Nikon D300s, D700, D3 és D3x firmware frissítés

0

A Nikon négy közép és felsőkategóriás digitális tükörreflexes fényképezőgépének frissítette firmware-ét.

A Nikon D300s A/B v1.01, a D700 A/B v1.02, a D3 A/B v2.02 és a D3x B v1.01-es firmware a 64 GB-os CompactFlash memóriakártyát támogatását tartalmazza, valamint némely memóriakártyákkal való hibát is orvosol (a felső kijelzőn CHA hibaüzenet jelent meg, s a kártyára nem menthettünk képet. )
A D300s-nél ezeken felül az MB-DB10 Multi-Power akkucsomagjának hibás töltöttség érzékelését is javították.
A D3 és D700 firmware-ei az automatikus fehéregyensúly precizitását is növelik, valamint lehetővé teszik a belső óra GPS által történő beállítását, javítják a hosszú expozíciós felvételek zajszűrését, korrigálják a sorozat módban készített képek visszanézésénél a fókuszpont megjelenítését, s néhány apróbb változást is tartalmaznak a kezelőfelületben. A D700 firmware-e továbbá lehetővé teszi a fókuszpont kiválasztását virtuális horizont használata során, a LiveView módból való kilépés után is (korábbi firmware-eknél ez egy hiba miatt nem volt elvégezhető).

Az új belső szoftverek letölthetők a Nikon oldaláról (linkek hírünk alatt találhatók). Szintén a gyártó weboldala tájékoztat a frissítés menetéről és a benne rejlő veszélyekről.