Két új FullHD kamkorder a Rollei-től

0

Két új egyszerű videókamerát jelentett be a Rollei.

A Rollei Movieline SD-15 FullHD felbontású videókat képes rögzíteni SD vagy SDHC memóriakártyára. Optikája f/2,0 fényerejű, 10×-es zoomátfogású, kihajtható LCD-jén érintésérzékeny felületet alakítottak ki, amely így nagyban megkönnyíti a készülék kezelését. A gépbe 5 Mpixeles CMOS szenzor került.
Az SD-23 szintén FullHD felvételre alkalmas, kijelzője is hasonlóképpen 3″ képátlójú, s érintésérzékeny. A szenzor is azonos, ezúttal is 5 Mpixeles, CMOS képérzékelő szolgál az objektívből beérkező képek feldolgozására. A gép optikája 23×-os átfogású.

A belépőszintű Movieline SD-15 és SD-23 október végétől hazánkban is kapható lesz 50 ezer és 60 ezer Ft-os áron.

Rollei Movieline SD-15

Rollei Movieline SD-23

Sajtóközlemény:

Rollei kereskedelmi bemutató: új videókamerák 2010-ben

Hamburg, 2010. augusztus 26
Az idei IFA és Photokina rendezvényeken a Rollei két új kompakt Full HD-s videókamerát mutat be a “Movieline” termékcsaládból: a Movieline SD-23-at és a Movieline SD-15-öt. Mindkét kamera 5 megapixeles érzékelővel rendelkezik és brilliáns videókat készít Full HD minőségben ( 1.920×1.080p ) valamint 30 képet rögzít másodpercenként.

A Rollei Movieline SD-23-al, nincs az a távolság, amely felfedezés nélkül marad, köszönhetően a 23x-os optikai zoomnak és a 10x-es digitális zoomnak. Ezzel képes lesz precízen fókuszálni a távoli objektumokra és ezt egy 3”-os nagy kontrasztú LCD kijelzőn tudja 16:9-es képformátumban visszanézni. Mivel ez egy érintőképernyős kijelző a készüléket rendkívül egyszerűen tudja vezérelni vele. Ingatag helyzetekben is könnyen készíthet videókat, hiszen integrált videó stabilizátorral rendelkezik és ez kompenzálja például a kézremegést is. A Motion Detection funkciónak hála, a mozgó tárgyakat és jeleneteket is tökéletesen lehet vele rögzíteni, az integrált fotó móddal pedig 5 megapixeles felbontású fényképeket lehet vele készíteni. A keskeny kamera, amely csak 126x57x60 mm nagyságú, az adatokat AVI formátumban tárolja az akár a 64 GB-ig bővíthető SD és SDHC memóriakártyán vagy a 128 MB nagyságú belső memóriáján. A Rollei Movieline SD-23 október végétől lesz kapható az üzletekben, 59.990.-Ft-os javasolt fogyasztói áron.

A Rollei Movieline SD-15 szintén 7.62 cm-es kijelzővel rendelkezik csakúgy, mint az SD-23-as. A forgatható LCD kijelzőnek hála könnyen és kényelmesen tud bármilyen helyzetben felvételeket készíteni. A 10x-es optikai zoom és a 4x-es digitális zoom egy nagyon vonzó belépő szintű videókamerává teszi ezt a modellt. Az újratölthető lítium-ion akkumulátor elegendő energiát biztosít akár 2,5 órányi felvételhez, amelyet a 32 GB-ig bővíthető SDHC kártyára menthet. A Movieline SD-15 egy igazán könnyű utitárs, hiszen a súlya mindössze 270 gramm, akkumulátor nélkül. A videókamera mérete 122 x 67,5 x 62,3 mm és 2010 október végétől lesz kapható az üzletekben 49.990.-forintos javasolt fogyasztói áron.

Az új Rollei Movieline SD videókamerák egy sor extrával lesznek megvásárolhatók, mint például HDMI, AV és USB kábelek. Ezekkel a házivideókat könnyen át tudja menteni számítógépre vagy meg tudja őket jeleníteni a TV képernyőn. A YouTube Direct funkció segítségével könnyen és egyszerűen oszthatja meg videóit az interneten.