Nikon Coolpix S1100pj

0

A Nikon bejelentette a világ második projektorral is ellátott digitális fényképezőgépét, a Coolpix S1100pj-t.

Az új modell az elődhöz képest egy igen komoly és hasznos újítást hozott: immár külső tartalom is megjeleníthető a beépített projektorral, ehhez USB kábelen kell összekötni a fényképezőgépet számítógéppel. Külső, szabványos videójelforrást azonban még ez a modell sem támogat.
További, a kivetítőt érintő előrelépés, hogy fényerejét 10-ről 14 lumenesre növelték.

A fejlesztés természetesen nem maradhatott el a képérzékelő terén sem, így a korábbi 12 Mpixeles szenzort 14 Mpixeles váltja fel a Coolpix S1100pj-ben.
Az objektív maradt a régi, rejtett kialakítású, 28-140 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú, vagyis 5×-ös zoomátfogású. A nemkívánatos berázások ellen továbbra is optikai stabilizátor próbál távol tartani bennünket.

Nem maradt változatlan viszont a hátsó kijelző, mely nem csak nagyobb, 3″-os képátlójával és 460 ezer szubpixeles felbontásával tud többet elődjénél, de felülete ráadásul érintésérzékeny, így a gép kezelése sokkal egyszerűbb lehet.

A fotók készítésén túl 1280×720 pixeles videókat is rögzíthetünk. A felvételek a gép belső memóriájába, vagy SD/SDHC kártyára kerülnek.

A szeptembertől fekete, ibolya, zöld és ezüst színben megvásárolható Nikon Coolpix S1100pj várhatóan 350 amerikai dollárba kerül majd a tengerentúlon. Hazai megjelenésére pár héttel többet kell majd várnunk.

A Nikon Coolpix S1100pj főbb jellemzői:

  • CCD: 14,1 Mpixel, 1/2,3″
  • ISO80-1600 érzékenység, kisebb felbontással ISO6400-ig
  • Objektív: 5x-ös zoomátfogás, 28-140 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,9-5,8 fényerő, optikai stabilizálás, 3 cm-es makró közelpont
  • 14 lumen fényerejű kivetítő
  • átnézeti kereső nincs
  • ultrakompakt felépítés
  • LCD: 3″ képátló, rezisztív érintésérzékenységgel, 460e szubpixel
  • 1280×720 pixeles videórögzítés (30 kép/mp)
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • D-lighting
  • 79 MB belső memória, SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (220 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

A Nikon bejelentette a COOLPIX család két új tagját
A továbbfejlesztett kivetítővel felszerelt S1100pj és a gyenge fényviszonyok között is nagy teljesítményt nyújtó S5100 a Nikon legfrissebb kompakt modelljei

Amszterdam, Hollandia, 2010. augusztus 17. – A Nikon Europe ma bejelenti két új COOLPIX kompakt fényképezőgépét. A duó két tagja a beépített projektorral felszerelt S1100pj, a díjnyertes S1000pj utóda, és az S5100, amely olyan, sokoldalúan használható kompakt fényképezőgép, amelyet kimondottan a gyenge megvilágítás melletti fényképezésre terveztek.

A COOLPIX S1100pj az a modell, amellyel a Nikon ismét újradefiniálja a fényképek, videók és prezentációk megosztásának módját a beépített, javított képminőségű projektor és a közvetlen számítógépes kapcsolat révén. A COOLPIX S5100 pedig négy technológiát is felvonultat a gyönyörű éjszakai képek készítéséhez: az objektív eltolásos rázkódáscsökkentést (VR), az ISO 3200-as érzékenységig alacsony képzajt, a továbbfejlesztett mozgásérzékelést és az új vakuvezérlő rendszert. Mindkét új modell precíziós NIKKOR objektívvel rendelkezik, tartalmazza az EXPEED C2 digitális képfeldolgozást, valamint legendás Nikon funkciókkal garantálja a lélegzetelállító képek készítését.

Mark Pekelharing, a Nikon Europe B.V. fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta : „A COOLPIX család két új tagja bárki számára jó választás lehet, akár a legújabb fejlesztést keresi, akár egy olyan kompakt fényképezőgépet, amellyel megörökítheti kedvenc emlékeit. Az S5100 megfizethető áron kínál jó minőséget, az S1100pj pedig folytatja a Nikon egyedülálló projektoros fényképezőgép-fejlesztéseinek sorát. Az S1100pj közvetlenül csatlakoztatható PC vagy Mac számítógéphez, így otthoni vagy üzleti felhasználásra is nagyon sokoldalúan használható; a fényképek, prezentációk és más tartalmak megosztása könnyebb, mint valaha.”

