Nikon Coolpix S5100

0

A Nikon a mai napon két kompakt fényképezőgéppel frissítette fel Coolpix szériáját. Egyikük az S5100 terméknévre hallgat, szenzora 12 Mpixeles, melyre 28-140 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú 5×-ös zoomátfogású nagylátószögű optika vetíti a képet. A gyenge fényben, illetve tele állásban történő fotózáskor a berázások elkerülését optikai stabilizátor segíti elő, valamint az akár ISO3200-as érzékenység, mely teljes felbontásban is használható.

A képek komponálását a hátsó 2,7″ képátlójú, 270 ezer szubpixeles LCD-n végezhetjük, amely természetesen videófelvétel készítésekor, valamint a képek visszajátszásakor is hasznos segítőnk lesz.
Videót 1280×720 pixeles felbontásban készíthetünk.

A kék, rózsaszín, lila és fekete színben szeptembertől boltokba kerülő Nikon Coolpix S5100-ért az USÁ-ban mindössze 180 dollárt kell majd fizetni. A hazai árról nincs információnk.

A Nikon Coolpix S5100 főbb jellemzői:

  • CCD: 12,2 Mpixel, 1/2,3″
  • ISO80-3200 érzékenység
  • Objektív: 5x-ös zoomátfogás, 28-140 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,7-6,6 fényerő, optikai stabilizálás, 2 cm-es makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • ultrakompakt felépítés
  • LCD: 2,7″ képátló, 2300e szubpixel
  • 1280×720 pixeles videórögzítés (30 kép/mp)
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • D-lighting
  • 32 MB belső memória, SD/SDHC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (200 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

A Nikon bejelentette a COOLPIX család két új tagját
A továbbfejlesztett kivetítővel felszerelt S1100pj és a gyenge fényviszonyok között is nagy teljesítményt nyújtó S5100 a Nikon legfrissebb kompakt modelljei

Amszterdam, Hollandia, 2010. augusztus 17. – A Nikon Europe ma bejelenti két új COOLPIX kompakt fényképezőgépét. A duó két tagja a beépített projektorral felszerelt S1100pj, a díjnyertes S1000pj utóda, és az S5100, amely olyan, sokoldalúan használható kompakt fényképezőgép, amelyet kimondottan a gyenge megvilágítás melletti fényképezésre terveztek.

COOLPIX S5100 – lélegzetelállító felvételek gyenge fényben is
Az S5100 kecses és stílusos fényképezőgép 12,2 megapixeles felbontással, amely bármely helyzetben jól teljesít könnyen használható funkciói segítségével. Akár éjszaka is, amikor nem olyan egyszerű jó képeket készíteni, bízhat benne, hogy mindig tiszta, éles képeket készít majd az objektív eltolásos rázkódáscsökkentés (VR), az ISO 3200-as érzékenységig alacsony képzaj, a továbbfejlesztett mozgásérzékelés és a forradalmian új vakuvezérlő rendszer segítségével. Az S5100 felismeri, ha nem állványra rögzítve, hanem kézben tartva használja a fényképezőgépet, és automatikusan kiválasztja a legjobb beállításokat az elmosódás csökkentésére, hogy minden alkalommal csodás képeket készíthessen.

A még gyorsabb EXPEED C2 képfeldolgozó rendszerrel nem fog lemaradni a tökéletes felvételről, még akkor sem, ha mozgó témát kíván fényképezni. Ha úgy dönt, hogy még többet kíván megragadni a pillanatból, akkor a dedikált videó gombbal gyorsan és könnyen rögzíthet 720p HD minőségű felvételeket. Az S5100 28 mm-es, nagy látószögű 5x zoom NIKKOR objektívvel van felszerelve, ennek ellenére a sportos, fémből készült, lekerekített készüléktest vastagsága mindössze 21,6 mm, így könnyen elfér táskájában vagy zsebében.

A COOLPIX S5100 hat színben kapható: vörös, fekete, kék, rózsaszín, lila és ezüst.

ViewNX 2
A ViewNX 2 olyan univerzális szoftvercsomag, amellyel gyorsan és könnyen importálhatja, tallózhatja, szerkesztheti és oszthatja meg fényképeit és videofelvételeit. A rendkívül sikeres ViewNX szoftverre épülő ViewNX 2 felhasználóbarát, funkciógazdag csomag, amely jóval többet nyújt, mint az számítógépes operációs rendszerek részeként szállított programok. A vadonatúj, fejlett videoszerkesztő funkciók közvetlenül a Nikon díjnyertes DSLR fényképezőgépeitől származnak, és lenyűgöző képsorokat vághat össze velük. A ViewNX 2 minden Nikon fényképezőgéppel együtt kerül szállításra, és önállóan, ingyenes letöltés formájában is elérhető.

EXPEED C2
Az eredeti EXPEED képfeldolgozási rendszer a Nikon sokéves fennállása során összegyűjtött tapasztalatokra, és az ez idő alatt kifejlesztett technológiai megoldásokra épül. A Nikon híres rendszerének legfrissebb verziója, az EXPEED C2 még inkább kitolja a fényképezés határait: továbbfejlesztett videofelvételt, nagy érzékenység esetén is remek teljesítményt és kiemelkedő képminőséget kínál. Az EXPEED C2 a lehető legnagyobb teljesítményt hozza ki az érzékelőből. Tiszta, élethű képeket készít, csökkenti a zajt és sima tónusátmeneteket rögzít, ezáltal a fényképek és a videók egyaránt csodálatosak lesznek.

A Nikon my Picturetown szolgáltatása
Egyszerűen és biztonságosan mentheti képeit a Nikon my Picturetown ingyenes online digitális képtároló és -megosztó szolgáltatásával. Könnyedén megoszthatja képeit barátaival, illetve online gyűjteményekbe rendezheti a megörökített kedves emlékeket. A 2 GB ingyen tárhelyen több ezer képet tárolhat, és ha még több helyre van szüksége, akkor bármikor frissítheti tagságát Gold szintre.