”

Az ítészek a HDC-TM300-ről szólva kiemelték a kamera HD felbontású, magas érzékenységű 3MOS képérzékelő rendszerét: “Ez – a fejlett optikai képstabilizálóval együtt – a bármilyen körülmények közötti jó minőségű képkészítés garanciája. A hatásos képfeldolgozáshoz ráadásul számos kifinomult, teljesen automata funkció társul, például ilyen az intelligens témakövető rendszer is.”

Hasonlóan pozitívan nyilatkoztak az SC-HC3 mikro hifiről is: “a Panasonic valaha volt testvérmárkájától, a Technicstől származó hagyományoknak megfelelően ez a rendszer méltó ékessége lehet bármilyen asztalnak vagy könyvespolcnak. A szélessávú, 65mm-es hangszórók szilárd, mégis alacsony sűrűségű bambuszból készülnek, jelentősen hozzájárulva a tiszta és eleven hangélményhez. A „Dual Passive Radiator” technológia pedig megszünteti a fölösleges vibrációkat, így a színtiszta basszusba csupáncsak minimális zaj vegyül.

Az IFA szórakoztatóelektronikai szakkiállítás – amelyet 2009. szeptember 4-9. között Berlinben rendeznek meg – látogatói a helyszínen is megtekinthetnek hármat az EISA-díjas újdonságok közül: a DMC-GH1 fényképezőgépet, a VIERA TX-P42V10E plazma TV-t és a HDC-TM300 videokamerát.

Az EISA-díjakat szeptember 4-én Berlinben, az Adlon Kempinski Hotelben adják át. Az 1982-ben alapított Európai Kép- és Hang Szövetség (European Imaging Sound Association – EISA) szórakoztatóelektronikai termékek tesztelésével foglalkozik. Húsz európai országból származó tagjai közé 50 audio, mobil, videó és fotós termékekkel foglalkozó lap tartozik.