COOLPIX S1100pj – A fényképek megosztásának új módja
Az S1100pj a díjnyertes S1000pj utóda, amely a világ első projektorral felszerelt fényképezőgépe volt, és a képek megtekintésének és megosztásának új módját tette lehetővé anélkül, hogy további eszközöket kellene hordozni, vagy össze kellene zsúfolódni a fényképezőgép LCD-kijelzője körül. A 14 lumen fényerejű projektor 40%-kal fényesebb elődjénél, így világosabb szobában vagy világosabb felületekre is lehet vele vetíteni. A fényképezőgép összeköthető PC vagy Mac számítógéppel is, így az azokon tárolt képek vagy prezentációk azonnal megmutathatók a projektorral.

A 14,1 megapixeles érzékelővel, széles szögű, 5x zoom NIKKOR objektívvel és a 7,5 cm-es (3 hüvelykes), extra nagy felbontású (460 000 képpont), intuitív vezérlést lehetővé tevő érintőképernyős LCD-monitorral az S1100pj nemcsak egy új technikai érdekesség, hanem igazi, minőségi Nikon fényképezőgép. Öt különféle funkció áll rendelkezésre a képek elmosódásának megakadályozására, a kényelmes Egyszerű automatikus mód és Intelligens portré rendszer segítségével pedig nem kell a megfelelő beállítások kiválasztásával fáradnia, elég csak a kép elkészítésére fókuszálnia.

Az S1100pj egy sor retusálási funkciót is kínál, így kiélheti kreativitását, például a halszemoptika effektussal, a kiválasztott szín kiemelésével az egyébként monokróm felvételen vagy a háttér lágyításával – úgyhogy a számítógépnek a közelébe sem kell mennie ahhoz, hogy képeit szerkessze. Diavetítéséinek megélénkítésére használhatja a beépített animációkat, háttérzenét vagy diaátmeneteket. Végül a Festő funkcióval kézzel írott jegyzeteket helyezhet el képein, akár aközben is, hogy éppen kivetíti őket a falra.

A COOLPIX S1100pj fekete és zöld színben kapható.

ViewNX 2
A ViewNX 2 olyan univerzális szoftvercsomag, amellyel gyorsan és könnyen importálhatja, tallózhatja, szerkesztheti és oszthatja meg fényképeit és videofelvételeit. A rendkívül sikeres ViewNX szoftverre épülő ViewNX 2 felhasználóbarát, funkciógazdag csomag, amely jóval többet nyújt, mint az számítógépes operációs rendszerek részeként szállított programok. A vadonatúj, fejlett videoszerkesztő funkciók közvetlenül a Nikon díjnyertes DSLR fényképezőgépeitől származnak, és lenyűgöző képsorokat vághat össze velük. A ViewNX 2 minden Nikon fényképezőgéppel együtt kerül szállításra, és önállóan, ingyenes letöltés formájában is elérhető.

EXPEED C2
Az eredeti EXPEED képfeldolgozási rendszer a Nikon sokéves fennállása során összegyűjtött tapasztalatokra, és az ez idő alatt kifejlesztett technológiai megoldásokra épül. A Nikon híres rendszerének legfrissebb verziója, az EXPEED C2 még inkább kitolja a fényképezés határait: továbbfejlesztett videofelvételt, nagy érzékenység esetén is remek teljesítményt és kiemelkedő képminőséget kínál. Az EXPEED C2 a lehető legnagyobb teljesítményt hozza ki az érzékelőből. Tiszta, élethű képeket készít, csökkenti a zajt és sima tónusátmeneteket rögzít, ezáltal a fényképek és a videók egyaránt csodálatosak lesznek.

A Nikon my Picturetown szolgáltatása
Egyszerűen és biztonságosan mentheti képeit a Nikon my Picturetown ingyenes online digitális képtároló és -megosztó szolgáltatásával. Könnyedén megoszthatja képeit barátaival, illetve online gyűjteményekbe rendezheti a megörökített kedves emlékeket. A 2 GB ingyen tárhelyen több ezer képet tárolhat, és ha még több helyre van szüksége, akkor bármikor frissítheti tagságát Gold szintre.