Sony Handycam HDR-AX2000E

0

A Sony új videokamerája főként a minőségi mozgóképrögzítés iránt elkötelezetteknek készül. A kamera egy 20x-os optikai zoomos (29,5-590mm ekv.) Sony G objektívet kapott. Az objektívre különböző Sony kiegészítők is csatlakoztathatók.

6 mm-es szenzorai a gyártó ClearVid Exmor 3CMOS technológiáján alapulnak. Maximális felbontásuk 1920 x 1080 pixeles, 50i vagy 25p frissítésű Full HD felvételt tesz lehetővé. A formátum MPEG vagy AVCHD lehet. A képfeldolgozás gyorsaságáért és minőségéért az Enhanced Image Processor (EIP) felel. A készülék optikai stabilizátort is kínál, mely kiegészült a legfrissebb Active üzemmóddal. Ennek köszönhetően az állvány nélküli, pl séta közbeni rázkódás is hatékonyabban csökkenthető a korábbinál.

A dupla memóriakártya foglalatnak köszönhetően (MS Duo + SD) a betelt kártya után a következőt felhasználva, megszakítás nélkül folyatódhat a videórögzítés. A kamera egy kihajtható, 3,2” képátlójú, és 921 000 pixeles XtraFine LCD kijelzőt kapott.

Sajtóközlemény:

Az első high-end Handycam duál memóriakártyával a folyamatos fotózáshoz HDR-AX2000E: professzionális képalkotás

  • Minőségi HD képalkotás, professzionális igényeknek megfelelő ergonómia és fejlett kézi funkciók
  • Kiváló Sony G Lens™ 20x optikai zoommal
  • 6,0mm (1/3”) ClearVid™ Exmor 3CMOS szenzorok
  • A legmagasabb minőségű AVCHD felvétel a maximális 24Mb/s mellett FX módban
  • 25p progresszív felvétel, kép profillal a gazdag, filmszerű tónusért
  • 8,0cm (3,2″) széles 921.000 képpontos XtraFine LCD
  • Megszakításmentes relay felvétel duál memóriakártyára
  • Minőségi audio tulajdonságok a beépített mikrofonnal és XLR csatlakozó a külső 2 csatornás mikrofonhoz

A 2010-es, igen attraktív Handycam® sorozat mellett a Sony kivételes HD minőséget kínál profi funkciókkal a videózás szerelmeseinek, s mindezt elérhető áron.

A Sony professzionális termékcsaládjában is számos olyan funkció található, amely a Handycam® HDR-AX2000E is megkapott, így a kreatív funkciók kibővített tárháza áll rendelkezésre. Az egészen kivételes optikai teljesítmény mellett a kiváló ergonómia, a kifinomult kézi beállítások lehetősége segíti a gazdag tartalmú, filmszerű HD felvételek készítését

A profi munkamódszerekre reflektálva ez az első Handycam®, amely az ún. “relay” felvételt duál memóriakártya-foglalat révén támogatja. Amennyiben az egyik memóriakártya a felvétel közben megtelik, a készülék automatikusan folytatja a másik kártyára a rögzítést.

A tárolókapacitás helyigényének csökkenésével – a szalagos megoldásokkal összehasonítva – a memóriakártyára történő rögzítés lehetővé teszi, hogy a HD felvételek közvetlenül egy nem-lineáris editáló környezetbe kerülhessenek, s így megspórolható az időigényes konvertálás.

Memory Stick PRO Duo illetve SD/SDHC kártyákat támogat a készülék (külön megvásárolhatók) – a különböző személyes igényeknek megfelelően.

Csodás HD képminőséget az 1/3-típusú ClearVid™ Exmor 3CMOS szenzor és a Enhanced Image Processor (EIP) biztosítja. Kivételes részletgazdagság és magas dinamika-tartomány egészíti ki a rendkívüli érzékenységet: ezáltal csodás eredmények születnek, alacsony képzajjal még gyenge fényviszonyok esetén is.

Az Exmor 3CMOS szenzor mellett fényes, prémium minőségű G objektív dolgozik, 20x optikai zoommal, amely 29,5mm-590mm (35mm egyenértékű) fókusztávot fed le. A 1,5x digitális extenderrel ez a tartomány tovább bővíthető a lenyűgöző közeliekért.

Az optikai SteadyShot képstabilizáló Active móddal egészült ki. Ez igen nagy mértékben csökkenti a kamera rázkódását akkor, ha állvány nélkül kell a felvételt elkészíteni.

A minőségre érzékeny produkciók esetén az FX mód részletgazdag 1920×1080/50i felvételre 24Mb/s sebesség mellett képes – ez jelenleg a legmagasabb bitráta, amely az AVCHD formátum területén elérhető.

A 25p progresszív mód a kreatív lehetőségeket szélesíti ki, hiszen bársonyos, filmszerű HD felvételek készíthetők. A filmszerű minőséget a progresszív képek teszik lehetővé, hiszen a képprofil beállítások a színtelítettség felé is eltolhatók.

A komoly videósok a kreatív elképzeléseket finoman skálázhatják az igen részletes manuális beállításoknak köszönhetően. Független zoom, fókusz és írisz – ezen beállítások intuitív módon végezhetők a komponálás során. Továbbá a rekeszidő és a gain is külön szabályozható. A gain, fehéregyensúly és a rekeszidő állításra külön vezérlők állnak rendelkezésre. Sőt, egy külön fókusz kapcsoló a gyors, pozitív mód választást biztosítja a 3 különböző ND filter mellett.

Egy másik világújdonság a Handycam® történetében a minőségi, beépített mikrofon, amely két professzionális XLR csatlakozóval sztereó, külső mikrofonok csatlakoztatására alkalmas. A beépített és külső mikrofonok jelei a keverőpulton szerkeszthetők: a háttérzajok és a felvétel hangja jól skálázhatóan különíthető el.

A Sony kiegészítők széles sorát kínálja: melyek közül a VCL‑HG0872X HG 23,6mm fókusztávú széleslátószögű objektív, és a SH‑L32W LCD árnyékoló (amely a 3,2-es LCD-k láthatóságát növeli) emelhető ki. Az LCS-VCC nagykapacitású puha hordtáskában sokféle kiegészítő elhelyezését lehet megoldani.

A HDR-AX2000E Handycam® 2010 februárjától kapható.